Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd) 14:33 - doszerk

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében szervezett ma önkéntes véradást a Dunaújvárosi Sportcsarnok Nagytermében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az elsősorban sportolók és sportvezetők számára meghirdetett eseményen összesen harmincan adtak vért, a szervező DKKA vezetői és szakemberei mellett a Dunaferr SE szakosztályai, valamint a DPASE labdarúgói is képviseltették magukat, így hívva fel a figyelmet a véradás fontosságára.

Imre Vilmos, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportigazgatója kiemelte, már régóta foglalkoztatta a szakosztályt az önkéntes véradás ötlete, melynek várhatóan lesz folytatása is.
- Magánemberként és sportvezetőként is nagyon fontosnak tartom a társadalmi szerepvállalást, ezért is szerveztük ezt a mai eseményt, melynek ötlete akkor fogalmazódott meg bennünk, mikor augusztusban a Szent Pantaleon Kórházban jártunk, illetve az élet is hozta magával ezt, hiszen rengeteg helyen lehet hallani, hogy nagy a vérhiány. Éppen ezért gondoltuk azt, hogy a sportolók, sportvezetők is járuljanak hozzá valamennyire ennek az állapotnak az enyhítéséhez. Augusztus végén, szeptember elején vettük fel a kapcsolatot a véradó központtal, mostanra tudtuk ezt összehozni, s nagy örömünkre a város szinte minden szakosztálya képviseltette magát az eseményen, melyet összességében sikeresnek ítélek, s természetesen tervezzük a folytatást is.

Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE röplabda csapatának vezetőedzője már "gyakorlott véradó, s mint azt elmondta, nagyon fontosnak tartották azt, hogy jelen legyenek a mai eseményen, hiszen amellett, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, segíthetnek embertársaikon is.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.

Szoros siker a fővárosban

Szoros siker a fővárosban

2018. december 14. (péntek)

Tetemes hátrányból fordítva aratott 27-26-os győzelmet az MTK és a Fradi vegyes csapata elleni edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Budapesten lesz a szuperdöntő

Budapesten lesz a szuperdöntő

2018. december 14. (péntek)

Budapesten rendezik 2019. június 4. és 9. között a női vízilabda világliga szuperdöntőjét.

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.