Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd) 14:33 - doszerk

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében szervezett ma önkéntes véradást a Dunaújvárosi Sportcsarnok Nagytermében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az elsősorban sportolók és sportvezetők számára meghirdetett eseményen összesen harmincan adtak vért, a szervező DKKA vezetői és szakemberei mellett a Dunaferr SE szakosztályai, valamint a DPASE labdarúgói is képviseltették magukat, így hívva fel a figyelmet a véradás fontosságára.

Imre Vilmos, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportigazgatója kiemelte, már régóta foglalkoztatta a szakosztályt az önkéntes véradás ötlete, melynek várhatóan lesz folytatása is.
- Magánemberként és sportvezetőként is nagyon fontosnak tartom a társadalmi szerepvállalást, ezért is szerveztük ezt a mai eseményt, melynek ötlete akkor fogalmazódott meg bennünk, mikor augusztusban a Szent Pantaleon Kórházban jártunk, illetve az élet is hozta magával ezt, hiszen rengeteg helyen lehet hallani, hogy nagy a vérhiány. Éppen ezért gondoltuk azt, hogy a sportolók, sportvezetők is járuljanak hozzá valamennyire ennek az állapotnak az enyhítéséhez. Augusztus végén, szeptember elején vettük fel a kapcsolatot a véradó központtal, mostanra tudtuk ezt összehozni, s nagy örömünkre a város szinte minden szakosztálya képviseltette magát az eseményen, melyet összességében sikeresnek ítélek, s természetesen tervezzük a folytatást is.

Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE röplabda csapatának vezetőedzője már "gyakorlott véradó, s mint azt elmondta, nagyon fontosnak tartották azt, hogy jelen legyenek a mai eseményen, hiszen amellett, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, segíthetnek embertársaikon is.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.