Sima győzelmek az utánpótlásnál

spigott - 2018. november 26. 13:05

A Dunaújváros PASE U14-es és U15-ös labdarúgói is öt gólt szerezve gyűjtötték be a három pontot a Csákvár elleni hazai bajnokin.

Miközben a felnőttek a Pécs otthonában lépet pályára, a Dunaújváros PASE U14-es és U15-ös labdarúgói hazai környezetben, a vidámparki műfüves pályán folytatták a másodosztályú bajnokság küzdelmeit. Fiataljaink ezúttal a Csákvár együttesét látták vendégül, s ahogy arra számítani is lehetett, nem okozott gondot számukra a három pont megszerzése. Az ötödik helyen álló U14-esek számára kötelező volt a győzelem az utolsó előtti vendégek ellen, s fiataljaink ennek megfelelően vágtak is neki a mérkőzésnek, melynek első félidejében bő húsz perc alatt négy gólt szerezve léptek el vetélytársuktól. A fordulás után valamelyest csökkent a koncentráció hazai oldalon, ám ennek ellenére ezt a félidőt is behúzták a DPASE labdarúgói, akik végül 5-0-s sikerrel erősítették meg ötödik helyüket a tabellán.

Kép: DO-archív

Az U15-ösök szintén esélyesként várták összecsapásukat, ugyanis a mieink a negyedik, míg a vendégek a tizenkettedik helyen álltak a forduló előtt. Az első félidő azonban még meglehetősen szorosan alakult, ugyanis hiába szerzett korán kétgólos előnyt a DPASE, a csákváriak még a játékrész vége előtt megfelezték hátrányukat. A térfélcserét követően azonban pillanatok alatt két újabb góllal szomorította ellenfelét együttesünk, mely végül háromgólos előnyét megtartva aratott 5-2-es sikert a vendégek ellen, így a negyedik helyről várja a Siófok elleni decemberi évzárót.

Eredmények, gólszerzők

U14
DPASE – Csákvár 5-0 (4-0)
Gólszerzőink: Klauz Botond 3, Katona Martin 1, Maronyai Zalán Gábor 1.

U15
DPASE – Csákvár 5-2
(2-1)
Gólszerzőink: Szabó Richárd Gábor 2, Áldott Bence Balázs 1, Ferenczy Máté Szabolcs 1, Csala Gergő 1.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.