Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. október 17. (szerda) 17:46 - spigott

Vajda Attila után a szintén olimpiai aranyérmes Vereckei Ákos is a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának edzői stábját erősíti a jövőben.

Egy fontos igazolásról, valamint a közeljövő terveiről tartott sajtótájékoztatót ma kora délután a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya. Az összejövetel felvezetésében Pető Zsolt szakosztályvezető azonnal a lényegre tért, s bejelentette, hogy egy remek szakemberrel, a kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok Vereckei Ákossal bővült kajak-kenusaink szakmai stábja.

- Vereckei Ákos érkezésével egyenlített a kajak szakágunk, mert az elmúlt időszakban a kenusok olyan erősítést kaptak Vajda Attila személyében, mi egy pici egyensúlyvesztést okozott a klubon belül. Mindent elkövettünk a vezetéssel azért, hogy újra egyensúlyt teremtsünk, s ez most úgy érzem, hogy sikerült is. Úgy hozta az élet, hogy beszélünk kellett egymással, s ezt kihasználva meghívtam őt hozzánk, abban a reménybe, hogy az ő hihetetlenül nagy szakmai tudását az egész sportág, s persze főként a szakosztályunk kamatoztatni tudja. Mindent tud erről a sportágról, az ő szakmai felkészültségéről vitát nyitni nem nagyon lehet, s nagyon bízom abban, hogy ezt nálunk is bizonyítja majd – fogalmazott Pető Zsolt szakosztályvezető.

Mint azt Vereckei Ákos bemutatkozásában elmondta, már pályafutása 2012-es befejezése előtt belekóstolt az edzői hivatásba, s innentől már nem volt megállás.

- Edző pályafutásom már versenyző koromban elkezdődött, ugyanis mindig elégedetlen voltam a szakmai munkával, ezért 2009-ben eljutottam arra a pontra, hogy nem nagyon tudtok senkitől sem segítséget kérni, ezért összeálltam egy triatlonos barátommal, a kétszeres olimpikon Kuttor Csabával és együtt kezdtünk el készülni a továbbiakban. Ez 2012-ig tartott, gyakorlatilag a saját magam edzője voltam, majd 2013-ban, amikor végleg átálltam a "sötét oldalra" és szakember lettem, ez nem volt túl nagy ugrás, mert ekkor már négy éve ezzel is foglalkoztam. Egy vietnámi és egy kínai kitérő között dolgoztam itthon a szövetség kötelékében is, míg idén augusztusban kerestem meg Zsoltot egy más üggyel kapcsolatban, s ekkor kérdezte meg, hogy lenne-e kedvem edzősködni. Nem gondolkoztam akkor ezen, ráadásul egyrészt az eredményességem miatt, másrészt azért, mert meglehetősen erős egyéniség vagyok, kissé ódzkodnak tőlem itthon. Megbeszéltük, hogy szeptemberben itt töltök egy hetet, felmérem a lehetőségeket, bemutatkozom, de az egy hét elteltével a sportolók elfogadtak, az edző kollégák is, így megállapodtunk abban, hogy itt folytatom tovább edzői pályámat – árulta el a kétszeres olimpiai bajnok kiválóság.

A folytatásban Pető Zsolt elmondta, hogy az edzői stáb megerősítése egyáltalán nem véletlen, ugyanis a jövőben szeretnének minden szempontból szintet ugrani, s teljesen profi körülményeket biztosítani élversenyzői és az utánpótlás számára is. Ez azt jelenti, hogy a felnőttek számára a duál edzői modell szerinti felkészülés mellett funkcionális trénert, dietetikust, mentális tréninget, sportpszichológust, masszőrt, gyógytornászt biztosítanak, s emellett saját edzőtáborral, illetve egyéni szponzorációval igyekeznek tovább javítani a felkészülési, versenyzési körülményeiken. Ezek egy részét megkapják az ifjúsági és a serdülő versenyzők is, mert az elképzelés egyértelműen az, hogy mindenkiből a lehető legtöbbet kihozzák a jövőben. Ehhez persze szükséges a megfelelő anyagi háttér, melyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a MOB, valamint a kisebb szponzorok mellett nagyon komoly mértékben járul hozzá városunk önkormányzata és a névadó ISD Dunaferr is.

Hajdu Jonatán komoly feladat előtt áll 2019-ben! (Kép: MTI-archív/Kovács Tamás felvétele)

A közeljövő céljairól a szakosztályvezető elmondta, hogy legfontosabb feladatuk 2019-ben az lesz, hogy felnőtt versenyzőik, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs révén olimpiai kvótához jussanak, mert erre jelenleg nekik van a legreálisabb esélyük a szakosztály felnőtt kenusai közül. Kiemelt fontosságú emellett az is, hogy tovább növeljék versenyzői bázisukat, de a szabadidős sportolókat is sok szeretettel várják, hiszen továbbra is lehetőséget szeretnének biztosítani mindenkinek abban, hogy a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztályánál hódolhasson szenvedélyének.

A rovat további hírei: Sport

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.

Így nem volt esély

Így nem volt esély

2018. november 19. (hétfő)

Csúnya verést kapott hazai pályán a Csíkszeredától az erősen tartalékos Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga hétfő esti fordulójában.

Vereség a hazai rangadón

Vereség a hazai rangadón

2018. november 19. (hétfő)

Mindhárom harmadot megnyerve aratott 8-4-es győzelmet a Campus Arénában a Dunai Krokodilok floorball csapata.

A Csíkszereda következik

A Csíkszereda következik

2018. november 19. (hétfő)

Erősen tartalékos felállásban várja az Erste Liga második helyezettje elleni hazai találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.