Rasmussen elégedett a magyar csapat teljesítményével

doszerk - 2018. november 27. 19:03

Bár a magyar női kézilabda-válogatott három vereséggel zárta a Möbelrigen Kupa nemzetközi felkészülési tornát, Kim Rasmussen szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal.

A magyar csapat csütörtökön az Európa-bajnok és házigazda Norvégiától 25-19-re, szombaton a világbajnok Franciaországtól 19-18-ra, vasárnap Dániától pedig 23-16-ra kapott ki. "Jó érzéseim vannak a csapattal kapcsolatban egy ilyen hihetetlenül erős torna után. Elégedett vagyok azzal, amit játszottunk. A védekezésünk és a kapusaink teljesítménye ezen a három mérkőzésen nagyon jó volt" A dán edző leszögezte, a franciák ellen úgy játszottak, ahogy majd az Európa-bajnokságon is kell. Megfogalmazása szerint nagy kihívás volt a világ legjobb csapatai ellen támadni, a csapat védekezése pedig sokkal jobb volt, mint várta.

Kép: keziszovetseg.hu

"Van egy koncepciónk arról, hogy kik játszanak, és ebből a három nehéz meccsből is kiderült, nyomás alá tudjuk helyezni a világ legjobb csapatait is. Az első két találkozó nagyon pozitív volt, míg Dánia ellen a rengeteg sérült miatt már csak a túlélés volt a cél" - nyilatkozta. Rasmussen elárulta, szerette volna töröltetni a vasárnapi találkozót, de erre nem volt lehetőség. A franciaországi Európa-bajnokság csütörtökön kezdődik. A magyar válogatott a C csoportban, Montbéliard-ban szombaton Hollandiával, hétfőn Horvátországgal, szerdán pedig Spanyolországgal találkozik. Az első három helyezett jut a középdöntőbe.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.