Dániában mindenáron felszámolják a migránsgettókat

2018. december 30. (vasárnap) 12:17 - doszerk

A legnagyobb francia televízió, a TF1 híradójában mutatták be az a riportot, amelyben a dán hatóságok arról beszélnek, hogy sokkoló intézkedéseket kellett bevezetniük a migránsok miatt írja az Origo.

„Az iszlám jelenti a problémáink jelentős részét. Minden nehézségünk a Közel-Keletről érkező migránsokhoz kapcsolódik” –mondta a jobbközép kormányzópárt egyik vezetője. A tarthatatlanná váló helyzet miatt a migránsellenes csomaggal még a baloldal is egyetért.

A riport röviden bemutatja az úgynevezett „vírusszigetet”, amelyre a bűnöző migránsokat telepítik. Ezenkívül a TF1 híradójából egyértelműen kiderül, hogya koppenhágai kormányzatnak elege van a migrációból, és azt akarják elérni, hogy ne jöjjön több migráns az országba. A jelenlegi helyzetet is drasztikus módszerekkel kívánják rendezni, egy 22 intézkedésből álló csomagot fogadott el a parlament a migránsok miatt kialakult rendkívül súlyos helyzet javítása érdekében.

Egy iskolában maximum 30 százalék lehet a migránsok aránya, továbbá kötelező lesz a legkisebbeknek is a dán nyelv elsajátítása.A kormányzat határozott célja, hogy felszámolja az úgynevezett etnikai (értsd: migráns) gettókat,azokat a külvárosi és elővárosi övezeteket, ahol óriási többségben élnek migránsok a saját szokásaik és „törvényeik” szerint.

Koppenhága külvárosaiban (akárcsak Párizsban, Berlinben, Rotterdamban, Brüsszelben, és a nagyobb francia, német, holland, belga városokban) vannak olyan kerületek, ahol több mint 90 százalékban bevándorlók és bevándorló hátterűek élnek, akik zömében munkanélküliek, így bűncselekmények elkövetéséből tartják el magukat.A 22 intézkedésből álló csomag részeként lebontják azokat a főként fővárosi szociális lakásokat is, ahol a migránsok ideiglenesen élnek, átalakítva ezzel a kerületek etno-kulturális jellegét, aminek viszont az ott élő nem migráns hátterű, kisjövedelmű dánok természetesen nem örülnek.

A magas lakbérek és ingatlanárak miatt viszont a szegényebb dánok nem tudnak jobb koppenhágai kerületekbe költözni. Egy másik intézkedés a kvóták bevezetése lesz, amelyben maximalizálni fogják azt, hogy egy-egy kerületben mekkora lehet a migránsok aránya.Ezt a helyi migránsok azonban nem fogadják örömmel, mivel nem akarnak elköltözni.

Az egyik leghatározottabb intézkedés az, amelyben a kormányzat a gettón belül elkövetett bűncselekményeket kétszer akkora büntetési tétellel sújtja, mint az azon kívül elkövetetteket.Egy sima ablakbetörés az utca egyik oldalán 20 nap börtönnel, a másik, migránsgettóban levő oldalán 40 napos börtönnel büntetendő.

Ez az intézkedés az azt ellenzők szerint a muszlimok ellen irányul. Mads Fuglede, a jobbközép kormány egyik parlamenti képviselője viszont egyenesen azt mondja: az iszlám jelenti a dánok problémáinak jelentős részét, szerinte minden nehézségük a Közel-Keletről érkező migránsokhoz kapcsolódik.Asszimilációra van szükség, azaz a muszlim csoportoknak, akik nemet mondanak ma a dán szabályokra, tehát így Dániára is, az iszlám vallásuk mellett el kell fogadniuk a dán jogrendszert és az együttélési szabályokat – fűzte hozzá a politikus.

A modellnek tulajdonképpen ez a lényege. Kiemelt feladat a dán nyelv oktatása és annak elsajátítása is. A jobbközép kormány programját széles körben támogatja mind a baloldal, mind a radikális jobboldal, így majdnem teljes nemzeti konszenzus alakult ki a témában.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Drogcsempész migráns késelt Bécsben

Drogcsempész migráns késelt Bécsben

2019. január 16. (szerda)

Halálos késelés történt keddre virradóan a bécsi főpályaudvaron – közölte az APA osztrák hírügynökség. Kiderült, testvérgyilkosságról van szó - írja az Origo.

Egyre nagyobb a magyar családok vagyona

Egyre nagyobb a magyar családok vagyona

2019. január 15. (kedd)

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legújabb elemzése szerint Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a háztartások GDP-arányos nettó pénzügyi vagyona a többi visegrádi országgal összehasonlítva a válság óta - közölte a gazdaságkutató az MTI-vel kedden.

Egyre több államból indulnak migránsok Európába

Egyre több államból indulnak migránsok Európába

2019. január 15. (kedd)

A tavalyi tapasztalatok alapján egyre több államból, újabban főképp Iránból, Afganisztánból és Pakisztánból indulnak útnak migránsok Európa felé - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

Magyarország érdeke a Kelet és a Nyugat együttműködése

Magyarország érdeke a Kelet és a Nyugat együttműködése

2019. január 14. (hétfő)

Magyarország politikai, gazdasági és mindenekelőtt biztonsági érdeke a Kelet és a Nyugat együttműködése - jelentette ki hétfőn minszki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután tárgyalt fehérorosz kollégájával, Uladzimir Makejjel.

A Jobbikban újjászülető SZDSZ-ről

A Jobbikban újjászülető SZDSZ-ről

2019. január 13. (vasárnap)

Ha egyetlen mondatban kellene meghatároznunk az SZDSZ és a Jobbik közös, lényegi mivoltát, az nagyjából így szólna: a pénzért és a hatalomért bármit - írja a 888.hu.

Egybeesnek Soros európai látogatásai és az EU-vezetők döntései

Egybeesnek Soros európai látogatásai és az EU-vezetők döntései

2019. január 13. (vasárnap)

Aligha véletlen, hogy Soros György és az EU-vezetők találkozásait rendszerint rövid időn belül uniós szintű döntések követik - mondta a Médianéző igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Szijjártó: EP-választásnak nem volt még ekkora tétje

Szijjártó: EP-választásnak nem volt még ekkora tétje

2019. január 11. (péntek)

Európai parlamenti (EP-) választásnak ekkora tétje még nem volt, mint idén, felfokozott a hangulat a voksolás előtt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 aktuális csatornán.