Tovább a Magyar Kupában

2018. november 7. (szerda) 21:44 - Szárszó Lajos

Nagyon megszenvedett a győzelemért a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa 2. fordulójában a Ferencváros vendégeként.

Az első osztályú futsal bajnokságban kiválóan szereplő Dunaferr DUE Dutrade FC ma este a futsal Magyar Kupa 2. fordulójában a Ferencváros vendégeként lépett pályára. Az ötödik perc elején Jenei kapott remek keresztpasszt Öreglakitól, majd Reveland mellett talált a kapunkba (1-0). Nem kellett sokat várnunk az egyenlítő találatig, melyet Sáhó Kristóf szerzett a hatodik percben, aki tíz méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-1). A folytatásban Revelandnak Kecskés kontráját kellett hatástalanítania, majd a túloldalon Tóth védte Klacsák lövését. A játék képe nem változott, sok pontatlanság jellemezte csapatunkat. Ez a Ferencvárosnak kedvezett, melyből Jenei vehette volna vissza a vezetést, aki a felső lécet találta el. Erre Pál Patrik csattanós válasza érkezett, aki a jobb oldali kapufát találta telibe. Arról, hogy ne döntetlennel menjenek a szünetre a felek Hosszú gondosodott, aki a 19. percben gurított Tóth mellett a kapuba (1-2).

Kép: DO-archív

A második húsz perc elején gyorsan két szabálytalanságot fújtak ellenünk a játékvezetők, akik Hosszú Ádámnak még egy sárga lapot is kiosztottak. Ez Ádámot felpörgette, aki egy remek csel után lőtt kapufát, majd két perccel később már csak Tóth Gyulával állt szemben, de nem tudott túljárni a Fradi kapusának eszén. Annak ellenére, hogy a Dunaferr játszott egyértelmű mezőnyfölényben, a harmadik találatot nem sikerült bevinnie, amely láthatóan türelmetlenné, idegessé tette a fiúkat. Ebből a Ferencvárosnak adódtak veszélyes kontrái, így Jeneié, aki az oldalhálót találta el, majd Soltészé, aki csak centiket tévedett. Bő három perccel a vége előtt elérte az ötödik faultját Fehér Zsolt gárdája, amely izgalmas végjátékot jelzett. Ekkor a hazaiak vészkapusos játékra álltak át, így öt a négy ellen folytatódott a találkozó, hiszen számukra az egyenlítés, a döntetlen végeredmény a továbbjutást jelentette volna. Mivel azonban csupán kapufáig jutottak, ezért nagy nehézségek árán a Dunaferr jutott tovább a Magyar Kupában.

FTC Futsal-Fisher Klíma - Dunaferr DUE Dutrade FC 1-2 (1-2)

FTC Futsal-Fisher Klíma: Tóth Gyula - Soltész István Zoltán, Öreglaki Norbert, Temesi Norbert Vilmos, Jenei Krisztián Balázs 1. Csere: Bajusz Szabolcs - Csanády Péter, Riberio Da Silva Roni, Apatini Márk, Kecskés István, Safar Iuliu Tony. Vezetőedző: Silva Matos Felipe.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Németh Péter, Pál Patrik Krisztián, Fekete Róbert, Hosszú Ádám 1. Csere: Cseresnyés Alex - Szabó Tibor, Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf 1, Csányi Dávid István, Kovács Krisztián. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.

Így nem volt esély

Így nem volt esély

2018. november 19. (hétfő)

Csúnya verést kapott hazai pályán a Csíkszeredától az erősen tartalékos Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga hétfő esti fordulójában.

Vereség a hazai rangadón

Vereség a hazai rangadón

2018. november 19. (hétfő)

Mindhárom harmadot megnyerve aratott 8-4-es győzelmet a Campus Arénában a Dunai Krokodilok floorball csapata.

A Csíkszereda következik

A Csíkszereda következik

2018. november 19. (hétfő)

Erősen tartalékos felállásban várja az Erste Liga második helyezettje elleni hazai találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.