Első győzelmére készül a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2018. november 2. 8:11

A Dunaferr SE röplabda csapata az NB I B csoportjában az eddig még szintén pont nélkül álló Szolnokot fogadja a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Pénteken 17 órától igazi erőpróbára kerül sor a Dunaújváros Sportcsarnok röplabda csarnokában, hiszen az idei kiírásban két, eddig még pont nélkül álló csapat találkozik egymással. Pedig nagy valószínűséggel sem a Dunaferr, sem a Szolnok nem így tervezte a bajnokság elejét. Mivel most, ezzel az összecsapással fejeződik be az első kör kijelenthető, hogy kialakulni látszanak az erőviszonyok. Ami nem meglepő, az a Kecskemét és a Kaposvár száz százalékos teljesítménye, ami viszont meglepetést okozott az a Debrecen és a Sümeg tavalyi szezonhoz kifejezetten hatalmas előrelépése. Igaz, itt gyorsan hozzá kell tenni, hogy ez utóbbi két együttes új erősítései kiválóan sikerültek.

Kép: DO-archív

Ne feledjük azonban, sem a Dunaferrnek, sem a Szolnoknak nem az a célkitűzése a közeljövőre nézve, hogy kész játékosokat vásároljanak az eredményesség miatt, hanem az, hogy az akadémiákban fejlődő fiatal játékosok közül minél többet be tudjanak építeni az NBI-es csapatba. Ezzel felvállalva azt, hogy amíg ők nem tudják felvenni a felnőttek tempóját, gondolkodását, sebességét, addig bizony becsúsznak a vereségek. Most azonban ki-ki meccs jön a két fiatal gárda között, amely igazi erőpróba lesz mindkét fél számára, hiszen mind a Dunaferr, mind a Szolnok szeretné megszerezni első idei győzelmét, amely a folytatásra nagy lendületet adhat számukra. Ezek alapján izgalmas, kiélezett, a közönség számára kívülről is izgalmas mérkőzés várható, melyen nagy szüksége lesz Tomanóczy Tibor együttesének a szurkolótábor segítségére is.

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.

Növelte előnyét a Karmacsi

Növelte előnyét a Karmacsi

2024. máj. 10.

Az éllovas hozta a kötelezőt, a második és harmadik helyezett rangadóját viszont biztosan nyerte a Hangover a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.

Felemás forduló az utánpótlásnál

Felemás forduló az utánpótlásnál

2024. máj. 09.

A DKKA U19-es csapata kikapott, az U17-es viszont nyerni tudott az Érd otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Dunaújvárosban dől el a bronzérem sorsa

Dunaújvárosban dől el a bronzérem sorsa

2024. máj. 09.

Remek védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet a bajnoki bronzpárharc második, egri találkozóján a DFVE női vízilabda csapata, s ezzel egyenlíteni tudott a két nyert meccsig tartó sorozatban.

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.