Az UVSE maradt hibátlan

2018. november 22. (csütörtök) 19:59 - spigott

Az első félidőben remekül védekező címvédő 11-8-ra legyőzte a DUE-Maarsk Graphics együttesét a női vízilabda bajnokság fővárosi rangadóján.

A mezőny két hibátlan csapata, a címvédő UVSE, valamint a közelmúltban Európai Szuperkupát nyert DUE-Maarsk Graphics fővárosi csúcsrangadójával folytatódott ma este a női vízilabdázók első osztályú bajnoksága. Az összecsapásnak inkább a házigazdák voltak az esélyesei, ám Mihók Attila tanítványai a közelmúltban már többször is bizonyították, hogy képesek a bravúros teljesítményre, így remek csatára számíthattak azok, akik kilátogattak ma este a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodába.

A kezdésre nem is lehetett panasza a mieinknek, hiszen Vályi Vanda mindössze tizennyolc másodperc elteltével betalált válogatott társa, Gangl Edina kapujába, ám a vendéglátók is góllal fejezték be első támadásukat. A folytatásban inkább a védelmek remekeltek, egészen a negyed derekáig, mikor ismét Szűcs Gabriella villant, s egy távoli lövéssel már az UVSE-t juttatta előnyöz (2-1). A mieink helyzetét nehezítette, hogy Gangl védte Menczinger lövését, majd az ellentámadásból Faragó is betalált, s miután az egyetemisták kihagytak egy emberfórt, muszáj volt időt kérnie Mihók Attilának (3-1).

A negyedből hátralévő szűk két percben sem sikerült azonban fogást találni a hazai védelmen, így hiába védekeztek ki a mieink is egy hazai előnyt, az első szünetre biztosnak tűnő előnnyel vonulhatott a fővárosi alakulat. A második felvonásban elsősorban támadásban kellett volna előrébb lépnie a DUE gárdájának, ám a fővárosiak remekül felkészültek a mieinkből, s ha el is jutottak lövésig a dunaújvárosiak, vagy egy blokk, vagy Gangl megakadályozta a felzárkózást. A túloldalon Keszthelyi nem hibázott, szabaddobásból növelte tovább a vendéglátók előnyét, s bár a 15. percben végre Gurisatti is megtörte a mieink hosszú gólcsendjét, Szűcs biztos kézzel végrehajtott ötméterese után a hazaiak várhatták 5-2-es előnyből a második félidőt.

A térfélcsere után Menczinger hozta közelebb ismét a mieinket, ám a remélt jó folytatás sajnos elmaradt, mert az UVSE továbbra is nagyon jól védekezve állta útját a dunaújvárosi támadásoknak, ráadásul előbb Faragó, majd Sevenich is bevette Aarts kapuját, így a 19. percben már 7-3-ra vezetett a címvédő. A negyed hajrájában azonban megrázta magát együttesünk is, melyből előbb Gurisatti, majd garda lőtt nagy gólt, így amellett, hogy sikerült elhozni ezt a játékrészt, még meg is felezte hátrányát a Mihók-csapat (7-5).

Képek: DO-archív

Az utolsó felvonásból mindössze másfél perc telt el, mikor Ziegler Diána minimálisra csökkentette a két gárda közti különbséget, s bár ezt követően támadhattunk az egyenlítésért is, egy labdaszerzés után Faragó, majd egy dunaújvárosi kiállítást követően Baksa lőtt gólt, így ismét megnyugodhattak a vendéglátók (9-6). Hiába hozta fel a mieinket ismét kettőre Garda Krisztina két perccel a meccs vége előtt, erre újabb két góllal válaszoltak a házigazdák, s ugyan a meccs utolsó találatát Mahieu szerezte, ez sajnos csak szépségtapasznak volt elég, mert a rangadót végül 11-8-ra az UVSE nyerte, mely továbbra is tartja hibátlan mérlegét a bajnokságban, míg a mieink maradtak a második helyen.

UVSE – DUE-Maarsk Graphics 11-8 (3-1, 2-1, 2-3, 4-3)

UVSE: Gangl – Faragó 3, Szűcs 4, Keszthelyi 1, Sevenich 1, Kiss, Mucsy. Csere: Rybanska 1, Lantos, Koppány, Baksa 1, Peresztegi, Telek. Vezetőedző: Benczúr Márton.

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Menczinger 1, Gurisatti 2, Mahieu 1, Lara L., Garda 2, Vályi V. 1. Csere: Brezovszki, Horváth, Ziegler 1, Huszti, Szellák, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.

Meglepetéssel kezdődött a hét

Meglepetéssel kezdődött a hét

2020. július 01. (szerda)

Hiába a több osztálynyi különbség, a negyedosztályú FC Green-Go alaposan meglepte a Campus osztályú PW-Shield gárdáját a Dunaújváros Kupa hétfő esti mérkőzésén.