Két dunaújvárosi a válogatott keretben!

Szárszó Lajos - 2018. november 3. 13:15

Két dunaújvárosi tornász, Makovits Mirtill és Böszörményi Csilla edzőtáborozik Tatán október 31. és november 4. között az Olimpiai Központban a hölgyek ifjúsági válogatott keretében.

Amellett, hogy a magyar ifjúsági tornász válogatott keret teljes stábja együtt szorított Tatán Kovács Zsófinak a vb egyéni összetett döntőjében, egyéb komoly feladatok is várnak a kiválasztott versenyzőkre. Ami azonban számunkra a legörvendetesebb, hogy a Dunaferr torna szakosztályának 12 fős keretébe két dunaújvárosi tornászt is ad. Török Dániel edzőt kérdeztük minderről.

- A keret munkáját Jordanov Zoltán sportszakmai igazgató fogja össze, aki 3 kiemelt versenyre készíti a 2004-2005-ben született tornászokat a gyermekek saját nevelő edzőik segítségével. Az első az Olimpia Reménységek Versenye (ORV), mely ez év decemberében lesz. Erre a megmérettetésre 6 fős csapatot kell összeállítania igazgató úrnak, ezért a tábor fő feladata egy szólításos edzés lesz. Ez annyit takar, hogy minden versenyzőnek verseny körülmények között be kell mutatnia a gyakorlatát minden szeren. Ennek a szólításnak most még „csak” ellenőrzési szerepe van, a végleges csapatot a november 16-18. között zajló Mesterfokú Bajnokság után fogja kihirdetni a sportszakember.

Makovits Mirtill (Csikós Árpád felvétele)

- Mit szóltatok ahhoz, hogy két tornászotok is meghívást kapott?

- A Dunaferr örül annak, hogy az ORV-re készülő csapatba kerülésért küzdenek a lányok, az egyesület ugyanis évek óta ad tornászokat erre a versenyre. Ez azért fontos, mert látszik, a gyermek és serdülő korosztály kiemelkedő eredményein felül az ifjúsági korosztályban is eredményeket tud felmutatni a szakosztály. Az tornában ez azért fontos – áttérve ezzel a két másik kiemelt versenyre -, mert a nemzetközi torna szövetség (FIG) ifjúsági kortól rendez világversenyeket. 2019-ben ennek a korosztálynak Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) és – a sportág történelmében először – Ifjúsági Világbajnokságot (Győr) rendeznek.

A Tatán készülő ifik tehát már ennek a két jelentős jövő évi versenynek a szellemében edzenek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi gyakorlataik bemutatása mellett folyamatos fejlődést kell, hogy mutassanak az új elemek tanulásának tekintetében. A verseny kiélezett, mert az EYOF-ra és a vb-re is csupán 3 fős csapat fog utazni. Badics Réka és Török Dániel tanítványai sportszerű hozzáállással, keményen küzdenek és helyt állnak a jól felépített, intenzív edzéseken, erre büszke az őket kísérő Török Dániel.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.