Dániában mindenáron felszámolják a migránsgettókat

2018. december 30. (vasárnap) 12:17 - doszerk

A legnagyobb francia televízió, a TF1 híradójában mutatták be az a riportot, amelyben a dán hatóságok arról beszélnek, hogy sokkoló intézkedéseket kellett bevezetniük a migránsok miatt írja az Origo.

„Az iszlám jelenti a problémáink jelentős részét. Minden nehézségünk a Közel-Keletről érkező migránsokhoz kapcsolódik” –mondta a jobbközép kormányzópárt egyik vezetője. A tarthatatlanná váló helyzet miatt a migránsellenes csomaggal még a baloldal is egyetért.

A riport röviden bemutatja az úgynevezett „vírusszigetet”, amelyre a bűnöző migránsokat telepítik. Ezenkívül a TF1 híradójából egyértelműen kiderül, hogya koppenhágai kormányzatnak elege van a migrációból, és azt akarják elérni, hogy ne jöjjön több migráns az országba. A jelenlegi helyzetet is drasztikus módszerekkel kívánják rendezni, egy 22 intézkedésből álló csomagot fogadott el a parlament a migránsok miatt kialakult rendkívül súlyos helyzet javítása érdekében.

Egy iskolában maximum 30 százalék lehet a migránsok aránya, továbbá kötelező lesz a legkisebbeknek is a dán nyelv elsajátítása.A kormányzat határozott célja, hogy felszámolja az úgynevezett etnikai (értsd: migráns) gettókat,azokat a külvárosi és elővárosi övezeteket, ahol óriási többségben élnek migránsok a saját szokásaik és „törvényeik” szerint.

Koppenhága külvárosaiban (akárcsak Párizsban, Berlinben, Rotterdamban, Brüsszelben, és a nagyobb francia, német, holland, belga városokban) vannak olyan kerületek, ahol több mint 90 százalékban bevándorlók és bevándorló hátterűek élnek, akik zömében munkanélküliek, így bűncselekmények elkövetéséből tartják el magukat.A 22 intézkedésből álló csomag részeként lebontják azokat a főként fővárosi szociális lakásokat is, ahol a migránsok ideiglenesen élnek, átalakítva ezzel a kerületek etno-kulturális jellegét, aminek viszont az ott élő nem migráns hátterű, kisjövedelmű dánok természetesen nem örülnek.

A magas lakbérek és ingatlanárak miatt viszont a szegényebb dánok nem tudnak jobb koppenhágai kerületekbe költözni. Egy másik intézkedés a kvóták bevezetése lesz, amelyben maximalizálni fogják azt, hogy egy-egy kerületben mekkora lehet a migránsok aránya.Ezt a helyi migránsok azonban nem fogadják örömmel, mivel nem akarnak elköltözni.

Az egyik leghatározottabb intézkedés az, amelyben a kormányzat a gettón belül elkövetett bűncselekményeket kétszer akkora büntetési tétellel sújtja, mint az azon kívül elkövetetteket.Egy sima ablakbetörés az utca egyik oldalán 20 nap börtönnel, a másik, migránsgettóban levő oldalán 40 napos börtönnel büntetendő.

Ez az intézkedés az azt ellenzők szerint a muszlimok ellen irányul. Mads Fuglede, a jobbközép kormány egyik parlamenti képviselője viszont egyenesen azt mondja: az iszlám jelenti a dánok problémáinak jelentős részét, szerinte minden nehézségük a Közel-Keletről érkező migránsokhoz kapcsolódik.Asszimilációra van szükség, azaz a muszlim csoportoknak, akik nemet mondanak ma a dán szabályokra, tehát így Dániára is, az iszlám vallásuk mellett el kell fogadniuk a dán jogrendszert és az együttélési szabályokat – fűzte hozzá a politikus.

A modellnek tulajdonképpen ez a lényege. Kiemelt feladat a dán nyelv oktatása és annak elsajátítása is. A jobbközép kormány programját széles körben támogatja mind a baloldal, mind a radikális jobboldal, így majdnem teljes nemzeti konszenzus alakult ki a témában.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Brüsszelben őrjöng a baloldal a Fidesszel kapcsolatos döntés miatt

Brüsszelben őrjöng a baloldal a Fidesszel kapcsolatos döntés miatt

2019. március 21. (csütörtök)

Az európai baloldal rendkívül élesen, szokatlanul kritikusan és a korábbiaknál is hevesebben támadja az Európai Néppártot amiatt, hogy kompromisszumos megoldás született a Fideszről a pártcsalád szerdai politikai közgyűlésén.

Lehetnek különböző formái a szolidaritásnak

Lehetnek különböző formái a szolidaritásnak

2019. március 21. (csütörtök)

Létezhetnek különböző formái a tagállamok közötti szolidaritásnak a menekültügyben - jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délután kezdődő brüsszeli európai uniós (EU-) csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Lemondott parlamenti mandátumáról Hegedűs Lorántné

Lemondott parlamenti mandátumáról Hegedűs Lorántné

2019. március 21. (csütörtök)

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné.

A Fidesz nagyon komoly politikai győzelmet aratott

A Fidesz nagyon komoly politikai győzelmet aratott

2019. március 21. (csütörtök)

Nagyon komoly politikai győzelemnek minősítette azt Deák Dániel ECHO TV Jó reggelt! című műsorának csütörtöki adásában azt. hogy a Fidesz a politikai racionalitás talaján állva egyoldalúan felfüggesztette jogainak a gyakorlását szerdán az Európai Néppártban - írja az ECHO TV honlapja.

A Jobbik és az antiszemitizmus – Pintér Tamás sem hozza nyilvánosságra a valódi világnézetét

A Jobbik és az antiszemitizmus – Pintér Tamás sem hozza nyilvánosságra a valódi világnézetét

2019. március 20. (szerda)

Nem válaszol a Jobbik tagjait érintő sorozatos botrányokról, vállalhatatlan fajgyűlölő megnyilvánulásokról a párt dunaújvárosi képviselője, pedig Pintér Tamás szerdán maga hirdetett meg sajtótájékoztatót az Országgyűlésben. A honatyát a PestiSrácok.hu megpróbálta szembesíteni Gyöngyösi Márton sajátos holokauszt értelmezése mellett a saját, korábbi hasonló kijelentéseivel, de Pintér inkább otthagyta saját sajtóeseményét - írja a Pesti Srácok.

Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását

Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását

2019. március 20. (szerda)

A Fidesz egyoldalúan felfüggeszti jogainak a gyakorlását az Európai Néppártban (EPP) az EPP által felkért háromtagú bizottság jelentésének elkészültéig - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán Brüsszelben az EPP politikai gyűlésének ülése utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján, amelyet élőben közvetített az M1 aktuális csatorna.

Gulyás: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

Gulyás: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

2019. március 20. (szerda)

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor - mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.