Kupa után, kupa előtt

spigott - 2018. november 17. 14:04

Nyolcgólos hátrányból várja a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera elleni vasárnapi EHF Kupa visszavágót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nem örülhetett sokáig a Siófok elleni parádés szerdai győzelem után a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melynek tagjai csütörtökön már ismét munkába álltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a Super Amara Bera Bera elleni EHF Kupa-párharc visszavágójára. A mieink helyzete azonban finoman szólva sem egyszerű, ugyanis a két gárda első, dunaújvárosi találkozóját szoros első félidőt követően nagyon simán, 26-18-ra nyerte a spanyol bajnok, vagyis György László tanítványai tetemes hátrányból vágnak neki a vasárnap déli tizenkét órakor kezdődő spanyolországi visszavágónak. Ilyen előzmények után nem a Kohász kézilabdázói számítanak a továbbjutás esélyeseinek, s mint azt vezetőedzőnk a szombat hajnali elutazás előtt elmondta, így is megpróbálják kihozni a maximumot a párharc visszavágójából.

- A hazai nyolcgólos vereséggel erősen csökkentek a továbbjutási esélyeink, de én bízom abban, hogy még egyszer olyan rossz formában nem játszhatunk, mint tettük azt előző hét szombaton. Az elsődleges célunk az lesz, hogy megnyerjük a mérkőzést, a továbbjutásról most egyelőre ne beszéljünk, a legfontosabb az lenne, hogy legyőzzük a spanyolokat. Remélhetőleg ezért mindenki megtesz majd mindent a pályán, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az első mérkőzés után csak saját magunkat okolhattuk az eredmény miatt, a spanyoloktól azt kaptuk, amit vártunk, mi nem nyújtottuk azt, amit valójában tudunk. Minimálisra kell csökkenteni a technikai hibákat, oda kell figyelni a befejezésekre, s azt kell játszanunk, amit tudunk, akkor lehet esélyünk a győzelemre. Nagyon nehéz lesz ez persze, de önmagunk és az értünk szurkolók miatt nagyon fontos lenne, hogy megmutassuk, lényegesen többre vagyunk képesek annál, amit az odavágón nyújtottunk. A Siófok elleni bravúros győzelem azért feldobta a társaságot, de ez egy másik mérkőzés lesz, ráadásul Klujber Katrinra sérülés miatt ezúttal nem számíthatunk, ami csak tovább nehezíti a helyzetünket.

Klujber Katrin nem léphet pályára a spanyol bajnok ellen! (Képek: DO-archív

Mint azt a szakember elárulta, csapatunk junior világbajnok játékosára most pár hetes pihenő vár a Siófok elleni találkozón elszenvedett bokasérülése miatt, ám György László bízik abban, hogy ha most nem is, de az esztendő utolsó mérkőzésén, az Alba FKC elleni december 30-i összecsapáson már újra számíthat a kiváló kézilabdázóra.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.