Mester a mesterek között!

2018. november 18. (vasárnap) 14:24 - Szárszó Lajos

Az egyéniben három arany- és egy ezüstérmet, míg Dunaferr csapatával ezüstérmet szerző Kovács Zsófia lett a tornászok mesterfokú országos bajnokságának legeredményesebb női tornásza.

Parádés hétvégét zárt Kovács Zsófia a Győrben megrendezett tornászok mesterfokú országos bajnokságán mind egyéniben, mind a csapatverseny során. Az első kiemelkedő teljesítményt összetett egyéni aranyérme jelentette, melyet másnap megfialt a szerenkénti döntőben felemáskorláton megszerzett első helyével. Ezt követte a vasárnapi zárónap, melyen Trenka János tanítványa talajon és gerendán állt a bírák elé. Mint azt a vezetőedzőtől megtudtuk, kiváló teljesítmény nyújtó tornásza teljes nyugalommal, profikhoz méltó hozzáállással versenyzett, melynek egy arany és egy ezüstérem lett a jutalma:

- A tegnapi napon elszenvedett apró sérülése szerencsére nem zavarta a zárónapon Zsófiát, aki kiválóan teljesített. Gerendán szinte hibátlan gyakorlatot mutatott be, csak apróságok miatt tudtak levonni tizedeket a bírók. Nagyon megdicsértem őt, hiszen nagy fölénnyel nyerte meg a szert, mely nagyon fontos mindkettőnk számára. Talajon elsőként került a döntőbe, de ezt a helyezést sajnos nem tudta megőrizni. Böczögő Dorina mögött a második helyen végzett, melynek az oka egy ellépés volt, melyet a gyakorlat harmadik sorában vétett. Ez azonban mit sem von le a teljesítményéből, hiszen ő lett a mesterfokú bajnokság legeredményesebb női tornásza. Semmilyen hiányérzet nincs bennünk, de a célunk, hogy jövőre még jobbak legyünk.

- Melyek voltak a legfontosabb tényezői a sikernek?

- A legfontosabb az volt, hogy Zsófiát végig a megfontoltság, kiegyensúlyozottság jellemezte. A versenyek során nem volt sem benne, sem bennem túlzott izgatottság. A teljes verseny során feszültségmentesen jól éreztük magunkat, így kizárólag a feladatainkra tudtunk koncentrálni.

Kép: MTI-archív

- Mi lesz a következő feladatotok?

- Két hét múlva Barcelonában meghívásos versenyen veszünk részt, majd azt követően kemény edzésmunkába fogunk, hogy a következő évi gyakorlataink minél ponterősebbek legyenek. A célunk az, hogy az új elemek, elem csoportok és kötések megtanulását követően az összes pontszámunk két, két és fél ponttal legyen magasabb. Ez azért rengeteget tudna emelni a teljesítményén.

- A hétvégén Zsófia teljesítménye mellett dicsérni kell a csapatot is, hiszen a Dunaferr a második helyen zárt.

- Nagyon boldogok vagyunk arra, hogy ilyen nagyszerű, egymásért dolgozni tudó, példaértékű munkát végző csapatunk van! Tudatosan, profi hozzáállással versenyzett mindenki még akkor is, ha közben volt egy-egy rontás. Nem szokásom, de két versenyzőnk teljesítményét ki kell emelnem. Egyikőjük Makovits Mirtill, aki fél éves kihagyása után versenyzett nagyszerűen, mely teljesítmény imponáló. Kovács Zsófiát pedig azért, mert már látható rajta az az alázat, mely azzal a profi szintű mentalitással párosult, ami az eredményesség szempontjából nélkülözhetetlen. A kétfordulós verseny során a Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Kovács Zsófia, Balogh Kíra, Halász Dóra Szimonetta, Makai Lilla, Böszörményi Csilla alkotta csapat alkotta a Dunaferr tornász csapatát.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.

Szoros siker a fővárosban

Szoros siker a fővárosban

2018. december 14. (péntek)

Tetemes hátrányból fordítva aratott 27-26-os győzelmet az MTK és a Fradi vegyes csapata elleni edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Budapesten lesz a szuperdöntő

Budapesten lesz a szuperdöntő

2018. december 14. (péntek)

Budapesten rendezik 2019. június 4. és 9. között a női vízilabda világliga szuperdöntőjét.

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.