Ezüstöt ért a csapategység!

2018. november 19. (hétfő) 8:49 - Szárszó Lajos

Kiváló teljesítményt nyújtva a végzett a felnőtt szuper csapatbajnokság második helyén Dunaferr SE tornász csapata.

Nagy izgalmak között zajlott a Dunaferr SE számára a Mesterfokú Bajnokság keretein belül megrendezett felnőtt szuper csapatbajnokság 2. fordulója, melyet Győrben rendeztek. A verseny szabálya szerint a versenyben 5 fő alkotott egy csapatot, s a szabályok értelmében minimum egy főnek felnőtt korúnak kellett lennie, míg a többi csapattag lehetett utánpótlás korú versenyző. A versenybe a legjobb 4 eredmény számított, de a felnőtt tornász pontszáma mindig benn maradó pontszám kellett, hogy legyen. Mint azt Török Dániel edzőtől megtudtuk, a szabályok megengedik azt is, hogy egy klub külföldi versenyzőt igazoljon erre a versenyre, melyet a mezőny java meg is tesz. Ennek célja egyrészt az, hogy erősebbé váljon az adott csapat, ám akad egyesület, aki felnőtt versenyző híján csak ilyen módon tud csapatot kiállítani.

- Mióta vesz részt a Dunaferr SE a felnőtt szuper csapatbajnokságban?

- A Dunaferr SE azóta vesz részt a felnőtt csapatbajnokságon – tudtuk meg Török Dánieltől -, mióta van felnőtt versenyzője, és büszke arra, hogy mindig a saját nevelésű versenyzőivel áll ki. Így történt ez most is. A felnőtt Kovács Zsófia mellé az ifjúsági korú Makovits Mirtill és Böszörményi Csilla, illetve a serdülő korú Makai Lilla és Mayer Gréta társult.

Kép forrása: Török Dániel

- Áprilisban rendezték a két körös verseny első felvonását. Az hogyan sikerült?

- Az első forduló után a 2. helyről vártuk a folytatást, kevéssel lemaradva a Postás SE „A” csapatától. Az aranyérem megszerzésének esélye tehát ott motoszkált a csapattagok fejében, ez azonban mégsem teherként nehezedett rájuk.

- Mit vártatok el a csapattól?

- Azt, amit végül meg is kaptunk, hiszen a dunaújvárosiaktól egy valódi csapategységben működő versenyzést láthatott a közönség, mely során koncentrált, egymást segítő és küzdő szellemű hangulat uralkodott végig. A fiatalabb lányok büszkén álltak Kovács Zsófi csapatkapitány mögé, azonban néhány rontás így is becsúszott s így nem tudtak a lányok a dobogó legfelső fokára állni, de megőrizték a 2. helyüket. A Postás csapata idősebb, rutinosabb versenyzőkből állt, akik ennél fogva nagyobb anyagerővel tornáztak, mint a mieink. Szégyenkezni tehát semmi okunk nem volt, sőt, nagyon is büszkék vagyunk erre az eredményre.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.