Ezüstöt ért a csapategység!

2018. november 19. (hétfő) 8:49 - Szárszó Lajos

Kiváló teljesítményt nyújtva a végzett a felnőtt szuper csapatbajnokság második helyén Dunaferr SE tornász csapata.

Nagy izgalmak között zajlott a Dunaferr SE számára a Mesterfokú Bajnokság keretein belül megrendezett felnőtt szuper csapatbajnokság 2. fordulója, melyet Győrben rendeztek. A verseny szabálya szerint a versenyben 5 fő alkotott egy csapatot, s a szabályok értelmében minimum egy főnek felnőtt korúnak kellett lennie, míg a többi csapattag lehetett utánpótlás korú versenyző. A versenybe a legjobb 4 eredmény számított, de a felnőtt tornász pontszáma mindig benn maradó pontszám kellett, hogy legyen. Mint azt Török Dániel edzőtől megtudtuk, a szabályok megengedik azt is, hogy egy klub külföldi versenyzőt igazoljon erre a versenyre, melyet a mezőny java meg is tesz. Ennek célja egyrészt az, hogy erősebbé váljon az adott csapat, ám akad egyesület, aki felnőtt versenyző híján csak ilyen módon tud csapatot kiállítani.

- Mióta vesz részt a Dunaferr SE a felnőtt szuper csapatbajnokságban?

- A Dunaferr SE azóta vesz részt a felnőtt csapatbajnokságon – tudtuk meg Török Dánieltől -, mióta van felnőtt versenyzője, és büszke arra, hogy mindig a saját nevelésű versenyzőivel áll ki. Így történt ez most is. A felnőtt Kovács Zsófia mellé az ifjúsági korú Makovits Mirtill és Böszörményi Csilla, illetve a serdülő korú Makai Lilla és Mayer Gréta társult.

Kép forrása: Török Dániel

- Áprilisban rendezték a két körös verseny első felvonását. Az hogyan sikerült?

- Az első forduló után a 2. helyről vártuk a folytatást, kevéssel lemaradva a Postás SE „A” csapatától. Az aranyérem megszerzésének esélye tehát ott motoszkált a csapattagok fejében, ez azonban mégsem teherként nehezedett rájuk.

- Mit vártatok el a csapattól?

- Azt, amit végül meg is kaptunk, hiszen a dunaújvárosiaktól egy valódi csapategységben működő versenyzést láthatott a közönség, mely során koncentrált, egymást segítő és küzdő szellemű hangulat uralkodott végig. A fiatalabb lányok büszkén álltak Kovács Zsófi csapatkapitány mögé, azonban néhány rontás így is becsúszott s így nem tudtak a lányok a dobogó legfelső fokára állni, de megőrizték a 2. helyüket. A Postás csapata idősebb, rutinosabb versenyzőkből állt, akik ennél fogva nagyobb anyagerővel tornáztak, mint a mieink. Szégyenkezni tehát semmi okunk nem volt, sőt, nagyon is büszkék vagyunk erre az eredményre.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!