Győzelemmel búcsúzott a Kohász

2018. november 18. (vasárnap) 13:46 - spigott

Az elvárt összejött, a bravúr azonban nem, mert hiába aratott 23-22-es győzelmet Spanyolországban a DKKA női kézilabda csapata, a Super Amara Bera Bera jutott tovább az EHF Kupa csoportkörébe.

Az egy héttel ezelőtt elszenvedett nyolcgólos hazai vereség után ma déli tizenkét órától a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera otthonában lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az EHF Kupa harmadik selejtezőkörének visszavágóján. A mieink helyzete finoman szólva sem volt egyszerű, hiszen a Siófok elleni MK-meccs hajrájában megsérült Klujber Katrin nem tarthatott a csapattal Spanyolországba, ám György László vezetőedző ezzel is bízott abban, hogy sikerül legyőzniük ellenfelüket a párharc második találkozóján.
A kezdésre nem is lehetett komolyabb panasz, már ami a védekezést illeti, mert keményen, az ütközéseket felvállalva igyekezett megóvni kapuját a góltól a Kohász, mely Szekerczés büntetőjével meg is szerezte a vezetést. A folytatásban azonban egymás után három technikai hibát is elkövettek a mieink, s ezt két gyors góllal büntette a Bera Bera (2-1). A mieink hosszabb gólcsendjét Szekerczés törte meg a 9. percben, majd Tomasevics védései után Sirián tudott duplázni rövid időn belül, így a 14. percben már kettővel állt jobban ellenfelénél együttesünk (2-4).

Ezúttal jól működött a Kohász védekezése!

A rendkívül erőszakosan védekező spanyolok mellett nem volt könnyű helyzetbe kerülni, ráadásul a hazaiak egyre többször találták meg a rést a dunaújvárosi falon is, így a 20. perchez érve ismét egált mutatott az eredményjelző (6-6). Tovább nehezítette a mieink helyzetét, hogy sorozatban három kiállítás miatt kellett előbb szimpla, majd kettős hátrányban játszani, így a vendéglátók sajnos a vezetést is átvették, s ugyan Szekerczést továbbra sem tudta tartani a spanyol bajnok, az utolsó másodpercekben kihagyott dunaújvárosi ziccer miatt az ellenfél vonulhatott 11-10-es előnnyel a szünetre.

A térfélcserét követően sajnos a spanyolok voltak valamivel élesebbek, két elrontott Kohász-támadást is megbüntettek, s pillanatok alatt megléptek három góllal a mieinktől (13-10). György László tanítványai azonban nem omlottak össze, Kazai és Grosch remek találataival felzárkóztak, majd Kazai újabb találatával a 39. percben utol is érték vetélytársukat (14-14). Innen ugyan még kétszer visszaszerezte az előnyt a házigazda, ám 16-14 után Sirián, Grosch és Szalai vette be a hazai kaput válasz nélkül, így a 43. percben végre ismét a mieink álltak közelebb a győzelemhez (16-17).

Szekerczés Luca (labdával) nyolc góllal vette ki a részét a győzelemből! (Képek: DO-archív)

Ekkor azonban ismét megtorpant támadásban a Kohász, melyet három góllal használt ki a házigazda, de Szalai és Ferenczy a lehető legjobbkor villant meg, így az utolsó tíz percnek egálból vágtak neki a felek (19-19). György László ekkor küldte pályára a nyolc hónapos kihagyás után visszatérő Monori Orsolyát, ám ezúttal nem ő, hanem a két bombagólt szerző Szekerczés vette hátára a csapatot, így az 57. percben ismét a DKKA került közelebb a sikerhez (20-22). A hét a hat elleni játékban azonban ziccert hibáztak a mieink, s a házigazdák két üres kapus góllal kiegyenlítettek, de Szekerczés nyolcadik góljára már nem volt válaszuk, így a DKKA végül kicsikarta a győzelmet, de az EHF Kupa harmadik selejtezőköréből így is a spanyol bajnok jutott tovább (22-23).

Super Amara Bera Bera – DKKA 22-23 (11-10)

DKKA: Tomasevics – Kazai 3, Ferenczy 2, Cifra, Nick, Szekerczés 8, Grosch 2. Csere: Csapó (kapus), Szalai 3, Sirián 5, Bouti, Dombi, Molnár, Monori. Vezetőedző: György László.

Továbbjutott: a Super Amara Bera Bera, 48–41-es összesítéssel.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.

Szoros siker a fővárosban

Szoros siker a fővárosban

2018. december 14. (péntek)

Tetemes hátrányból fordítva aratott 27-26-os győzelmet az MTK és a Fradi vegyes csapata elleni edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Budapesten lesz a szuperdöntő

Budapesten lesz a szuperdöntő

2018. december 14. (péntek)

Budapesten rendezik 2019. június 4. és 9. között a női vízilabda világliga szuperdöntőjét.

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.