Mester a mesterek között!

2018. november 18. (vasárnap) 14:24 - Szárszó Lajos

Az egyéniben három arany- és egy ezüstérmet, míg Dunaferr csapatával ezüstérmet szerző Kovács Zsófia lett a tornászok mesterfokú országos bajnokságának legeredményesebb női tornásza.

Parádés hétvégét zárt Kovács Zsófia a Győrben megrendezett tornászok mesterfokú országos bajnokságán mind egyéniben, mind a csapatverseny során. Az első kiemelkedő teljesítményt összetett egyéni aranyérme jelentette, melyet másnap megfialt a szerenkénti döntőben felemáskorláton megszerzett első helyével. Ezt követte a vasárnapi zárónap, melyen Trenka János tanítványa talajon és gerendán állt a bírák elé. Mint azt a vezetőedzőtől megtudtuk, kiváló teljesítmény nyújtó tornásza teljes nyugalommal, profikhoz méltó hozzáállással versenyzett, melynek egy arany és egy ezüstérem lett a jutalma:

- A tegnapi napon elszenvedett apró sérülése szerencsére nem zavarta a zárónapon Zsófiát, aki kiválóan teljesített. Gerendán szinte hibátlan gyakorlatot mutatott be, csak apróságok miatt tudtak levonni tizedeket a bírók. Nagyon megdicsértem őt, hiszen nagy fölénnyel nyerte meg a szert, mely nagyon fontos mindkettőnk számára. Talajon elsőként került a döntőbe, de ezt a helyezést sajnos nem tudta megőrizni. Böczögő Dorina mögött a második helyen végzett, melynek az oka egy ellépés volt, melyet a gyakorlat harmadik sorában vétett. Ez azonban mit sem von le a teljesítményéből, hiszen ő lett a mesterfokú bajnokság legeredményesebb női tornásza. Semmilyen hiányérzet nincs bennünk, de a célunk, hogy jövőre még jobbak legyünk.

- Melyek voltak a legfontosabb tényezői a sikernek?

- A legfontosabb az volt, hogy Zsófiát végig a megfontoltság, kiegyensúlyozottság jellemezte. A versenyek során nem volt sem benne, sem bennem túlzott izgatottság. A teljes verseny során feszültségmentesen jól éreztük magunkat, így kizárólag a feladatainkra tudtunk koncentrálni.

Kép: MTI-archív

- Mi lesz a következő feladatotok?

- Két hét múlva Barcelonában meghívásos versenyen veszünk részt, majd azt követően kemény edzésmunkába fogunk, hogy a következő évi gyakorlataink minél ponterősebbek legyenek. A célunk az, hogy az új elemek, elem csoportok és kötések megtanulását követően az összes pontszámunk két, két és fél ponttal legyen magasabb. Ez azért rengeteget tudna emelni a teljesítményén.

- A hétvégén Zsófia teljesítménye mellett dicsérni kell a csapatot is, hiszen a Dunaferr a második helyen zárt.

- Nagyon boldogok vagyunk arra, hogy ilyen nagyszerű, egymásért dolgozni tudó, példaértékű munkát végző csapatunk van! Tudatosan, profi hozzáállással versenyzett mindenki még akkor is, ha közben volt egy-egy rontás. Nem szokásom, de két versenyzőnk teljesítményét ki kell emelnem. Egyikőjük Makovits Mirtill, aki fél éves kihagyása után versenyzett nagyszerűen, mely teljesítmény imponáló. Kovács Zsófiát pedig azért, mert már látható rajta az az alázat, mely azzal a profi szintű mentalitással párosult, ami az eredményesség szempontjából nélkülözhetetlen. A kétfordulós verseny során a Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Kovács Zsófia, Balogh Kíra, Halász Dóra Szimonetta, Makai Lilla, Böszörményi Csilla alkotta csapat alkotta a Dunaferr tornász csapatát.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.