Mester a mesterek között!

2018. november 18. (vasárnap) 14:24 - Szárszó Lajos

Az egyéniben három arany- és egy ezüstérmet, míg Dunaferr csapatával ezüstérmet szerző Kovács Zsófia lett a tornászok mesterfokú országos bajnokságának legeredményesebb női tornásza.

Parádés hétvégét zárt Kovács Zsófia a Győrben megrendezett tornászok mesterfokú országos bajnokságán mind egyéniben, mind a csapatverseny során. Az első kiemelkedő teljesítményt összetett egyéni aranyérme jelentette, melyet másnap megfialt a szerenkénti döntőben felemáskorláton megszerzett első helyével. Ezt követte a vasárnapi zárónap, melyen Trenka János tanítványa talajon és gerendán állt a bírák elé. Mint azt a vezetőedzőtől megtudtuk, kiváló teljesítmény nyújtó tornásza teljes nyugalommal, profikhoz méltó hozzáállással versenyzett, melynek egy arany és egy ezüstérem lett a jutalma:

- A tegnapi napon elszenvedett apró sérülése szerencsére nem zavarta a zárónapon Zsófiát, aki kiválóan teljesített. Gerendán szinte hibátlan gyakorlatot mutatott be, csak apróságok miatt tudtak levonni tizedeket a bírók. Nagyon megdicsértem őt, hiszen nagy fölénnyel nyerte meg a szert, mely nagyon fontos mindkettőnk számára. Talajon elsőként került a döntőbe, de ezt a helyezést sajnos nem tudta megőrizni. Böczögő Dorina mögött a második helyen végzett, melynek az oka egy ellépés volt, melyet a gyakorlat harmadik sorában vétett. Ez azonban mit sem von le a teljesítményéből, hiszen ő lett a mesterfokú bajnokság legeredményesebb női tornásza. Semmilyen hiányérzet nincs bennünk, de a célunk, hogy jövőre még jobbak legyünk.

- Melyek voltak a legfontosabb tényezői a sikernek?

- A legfontosabb az volt, hogy Zsófiát végig a megfontoltság, kiegyensúlyozottság jellemezte. A versenyek során nem volt sem benne, sem bennem túlzott izgatottság. A teljes verseny során feszültségmentesen jól éreztük magunkat, így kizárólag a feladatainkra tudtunk koncentrálni.

Kép: MTI-archív

- Mi lesz a következő feladatotok?

- Két hét múlva Barcelonában meghívásos versenyen veszünk részt, majd azt követően kemény edzésmunkába fogunk, hogy a következő évi gyakorlataink minél ponterősebbek legyenek. A célunk az, hogy az új elemek, elem csoportok és kötések megtanulását követően az összes pontszámunk két, két és fél ponttal legyen magasabb. Ez azért rengeteget tudna emelni a teljesítményén.

- A hétvégén Zsófia teljesítménye mellett dicsérni kell a csapatot is, hiszen a Dunaferr a második helyen zárt.

- Nagyon boldogok vagyunk arra, hogy ilyen nagyszerű, egymásért dolgozni tudó, példaértékű munkát végző csapatunk van! Tudatosan, profi hozzáállással versenyzett mindenki még akkor is, ha közben volt egy-egy rontás. Nem szokásom, de két versenyzőnk teljesítményét ki kell emelnem. Egyikőjük Makovits Mirtill, aki fél éves kihagyása után versenyzett nagyszerűen, mely teljesítmény imponáló. Kovács Zsófiát pedig azért, mert már látható rajta az az alázat, mely azzal a profi szintű mentalitással párosult, ami az eredményesség szempontjából nélkülözhetetlen. A kétfordulós verseny során a Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Kovács Zsófia, Balogh Kíra, Halász Dóra Szimonetta, Makai Lilla, Böszörményi Csilla alkotta csapat alkotta a Dunaferr tornász csapatát.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!