Vérüket adták a sportolók

doszerk - 2018. november 20. 14:33

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében szervezett ma önkéntes véradást a Dunaújvárosi Sportcsarnok Nagytermében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az elsősorban sportolók és sportvezetők számára meghirdetett eseményen összesen harmincan adtak vért, a szervező DKKA vezetői és szakemberei mellett a Dunaferr SE szakosztályai, valamint a DPASE labdarúgói is képviseltették magukat, így hívva fel a figyelmet a véradás fontosságára.

Imre Vilmos, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportigazgatója kiemelte, már régóta foglalkoztatta a szakosztályt az önkéntes véradás ötlete, melynek várhatóan lesz folytatása is.
- Magánemberként és sportvezetőként is nagyon fontosnak tartom a társadalmi szerepvállalást, ezért is szerveztük ezt a mai eseményt, melynek ötlete akkor fogalmazódott meg bennünk, mikor augusztusban a Szent Pantaleon Kórházban jártunk, illetve az élet is hozta magával ezt, hiszen rengeteg helyen lehet hallani, hogy nagy a vérhiány. Éppen ezért gondoltuk azt, hogy a sportolók, sportvezetők is járuljanak hozzá valamennyire ennek az állapotnak az enyhítéséhez. Augusztus végén, szeptember elején vettük fel a kapcsolatot a véradó központtal, mostanra tudtuk ezt összehozni, s nagy örömünkre a város szinte minden szakosztálya képviseltette magát az eseményen, melyet összességében sikeresnek ítélek, s természetesen tervezzük a folytatást is.

Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE röplabda csapatának vezetőedzője már "gyakorlott véradó, s mint azt elmondta, nagyon fontosnak tartották azt, hogy jelen legyenek a mai eseményen, hiszen amellett, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, segíthetnek embertársaikon is.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.