Tovább a Magyar Kupában

2018. november 7. (szerda) 21:44 - Szárszó Lajos

Nagyon megszenvedett a győzelemért a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa 2. fordulójában a Ferencváros vendégeként.

Az első osztályú futsal bajnokságban kiválóan szereplő Dunaferr DUE Dutrade FC ma este a futsal Magyar Kupa 2. fordulójában a Ferencváros vendégeként lépett pályára. Az ötödik perc elején Jenei kapott remek keresztpasszt Öreglakitól, majd Reveland mellett talált a kapunkba (1-0). Nem kellett sokat várnunk az egyenlítő találatig, melyet Sáhó Kristóf szerzett a hatodik percben, aki tíz méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-1). A folytatásban Revelandnak Kecskés kontráját kellett hatástalanítania, majd a túloldalon Tóth védte Klacsák lövését. A játék képe nem változott, sok pontatlanság jellemezte csapatunkat. Ez a Ferencvárosnak kedvezett, melyből Jenei vehette volna vissza a vezetést, aki a felső lécet találta el. Erre Pál Patrik csattanós válasza érkezett, aki a jobb oldali kapufát találta telibe. Arról, hogy ne döntetlennel menjenek a szünetre a felek Hosszú gondosodott, aki a 19. percben gurított Tóth mellett a kapuba (1-2).

Kép: DO-archív

A második húsz perc elején gyorsan két szabálytalanságot fújtak ellenünk a játékvezetők, akik Hosszú Ádámnak még egy sárga lapot is kiosztottak. Ez Ádámot felpörgette, aki egy remek csel után lőtt kapufát, majd két perccel később már csak Tóth Gyulával állt szemben, de nem tudott túljárni a Fradi kapusának eszén. Annak ellenére, hogy a Dunaferr játszott egyértelmű mezőnyfölényben, a harmadik találatot nem sikerült bevinnie, amely láthatóan türelmetlenné, idegessé tette a fiúkat. Ebből a Ferencvárosnak adódtak veszélyes kontrái, így Jeneié, aki az oldalhálót találta el, majd Soltészé, aki csak centiket tévedett. Bő három perccel a vége előtt elérte az ötödik faultját Fehér Zsolt gárdája, amely izgalmas végjátékot jelzett. Ekkor a hazaiak vészkapusos játékra álltak át, így öt a négy ellen folytatódott a találkozó, hiszen számukra az egyenlítés, a döntetlen végeredmény a továbbjutást jelentette volna. Mivel azonban csupán kapufáig jutottak, ezért nagy nehézségek árán a Dunaferr jutott tovább a Magyar Kupában.

FTC Futsal-Fisher Klíma - Dunaferr DUE Dutrade FC 1-2 (1-2)

FTC Futsal-Fisher Klíma: Tóth Gyula - Soltész István Zoltán, Öreglaki Norbert, Temesi Norbert Vilmos, Jenei Krisztián Balázs 1. Csere: Bajusz Szabolcs - Csanády Péter, Riberio Da Silva Roni, Apatini Márk, Kecskés István, Safar Iuliu Tony. Vezetőedző: Silva Matos Felipe.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Németh Péter, Pál Patrik Krisztián, Fekete Róbert, Hosszú Ádám 1. Csere: Cseresnyés Alex - Szabó Tibor, Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf 1, Csányi Dávid István, Kovács Krisztián. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.

Szép dunaújvárosi sikerek

Szép dunaújvárosi sikerek

2019. április 17. (szerda)

Pupp Viktória és Nyikos Veronika is aranyérmet szerzett a Dunakeszin megrendezett korosztályos birkózó országos bajnokságon.

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

2019. április 17. (szerda)

A Dunaferr SE férfi röplabda csapata az utolsó pillanatban tudta kiharcolni az NB I-ben maradást, ám ez is erőt adhat a következő szezonra Tomanóczy Tibor tanítványainak.