Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. október 17. (szerda) 17:46 - spigott

Vajda Attila után a szintén olimpiai aranyérmes Vereckei Ákos is a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának edzői stábját erősíti a jövőben.

Egy fontos igazolásról, valamint a közeljövő terveiről tartott sajtótájékoztatót ma kora délután a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya. Az összejövetel felvezetésében Pető Zsolt szakosztályvezető azonnal a lényegre tért, s bejelentette, hogy egy remek szakemberrel, a kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok Vereckei Ákossal bővült kajak-kenusaink szakmai stábja.

- Vereckei Ákos érkezésével egyenlített a kajak szakágunk, mert az elmúlt időszakban a kenusok olyan erősítést kaptak Vajda Attila személyében, mi egy pici egyensúlyvesztést okozott a klubon belül. Mindent elkövettünk a vezetéssel azért, hogy újra egyensúlyt teremtsünk, s ez most úgy érzem, hogy sikerült is. Úgy hozta az élet, hogy beszélünk kellett egymással, s ezt kihasználva meghívtam őt hozzánk, abban a reménybe, hogy az ő hihetetlenül nagy szakmai tudását az egész sportág, s persze főként a szakosztályunk kamatoztatni tudja. Mindent tud erről a sportágról, az ő szakmai felkészültségéről vitát nyitni nem nagyon lehet, s nagyon bízom abban, hogy ezt nálunk is bizonyítja majd – fogalmazott Pető Zsolt szakosztályvezető.

Mint azt Vereckei Ákos bemutatkozásában elmondta, már pályafutása 2012-es befejezése előtt belekóstolt az edzői hivatásba, s innentől már nem volt megállás.

- Edző pályafutásom már versenyző koromban elkezdődött, ugyanis mindig elégedetlen voltam a szakmai munkával, ezért 2009-ben eljutottam arra a pontra, hogy nem nagyon tudtok senkitől sem segítséget kérni, ezért összeálltam egy triatlonos barátommal, a kétszeres olimpikon Kuttor Csabával és együtt kezdtünk el készülni a továbbiakban. Ez 2012-ig tartott, gyakorlatilag a saját magam edzője voltam, majd 2013-ban, amikor végleg átálltam a "sötét oldalra" és szakember lettem, ez nem volt túl nagy ugrás, mert ekkor már négy éve ezzel is foglalkoztam. Egy vietnámi és egy kínai kitérő között dolgoztam itthon a szövetség kötelékében is, míg idén augusztusban kerestem meg Zsoltot egy más üggyel kapcsolatban, s ekkor kérdezte meg, hogy lenne-e kedvem edzősködni. Nem gondolkoztam akkor ezen, ráadásul egyrészt az eredményességem miatt, másrészt azért, mert meglehetősen erős egyéniség vagyok, kissé ódzkodnak tőlem itthon. Megbeszéltük, hogy szeptemberben itt töltök egy hetet, felmérem a lehetőségeket, bemutatkozom, de az egy hét elteltével a sportolók elfogadtak, az edző kollégák is, így megállapodtunk abban, hogy itt folytatom tovább edzői pályámat – árulta el a kétszeres olimpiai bajnok kiválóság.

A folytatásban Pető Zsolt elmondta, hogy az edzői stáb megerősítése egyáltalán nem véletlen, ugyanis a jövőben szeretnének minden szempontból szintet ugrani, s teljesen profi körülményeket biztosítani élversenyzői és az utánpótlás számára is. Ez azt jelenti, hogy a felnőttek számára a duál edzői modell szerinti felkészülés mellett funkcionális trénert, dietetikust, mentális tréninget, sportpszichológust, masszőrt, gyógytornászt biztosítanak, s emellett saját edzőtáborral, illetve egyéni szponzorációval igyekeznek tovább javítani a felkészülési, versenyzési körülményeiken. Ezek egy részét megkapják az ifjúsági és a serdülő versenyzők is, mert az elképzelés egyértelműen az, hogy mindenkiből a lehető legtöbbet kihozzák a jövőben. Ehhez persze szükséges a megfelelő anyagi háttér, melyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a MOB, valamint a kisebb szponzorok mellett nagyon komoly mértékben járul hozzá városunk önkormányzata és a névadó ISD Dunaferr is.

Hajdu Jonatán komoly feladat előtt áll 2019-ben! (Kép: MTI-archív/Kovács Tamás felvétele)

A közeljövő céljairól a szakosztályvezető elmondta, hogy legfontosabb feladatuk 2019-ben az lesz, hogy felnőtt versenyzőik, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs révén olimpiai kvótához jussanak, mert erre jelenleg nekik van a legreálisabb esélyük a szakosztály felnőtt kenusai közül. Kiemelt fontosságú emellett az is, hogy tovább növeljék versenyzői bázisukat, de a szabadidős sportolókat is sok szeretettel várják, hiszen továbbra is lehetőséget szeretnének biztosítani mindenkinek abban, hogy a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztályánál hódolhasson szenvedélyének.

A rovat további hírei: Sport

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.

Négy bónuszpontra hajt a DAB

Négy bónuszpontra hajt a DAB

2019. január 20. (vasárnap)

A Debrecen elleni hazai találkozóval zárja az Erste Liga alapszakaszát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.