Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd) 14:33 - doszerk

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében szervezett ma önkéntes véradást a Dunaújvárosi Sportcsarnok Nagytermében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az elsősorban sportolók és sportvezetők számára meghirdetett eseményen összesen harmincan adtak vért, a szervező DKKA vezetői és szakemberei mellett a Dunaferr SE szakosztályai, valamint a DPASE labdarúgói is képviseltették magukat, így hívva fel a figyelmet a véradás fontosságára.

Imre Vilmos, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportigazgatója kiemelte, már régóta foglalkoztatta a szakosztályt az önkéntes véradás ötlete, melynek várhatóan lesz folytatása is.
- Magánemberként és sportvezetőként is nagyon fontosnak tartom a társadalmi szerepvállalást, ezért is szerveztük ezt a mai eseményt, melynek ötlete akkor fogalmazódott meg bennünk, mikor augusztusban a Szent Pantaleon Kórházban jártunk, illetve az élet is hozta magával ezt, hiszen rengeteg helyen lehet hallani, hogy nagy a vérhiány. Éppen ezért gondoltuk azt, hogy a sportolók, sportvezetők is járuljanak hozzá valamennyire ennek az állapotnak az enyhítéséhez. Augusztus végén, szeptember elején vettük fel a kapcsolatot a véradó központtal, mostanra tudtuk ezt összehozni, s nagy örömünkre a város szinte minden szakosztálya képviseltette magát az eseményen, melyet összességében sikeresnek ítélek, s természetesen tervezzük a folytatást is.

Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE röplabda csapatának vezetőedzője már "gyakorlott véradó, s mint azt elmondta, nagyon fontosnak tartották azt, hogy jelen legyenek a mai eseményen, hiszen amellett, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, segíthetnek embertársaikon is.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!