Az UVSE nyerte a Szuperkupát

2018. december 22. (szombat) 19:57 - Szárszó Lajos

Háromgólos vereséget szenvedett a 2018. évi TippMix Női Vízilabda Szuperkupában a DUE-Maarsk Graphics az UVSE Hunguest Hotel ellen.

A 2018. évi TippMix Női Vízilabda Szuperkupa elhódításáért mérkőzött a DUE-Maarsk Graphics az UVSE csapatával. Beigazolódott, amit a meccstől vártunk, hiszen most is nagy izgalmak után dőlt el az összecsapás végkimenetele. Mivel a kupa megszerzése egy mérkőzésen dőlt el, nagy összpontosítással játszott mindkét csapat. Vivian Sevenich centertalálatával indult az összecsapás, majd Lara Luka hagyta ki az első lövésünket a túloldalon. Az egyenlítés a második perc végén sikerült, ekkor Vályi Vanda remek akció végén talált be Gangl kapujába (1-1). A folytatásban a védelmek nyújtottak mindkét oldalon kiemelkedő teljesítményt, majd a gólcsendet Keszthelyi Rita törte meg, aki szabaddobásból vette vissza a vezetést (2-1). Az ellentámadás végén Gurisatti Gráta lövését védte az UVSE kapusa, de ezt követően hiába támadhattunk ismét az egyenlítésért, az UVSE Mucsy találatával növelte előnyét (3-1). A negyed vége előtt emberhátrányba kerültünk, melyet nem sikerült kivédekezni, így Keszthelyi három gólosra növelte a lilák előnyét (4-1).

A második negyed elején két kimaradt támadásunkat használta ki Keszthelyi (5-1), melyre ekkor gyors válaszként érkezett Horváth Brigitta center találata (5-2). A következő percekben beszorultunk kapunk elé, hiszen kiállítás és sarokdobás miatt kellett a védekezésre koncentrálni. Ezt azonban nem tudtuk kivédekezni, ezúttal Rybanska Natasa vette be kapunkat (6-2). A negyed közepén Mahieau harcolt ki kiállítást, melyet ezúttal remekül sikerült kihasználni Vályi révén (6-3). A befejező időszakban mindent megtett a DUE, hogy csökkenteni tudja a hátrányát, de sajnos nem volt eléggé hatékony a támadó játékunk. A térfélcsere után, bár mindkét oldalon több kiállítás is történt, az állás sokáig, több, mint 3 percig nem változott. Ebből a góltalanságból azonban mi jöttünk ki előbb, amikor létszám azonos állásnál Garda Krisztina talált be (6-4). Ráadásul a remek védekezés után egyre csökkent a hátrányunk, ezúttal Vályi Vanda volt pontos, ezzel látótávolságon belülre kerültünk. Ekkor azonban újabb, de nem várt fordulat következett. Mahieau akár egyenlíthetett is volna, de ekkor a régóta fennálló UVSE gólcsendet Keszthelyi törte meg (7-5).

Képek: DO-archív

Erre nem volt gyors válaszunk, viszont Keszthelyi megint betalált (8-5), sőt, Antal Dóra emberelőnyből visszaállította a lilák négygólos előnyét (9-5). Arról, hogy a meccs végkimenete izgalmas legyen Gurisatti Gréta gondoskodott (9-6), de a fordításhoz a záró negyedben bravúrra, és gyors gólokra lett volna szükség. Ezzel ellentétben azonban Faragó szerezte csapata tízedik gólját (10-6), melyre nem sikerült válaszolni a következő támadásaink végén. Ekkor már csak öt perc volt hátra, vagyis a felzárkózásra akkor lett volna esélyünk, ha minden UVSE támadást kivédekeztünk volna, illetve ha mi mindig bevettük volna Gangl kapuját. A védekezéssel a következő percekben nem volt probléma, viszont elől nem voltunk hatékonyak. Mihók Attila időkéréssel próbált ezen segíteni, de Menczinger lövését blokkolták a védők. Ekkor már csak két perc volt vissza a meccsből, így az Újpestnek nem számított, hogy Mucsy kihagyta lövését. Vályi Vanda remek szabaddobásból szerzett találata szépségtapasz volt (10-7), hiszen Benczur Márton csapata rutinosan lezárta a meccset. A TippMix Női Vízilabda Szuperkupát így az UVSE nyerte.  

UVSE Hunguest Hotel – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 10-7 (4-1, 2-2, 3-3, 1-1)

UVSE Hunguest Hotel: Gangl Edina - Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita 5, Faragó Kamilla 1, Vivian Sevenich 1, Kiss Eszter Lara, Rybanska Natasa 1. Cserék: Koppány Szamira, Antal Dóra 1, Baksa Vanda, Mucsy Anna Mandula 1, Peresztegi Nagy Kinga, Telek Dorottya. Vezetőedző: Benczur Márton.

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics: Kiss Alexandra - Menczinger Kata, Gurisatti Gréta 1, Geraldine Mahieu, Lara Luka, Garda Krisztina 1, Vályi Vanda 4. Cserék: Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta 1, Ziegler Diána, Huszti Vanda, Szellák Csenge, Sajben Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.