Győzelemmel búcsúzott a Kohász

2018. november 18. (vasárnap) 13:46 - spigott

Az elvárt összejött, a bravúr azonban nem, mert hiába aratott 23-22-es győzelmet Spanyolországban a DKKA női kézilabda csapata, a Super Amara Bera Bera jutott tovább az EHF Kupa csoportkörébe.

Az egy héttel ezelőtt elszenvedett nyolcgólos hazai vereség után ma déli tizenkét órától a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera otthonában lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az EHF Kupa harmadik selejtezőkörének visszavágóján. A mieink helyzete finoman szólva sem volt egyszerű, hiszen a Siófok elleni MK-meccs hajrájában megsérült Klujber Katrin nem tarthatott a csapattal Spanyolországba, ám György László vezetőedző ezzel is bízott abban, hogy sikerül legyőzniük ellenfelüket a párharc második találkozóján.
A kezdésre nem is lehetett komolyabb panasz, már ami a védekezést illeti, mert keményen, az ütközéseket felvállalva igyekezett megóvni kapuját a góltól a Kohász, mely Szekerczés büntetőjével meg is szerezte a vezetést. A folytatásban azonban egymás után három technikai hibát is elkövettek a mieink, s ezt két gyors góllal büntette a Bera Bera (2-1). A mieink hosszabb gólcsendjét Szekerczés törte meg a 9. percben, majd Tomasevics védései után Sirián tudott duplázni rövid időn belül, így a 14. percben már kettővel állt jobban ellenfelénél együttesünk (2-4).

Ezúttal jól működött a Kohász védekezése!

A rendkívül erőszakosan védekező spanyolok mellett nem volt könnyű helyzetbe kerülni, ráadásul a hazaiak egyre többször találták meg a rést a dunaújvárosi falon is, így a 20. perchez érve ismét egált mutatott az eredményjelző (6-6). Tovább nehezítette a mieink helyzetét, hogy sorozatban három kiállítás miatt kellett előbb szimpla, majd kettős hátrányban játszani, így a vendéglátók sajnos a vezetést is átvették, s ugyan Szekerczést továbbra sem tudta tartani a spanyol bajnok, az utolsó másodpercekben kihagyott dunaújvárosi ziccer miatt az ellenfél vonulhatott 11-10-es előnnyel a szünetre.

A térfélcserét követően sajnos a spanyolok voltak valamivel élesebbek, két elrontott Kohász-támadást is megbüntettek, s pillanatok alatt megléptek három góllal a mieinktől (13-10). György László tanítványai azonban nem omlottak össze, Kazai és Grosch remek találataival felzárkóztak, majd Kazai újabb találatával a 39. percben utol is érték vetélytársukat (14-14). Innen ugyan még kétszer visszaszerezte az előnyt a házigazda, ám 16-14 után Sirián, Grosch és Szalai vette be a hazai kaput válasz nélkül, így a 43. percben végre ismét a mieink álltak közelebb a győzelemhez (16-17).

Szekerczés Luca (labdával) nyolc góllal vette ki a részét a győzelemből! (Képek: DO-archív)

Ekkor azonban ismét megtorpant támadásban a Kohász, melyet három góllal használt ki a házigazda, de Szalai és Ferenczy a lehető legjobbkor villant meg, így az utolsó tíz percnek egálból vágtak neki a felek (19-19). György László ekkor küldte pályára a nyolc hónapos kihagyás után visszatérő Monori Orsolyát, ám ezúttal nem ő, hanem a két bombagólt szerző Szekerczés vette hátára a csapatot, így az 57. percben ismét a DKKA került közelebb a sikerhez (20-22). A hét a hat elleni játékban azonban ziccert hibáztak a mieink, s a házigazdák két üres kapus góllal kiegyenlítettek, de Szekerczés nyolcadik góljára már nem volt válaszuk, így a DKKA végül kicsikarta a győzelmet, de az EHF Kupa harmadik selejtezőköréből így is a spanyol bajnok jutott tovább (22-23).

Super Amara Bera Bera – DKKA 22-23 (11-10)

DKKA: Tomasevics – Kazai 3, Ferenczy 2, Cifra, Nick, Szekerczés 8, Grosch 2. Csere: Csapó (kapus), Szalai 3, Sirián 5, Bouti, Dombi, Molnár, Monori. Vezetőedző: György László.

Továbbjutott: a Super Amara Bera Bera, 48–41-es összesítéssel.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.