Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

spigott - 2018. október 17. 17:46

Vajda Attila után a szintén olimpiai aranyérmes Vereckei Ákos is a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának edzői stábját erősíti a jövőben.

Egy fontos igazolásról, valamint a közeljövő terveiről tartott sajtótájékoztatót ma kora délután a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya. Az összejövetel felvezetésében Pető Zsolt szakosztályvezető azonnal a lényegre tért, s bejelentette, hogy egy remek szakemberrel, a kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok Vereckei Ákossal bővült kajak-kenusaink szakmai stábja.

- Vereckei Ákos érkezésével egyenlített a kajak szakágunk, mert az elmúlt időszakban a kenusok olyan erősítést kaptak Vajda Attila személyében, mi egy pici egyensúlyvesztést okozott a klubon belül. Mindent elkövettünk a vezetéssel azért, hogy újra egyensúlyt teremtsünk, s ez most úgy érzem, hogy sikerült is. Úgy hozta az élet, hogy beszélünk kellett egymással, s ezt kihasználva meghívtam őt hozzánk, abban a reménybe, hogy az ő hihetetlenül nagy szakmai tudását az egész sportág, s persze főként a szakosztályunk kamatoztatni tudja. Mindent tud erről a sportágról, az ő szakmai felkészültségéről vitát nyitni nem nagyon lehet, s nagyon bízom abban, hogy ezt nálunk is bizonyítja majd – fogalmazott Pető Zsolt szakosztályvezető.

Mint azt Vereckei Ákos bemutatkozásában elmondta, már pályafutása 2012-es befejezése előtt belekóstolt az edzői hivatásba, s innentől már nem volt megállás.

- Edző pályafutásom már versenyző koromban elkezdődött, ugyanis mindig elégedetlen voltam a szakmai munkával, ezért 2009-ben eljutottam arra a pontra, hogy nem nagyon tudtok senkitől sem segítséget kérni, ezért összeálltam egy triatlonos barátommal, a kétszeres olimpikon Kuttor Csabával és együtt kezdtünk el készülni a továbbiakban. Ez 2012-ig tartott, gyakorlatilag a saját magam edzője voltam, majd 2013-ban, amikor végleg átálltam a "sötét oldalra" és szakember lettem, ez nem volt túl nagy ugrás, mert ekkor már négy éve ezzel is foglalkoztam. Egy vietnámi és egy kínai kitérő között dolgoztam itthon a szövetség kötelékében is, míg idén augusztusban kerestem meg Zsoltot egy más üggyel kapcsolatban, s ekkor kérdezte meg, hogy lenne-e kedvem edzősködni. Nem gondolkoztam akkor ezen, ráadásul egyrészt az eredményességem miatt, másrészt azért, mert meglehetősen erős egyéniség vagyok, kissé ódzkodnak tőlem itthon. Megbeszéltük, hogy szeptemberben itt töltök egy hetet, felmérem a lehetőségeket, bemutatkozom, de az egy hét elteltével a sportolók elfogadtak, az edző kollégák is, így megállapodtunk abban, hogy itt folytatom tovább edzői pályámat – árulta el a kétszeres olimpiai bajnok kiválóság.

A folytatásban Pető Zsolt elmondta, hogy az edzői stáb megerősítése egyáltalán nem véletlen, ugyanis a jövőben szeretnének minden szempontból szintet ugrani, s teljesen profi körülményeket biztosítani élversenyzői és az utánpótlás számára is. Ez azt jelenti, hogy a felnőttek számára a duál edzői modell szerinti felkészülés mellett funkcionális trénert, dietetikust, mentális tréninget, sportpszichológust, masszőrt, gyógytornászt biztosítanak, s emellett saját edzőtáborral, illetve egyéni szponzorációval igyekeznek tovább javítani a felkészülési, versenyzési körülményeiken. Ezek egy részét megkapják az ifjúsági és a serdülő versenyzők is, mert az elképzelés egyértelműen az, hogy mindenkiből a lehető legtöbbet kihozzák a jövőben. Ehhez persze szükséges a megfelelő anyagi háttér, melyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a MOB, valamint a kisebb szponzorok mellett nagyon komoly mértékben járul hozzá városunk önkormányzata és a névadó ISD Dunaferr is.

Hajdu Jonatán komoly feladat előtt áll 2019-ben! (Kép: MTI-archív/Kovács Tamás felvétele)

A közeljövő céljairól a szakosztályvezető elmondta, hogy legfontosabb feladatuk 2019-ben az lesz, hogy felnőtt versenyzőik, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs révén olimpiai kvótához jussanak, mert erre jelenleg nekik van a legreálisabb esélyük a szakosztály felnőtt kenusai közül. Kiemelt fontosságú emellett az is, hogy tovább növeljék versenyzői bázisukat, de a szabadidős sportolókat is sok szeretettel várják, hiszen továbbra is lehetőséget szeretnének biztosítani mindenkinek abban, hogy a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztályánál hódolhasson szenvedélyének.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.