Tovább a Magyar Kupában

2018. november 7. (szerda) 21:44 - Szárszó Lajos

Nagyon megszenvedett a győzelemért a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa 2. fordulójában a Ferencváros vendégeként.

Az első osztályú futsal bajnokságban kiválóan szereplő Dunaferr DUE Dutrade FC ma este a futsal Magyar Kupa 2. fordulójában a Ferencváros vendégeként lépett pályára. Az ötödik perc elején Jenei kapott remek keresztpasszt Öreglakitól, majd Reveland mellett talált a kapunkba (1-0). Nem kellett sokat várnunk az egyenlítő találatig, melyet Sáhó Kristóf szerzett a hatodik percben, aki tíz méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-1). A folytatásban Revelandnak Kecskés kontráját kellett hatástalanítania, majd a túloldalon Tóth védte Klacsák lövését. A játék képe nem változott, sok pontatlanság jellemezte csapatunkat. Ez a Ferencvárosnak kedvezett, melyből Jenei vehette volna vissza a vezetést, aki a felső lécet találta el. Erre Pál Patrik csattanós válasza érkezett, aki a jobb oldali kapufát találta telibe. Arról, hogy ne döntetlennel menjenek a szünetre a felek Hosszú gondosodott, aki a 19. percben gurított Tóth mellett a kapuba (1-2).

Kép: DO-archív

A második húsz perc elején gyorsan két szabálytalanságot fújtak ellenünk a játékvezetők, akik Hosszú Ádámnak még egy sárga lapot is kiosztottak. Ez Ádámot felpörgette, aki egy remek csel után lőtt kapufát, majd két perccel később már csak Tóth Gyulával állt szemben, de nem tudott túljárni a Fradi kapusának eszén. Annak ellenére, hogy a Dunaferr játszott egyértelmű mezőnyfölényben, a harmadik találatot nem sikerült bevinnie, amely láthatóan türelmetlenné, idegessé tette a fiúkat. Ebből a Ferencvárosnak adódtak veszélyes kontrái, így Jeneié, aki az oldalhálót találta el, majd Soltészé, aki csak centiket tévedett. Bő három perccel a vége előtt elérte az ötödik faultját Fehér Zsolt gárdája, amely izgalmas végjátékot jelzett. Ekkor a hazaiak vészkapusos játékra álltak át, így öt a négy ellen folytatódott a találkozó, hiszen számukra az egyenlítés, a döntetlen végeredmény a továbbjutást jelentette volna. Mivel azonban csupán kapufáig jutottak, ezért nagy nehézségek árán a Dunaferr jutott tovább a Magyar Kupában.

FTC Futsal-Fisher Klíma - Dunaferr DUE Dutrade FC 1-2 (1-2)

FTC Futsal-Fisher Klíma: Tóth Gyula - Soltész István Zoltán, Öreglaki Norbert, Temesi Norbert Vilmos, Jenei Krisztián Balázs 1. Csere: Bajusz Szabolcs - Csanády Péter, Riberio Da Silva Roni, Apatini Márk, Kecskés István, Safar Iuliu Tony. Vezetőedző: Silva Matos Felipe.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Németh Péter, Pál Patrik Krisztián, Fekete Róbert, Hosszú Ádám 1. Csere: Cseresnyés Alex - Szabó Tibor, Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf 1, Csányi Dávid István, Kovács Krisztián. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.

Négy bónuszpontra hajt a DAB

Négy bónuszpontra hajt a DAB

2019. január 20. (vasárnap)

A Debrecen elleni hazai találkozóval zárja az Erste Liga alapszakaszát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.