Az UVSE nyerte a Szuperkupát

2018. december 22. (szombat) 19:57 - Szárszó Lajos

Háromgólos vereséget szenvedett a 2018. évi TippMix Női Vízilabda Szuperkupában a DUE-Maarsk Graphics az UVSE Hunguest Hotel ellen.

A 2018. évi TippMix Női Vízilabda Szuperkupa elhódításáért mérkőzött a DUE-Maarsk Graphics az UVSE csapatával. Beigazolódott, amit a meccstől vártunk, hiszen most is nagy izgalmak után dőlt el az összecsapás végkimenetele. Mivel a kupa megszerzése egy mérkőzésen dőlt el, nagy összpontosítással játszott mindkét csapat. Vivian Sevenich centertalálatával indult az összecsapás, majd Lara Luka hagyta ki az első lövésünket a túloldalon. Az egyenlítés a második perc végén sikerült, ekkor Vályi Vanda remek akció végén talált be Gangl kapujába (1-1). A folytatásban a védelmek nyújtottak mindkét oldalon kiemelkedő teljesítményt, majd a gólcsendet Keszthelyi Rita törte meg, aki szabaddobásból vette vissza a vezetést (2-1). Az ellentámadás végén Gurisatti Gráta lövését védte az UVSE kapusa, de ezt követően hiába támadhattunk ismét az egyenlítésért, az UVSE Mucsy találatával növelte előnyét (3-1). A negyed vége előtt emberhátrányba kerültünk, melyet nem sikerült kivédekezni, így Keszthelyi három gólosra növelte a lilák előnyét (4-1).

A második negyed elején két kimaradt támadásunkat használta ki Keszthelyi (5-1), melyre ekkor gyors válaszként érkezett Horváth Brigitta center találata (5-2). A következő percekben beszorultunk kapunk elé, hiszen kiállítás és sarokdobás miatt kellett a védekezésre koncentrálni. Ezt azonban nem tudtuk kivédekezni, ezúttal Rybanska Natasa vette be kapunkat (6-2). A negyed közepén Mahieau harcolt ki kiállítást, melyet ezúttal remekül sikerült kihasználni Vályi révén (6-3). A befejező időszakban mindent megtett a DUE, hogy csökkenteni tudja a hátrányát, de sajnos nem volt eléggé hatékony a támadó játékunk. A térfélcsere után, bár mindkét oldalon több kiállítás is történt, az állás sokáig, több, mint 3 percig nem változott. Ebből a góltalanságból azonban mi jöttünk ki előbb, amikor létszám azonos állásnál Garda Krisztina talált be (6-4). Ráadásul a remek védekezés után egyre csökkent a hátrányunk, ezúttal Vályi Vanda volt pontos, ezzel látótávolságon belülre kerültünk. Ekkor azonban újabb, de nem várt fordulat következett. Mahieau akár egyenlíthetett is volna, de ekkor a régóta fennálló UVSE gólcsendet Keszthelyi törte meg (7-5).

Képek: DO-archív

Erre nem volt gyors válaszunk, viszont Keszthelyi megint betalált (8-5), sőt, Antal Dóra emberelőnyből visszaállította a lilák négygólos előnyét (9-5). Arról, hogy a meccs végkimenete izgalmas legyen Gurisatti Gréta gondoskodott (9-6), de a fordításhoz a záró negyedben bravúrra, és gyors gólokra lett volna szükség. Ezzel ellentétben azonban Faragó szerezte csapata tízedik gólját (10-6), melyre nem sikerült válaszolni a következő támadásaink végén. Ekkor már csak öt perc volt hátra, vagyis a felzárkózásra akkor lett volna esélyünk, ha minden UVSE támadást kivédekeztünk volna, illetve ha mi mindig bevettük volna Gangl kapuját. A védekezéssel a következő percekben nem volt probléma, viszont elől nem voltunk hatékonyak. Mihók Attila időkéréssel próbált ezen segíteni, de Menczinger lövését blokkolták a védők. Ekkor már csak két perc volt vissza a meccsből, így az Újpestnek nem számított, hogy Mucsy kihagyta lövését. Vályi Vanda remek szabaddobásból szerzett találata szépségtapasz volt (10-7), hiszen Benczur Márton csapata rutinosan lezárta a meccset. A TippMix Női Vízilabda Szuperkupát így az UVSE nyerte.  

UVSE Hunguest Hotel – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics 10-7 (4-1, 2-2, 3-3, 1-1)

UVSE Hunguest Hotel: Gangl Edina - Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita 5, Faragó Kamilla 1, Vivian Sevenich 1, Kiss Eszter Lara, Rybanska Natasa 1. Cserék: Koppány Szamira, Antal Dóra 1, Baksa Vanda, Mucsy Anna Mandula 1, Peresztegi Nagy Kinga, Telek Dorottya. Vezetőedző: Benczur Márton.

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics: Kiss Alexandra - Menczinger Kata, Gurisatti Gréta 1, Geraldine Mahieu, Lara Luka, Garda Krisztina 1, Vályi Vanda 4. Cserék: Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta 1, Ziegler Diána, Huszti Vanda, Szellák Csenge, Sajben Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Győzelem a másodosztályban

Győzelem a másodosztályban

2019. április 26. (péntek)

Magabiztos győzelmet aratott a Penta Gödöllő ellen a DSE Röplabda Akadémia csapata az NB II Nyugati Csoportjának rájátszásában.

Aranyos Rudas!

Aranyos Rudas!

2019. április 25. (csütörtök)

Óriási küzdelemben szerezte meg a VI. korcsoportos országos diákolimpia bajnoki címét Miskolcon a Rudas iskola floorball csapata.

Kezdődik a döntő!

Kezdődik a döntő!

2019. április 25. (csütörtök)

Pénteken este megkezdődik a három győztes mérkőzésig tartó női vízilabda döntő párharca a Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels között.

Ismét a Parázs Kupáért fociznak

Ismét a Parázs Kupáért fociznak

2019. április 25. (csütörtök)

Nyolc együttes vesz részt az idei Parázs Kupán, melyet a Családi Hétvége második napján rendeznek meg a Lemezalakító Kft. szabadidő parkjában.

Két bronzérem Hollandiából

Két bronzérem Hollandiából

2019. április 24. (szerda)

Népes különítménnyel vett részt az Utrechtben megrendezett utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya.

Európa legjobbjai közé kerülhet

Európa legjobbjai közé kerülhet

2019. április 24. (szerda)

Bekerült a bő keretbe, ezzel pedig esélyt kapott Gévai Péter arra, hogy részt vegyen a törökországi Darts Európa Bajnokságon, mindössze tizenhat évesen.

Kijelölték a magyar világbajnoki keretet

Kijelölték a magyar világbajnoki keretet

2019. április 24. (szerda)

Kialakult a nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 23 fős kerete.