Ezüstöt ért a csapategység!

2018. november 19. (hétfő) 8:49 - Szárszó Lajos

Kiváló teljesítményt nyújtva a végzett a felnőtt szuper csapatbajnokság második helyén Dunaferr SE tornász csapata.

Nagy izgalmak között zajlott a Dunaferr SE számára a Mesterfokú Bajnokság keretein belül megrendezett felnőtt szuper csapatbajnokság 2. fordulója, melyet Győrben rendeztek. A verseny szabálya szerint a versenyben 5 fő alkotott egy csapatot, s a szabályok értelmében minimum egy főnek felnőtt korúnak kellett lennie, míg a többi csapattag lehetett utánpótlás korú versenyző. A versenybe a legjobb 4 eredmény számított, de a felnőtt tornász pontszáma mindig benn maradó pontszám kellett, hogy legyen. Mint azt Török Dániel edzőtől megtudtuk, a szabályok megengedik azt is, hogy egy klub külföldi versenyzőt igazoljon erre a versenyre, melyet a mezőny java meg is tesz. Ennek célja egyrészt az, hogy erősebbé váljon az adott csapat, ám akad egyesület, aki felnőtt versenyző híján csak ilyen módon tud csapatot kiállítani.

- Mióta vesz részt a Dunaferr SE a felnőtt szuper csapatbajnokságban?

- A Dunaferr SE azóta vesz részt a felnőtt csapatbajnokságon – tudtuk meg Török Dánieltől -, mióta van felnőtt versenyzője, és büszke arra, hogy mindig a saját nevelésű versenyzőivel áll ki. Így történt ez most is. A felnőtt Kovács Zsófia mellé az ifjúsági korú Makovits Mirtill és Böszörményi Csilla, illetve a serdülő korú Makai Lilla és Mayer Gréta társult.

Kép forrása: Török Dániel

- Áprilisban rendezték a két körös verseny első felvonását. Az hogyan sikerült?

- Az első forduló után a 2. helyről vártuk a folytatást, kevéssel lemaradva a Postás SE „A” csapatától. Az aranyérem megszerzésének esélye tehát ott motoszkált a csapattagok fejében, ez azonban mégsem teherként nehezedett rájuk.

- Mit vártatok el a csapattól?

- Azt, amit végül meg is kaptunk, hiszen a dunaújvárosiaktól egy valódi csapategységben működő versenyzést láthatott a közönség, mely során koncentrált, egymást segítő és küzdő szellemű hangulat uralkodott végig. A fiatalabb lányok büszkén álltak Kovács Zsófi csapatkapitány mögé, azonban néhány rontás így is becsúszott s így nem tudtak a lányok a dobogó legfelső fokára állni, de megőrizték a 2. helyüket. A Postás csapata idősebb, rutinosabb versenyzőkből állt, akik ennél fogva nagyobb anyagerővel tornáztak, mint a mieink. Szégyenkezni tehát semmi okunk nem volt, sőt, nagyon is büszkék vagyunk erre az eredményre.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

2018. december 13. (csütörtök)

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint folyamatosan fejlődött a magyar női kézilabda-válogatott, ezért tudott remek mérleggel, négy győzelemmel és két vereséggel zárni a franciaországi Európa-bajnokságon.

Vidáman ünnepeltek a birkózók

Vidáman ünnepeltek a birkózók

2018. december 13. (csütörtök)

Fiatalok és veteránok, iskolavezetők és támogatók ünnepelték közösen a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának idei eredményeit a 2018-as karácsonyi ünnepségen.

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

2018. december 12. (szerda)

A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Románia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai utolsó fordulójában, Nancyban, ennek ellenére nem jutott tovább csoportjából.

Tengernyi segítség

Tengernyi segítség

2018. december 12. (szerda)

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a 17. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2018. december 12. (szerda)

A negyedik negyedben törte meg a Marcali ellenállását a Dunaújvárosi Sárkányok NB II-es kosárlabda csapata.