A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd) 14:52 - spigott

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a női Magyar Kupa negyeddöntőinek sorsolását. A sorozat ötödik fordulójában érdekelt volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata is, mely szűk egy héttel ezelőtt hatalmas bravúrt bemutatva győzte le 27-22-re a jóval esélyesebbnek számító Siófok együttesét. A mai sorsolás szerencsésen alakult együttesünk számára, ugyanis a mieinknek a Békéscsaba ellen kell pályára lépniük a Magyar Kupa ötödik fordulójában, ráadásul a továbbjutásról döntő összecsapásra a Dunaújvárosi Sportcsarnokban kerítenek majd sort a felek, várhatóan február 13-án.

Kép: DO-archív

A Békéscsaba a Magyar Kupa negyedik fordulójában Kecskeméten szerepelt, s 31-27-es sikerrel jutott tovább a negyeddöntőbe, ám a bajnokságban nem igazán remekelnek a lila-fehérek, ugyanis tíz mérkőzést követően csak az utolsó előtti helyen szerénykednek a K&H női kézilabda liga tabelláján. A két gárda idén egyébként már összecsapott egymással, s mivel a szeptemberi bajnokin a mieink idegenben is meggyőző, 30-23-as győzelemnek örülhettek, ezért talán nem vagyunk túl merészek, ha azt írjuk, a negyeddöntős párharcnak is a dunaújvárosi kézilabdázók az esélyesei.

Női Magyar Kupa, negyeddöntő párosítása

Dunaújvárosi KKA – EUbility Group Békéscsabai ENKSE
Győri Audi ETO – EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE
Érd – Kisvárda Master Good SE
GVM Europe-Vác – FTC-Rail Cargo Hungaria

Az elöl álló csapatok a mérkőzések pályaválasztói.

Hivatalos játéknap: 2019. február 13.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.