Ismét toboroztak az akadémián

spigott - 2018. november 26.

Több mint nyolcvan fiatal játékos vett részt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ma délutáni kiválasztóján.

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, november végén ismét toborzót tartottak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakemberei, melyre az ország minden tájáról várták a tehetséges játékosokat. A délutáni kezdésre szinte teljesen megtelt a Dunaújvárosi Sportcsarnok, ugyanis közel száz fiatal érkezett ma akadémiánkra, hogy számot adjon tudásáról, melyet több "munkaállomáson" teszteltek le a DKKA edzői, s a kiválasztó legfontosabb részleteiről Imre Vilmos sportigazgató számolt be honlapunknak.

- Nagyon örülök annak, hogy nyolcvannál is több fiatal játékos látogatott el ma Dunaújvárosba azért, hogy részt vegyen a 2004, 2005 és 2006-os korosztály számára megrendezett kiválasztón. Az, hogy évek óta növekszik a jelentkezők létszáma, elismerése az akadémián zajló szakmai munkának, mert a fiatalok látják, hogy a felnőtt csapatunkba több helyi nevelést tudunk beépíteni, s felnőtt szinten már nemcsak az NB I-ben, hanem az NB I/B-ben is szép eredményeket tudunk elérni, ráadásul a játékosok folyamatos fejlődése is biztosított Dunaújvárosban. Ahogy azt elmondtam a toborzó előtt, minden hosszú út egy lépéssel kezdődik, s az első lépést megtették ma a fiatalok, ezért nagyon remélem, hogy nagyon sok ügyes és tehetséges kézilabdázót tudunk felvenni az akadémiára. Arra is felhívtam azonban a figyelmet, hogy akit esetleg nem választunk most ki, azok is folytassák ezt a csodálatos sportágat, ne keseredjenek el, dolgozzanak tovább keményen, s egy év múlva akár újra nekivághatnak a toborzónak.

A DKKA sportigazgatója azt is elárulta, hogy milyen teszteket kell teljesítenie azoknak, akik be szeretnének jutni akadémiánk utánpótlásához.

Tíz állomásból áll a felvételi, valamint játékkészség felmérésből. Ez a tíz állomás a cselezőkészéget, védő lábmunkát, erő-állóképességet, a fizikai és technikai elemeket jelent, illetve van egy pszichológiai teszt is, mellyel a jelentkezők belső motivációját szeretnénk lemérni, mert ez szintén van olyan fontos, mint a fizikai felmérés. Az eredményekről december 15-éig küldünk választ az jelenlévőknek, addig van három hetünk, hogy a lehető legjobban kiértékeljük a fiatalok mai teljesítményét, de meg szeretném ismételni, amellett, hogy örülünk majd azoknak, akik bejutnak az akadémiára, akik esetleg most nem nyernek felvételt, azok is dolgozzanak tovább, mert lehet, hogy egy év múlva sikerül nekik. Szintén nagyon fontos, hogy az akadémiai munka nemcsak a kézilabdáról szól, hanem a tanulásról is, így szeretnénk sportolókat és jó embereket nevelni.

A rovat további hírei: Sport

Újjáéledt az olimpiai debütálásra készülő karate

Újjáéledt az olimpiai debütálásra készülő karate

2020. okt. 21.

A koronavírus-járvány márciusi kitörése óta az első karateversenyt rendezték meg Tokióban, ahol a jövő nyárra halasztott ötkarikás játékokon először szerepel a hivatalos olimpiai programban a japán eredetű küzdősport.

DSTV: tábor a szünetben

DSTV: tábor a szünetben

2020. okt. 21.

Napi két edzéssel, játékos foglalkozásokkal várja a fiatalokat őszi táborában a Dunaferr SE úszó szakosztálya. Hangkép.

Ovitorna a mozgás szeretetéért

Ovitorna a mozgás szeretetéért

2020. okt. 21.

Remek alapokra építhetnek a jövőben azok a gyermekek, akik részt vesznek a Dunaferr SE torna szakosztályának ovis foglalkozásain.

Élesedő harc az első helyért

Élesedő harc az első helyért

2020. okt. 20.

A Karmacsi Autó FC kötelező győzelmet aratott, a Fejó-Therm gárdája viszont rangadót nyert a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályában.

A változás évét zárták a kajak-kenusok

A változás évét zárták a kajak-kenusok

2020. okt. 20.

Anyailag rendkívül nehéz és megterhelő, szakmailag viszont igen eredményes szezont zárt a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya; a közösség bizakodva várja az olimpia évét is, hangsúlyozta a DO érdeklődésére Pető Zsolt szakosztályelnök.

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

2020. okt. 20.

A magyar labdarúgó-válogatott kilenc helyet előrelépve a 23. helyen áll a Nemzetek Ligája rangsorában.

Háromból két siker

Háromból két siker

2020. okt. 20.

Az ifiknek nem volt esélye, de a DFVE serdülő és gyermek leány vízilabda csapata elhozta a bajnoki pontokat Tatabányáról.