Dániában mindenáron felszámolják a migránsgettókat

2018. december 30. (vasárnap) 12:17 - doszerk

A legnagyobb francia televízió, a TF1 híradójában mutatták be az a riportot, amelyben a dán hatóságok arról beszélnek, hogy sokkoló intézkedéseket kellett bevezetniük a migránsok miatt írja az Origo.

„Az iszlám jelenti a problémáink jelentős részét. Minden nehézségünk a Közel-Keletről érkező migránsokhoz kapcsolódik” –mondta a jobbközép kormányzópárt egyik vezetője. A tarthatatlanná váló helyzet miatt a migránsellenes csomaggal még a baloldal is egyetért.

A riport röviden bemutatja az úgynevezett „vírusszigetet”, amelyre a bűnöző migránsokat telepítik. Ezenkívül a TF1 híradójából egyértelműen kiderül, hogya koppenhágai kormányzatnak elege van a migrációból, és azt akarják elérni, hogy ne jöjjön több migráns az országba. A jelenlegi helyzetet is drasztikus módszerekkel kívánják rendezni, egy 22 intézkedésből álló csomagot fogadott el a parlament a migránsok miatt kialakult rendkívül súlyos helyzet javítása érdekében.

Egy iskolában maximum 30 százalék lehet a migránsok aránya, továbbá kötelező lesz a legkisebbeknek is a dán nyelv elsajátítása.A kormányzat határozott célja, hogy felszámolja az úgynevezett etnikai (értsd: migráns) gettókat,azokat a külvárosi és elővárosi övezeteket, ahol óriási többségben élnek migránsok a saját szokásaik és „törvényeik” szerint.

Koppenhága külvárosaiban (akárcsak Párizsban, Berlinben, Rotterdamban, Brüsszelben, és a nagyobb francia, német, holland, belga városokban) vannak olyan kerületek, ahol több mint 90 százalékban bevándorlók és bevándorló hátterűek élnek, akik zömében munkanélküliek, így bűncselekmények elkövetéséből tartják el magukat.A 22 intézkedésből álló csomag részeként lebontják azokat a főként fővárosi szociális lakásokat is, ahol a migránsok ideiglenesen élnek, átalakítva ezzel a kerületek etno-kulturális jellegét, aminek viszont az ott élő nem migráns hátterű, kisjövedelmű dánok természetesen nem örülnek.

A magas lakbérek és ingatlanárak miatt viszont a szegényebb dánok nem tudnak jobb koppenhágai kerületekbe költözni. Egy másik intézkedés a kvóták bevezetése lesz, amelyben maximalizálni fogják azt, hogy egy-egy kerületben mekkora lehet a migránsok aránya.Ezt a helyi migránsok azonban nem fogadják örömmel, mivel nem akarnak elköltözni.

Az egyik leghatározottabb intézkedés az, amelyben a kormányzat a gettón belül elkövetett bűncselekményeket kétszer akkora büntetési tétellel sújtja, mint az azon kívül elkövetetteket.Egy sima ablakbetörés az utca egyik oldalán 20 nap börtönnel, a másik, migránsgettóban levő oldalán 40 napos börtönnel büntetendő.

Ez az intézkedés az azt ellenzők szerint a muszlimok ellen irányul. Mads Fuglede, a jobbközép kormány egyik parlamenti képviselője viszont egyenesen azt mondja: az iszlám jelenti a dánok problémáinak jelentős részét, szerinte minden nehézségük a Közel-Keletről érkező migránsokhoz kapcsolódik.Asszimilációra van szükség, azaz a muszlim csoportoknak, akik nemet mondanak ma a dán szabályokra, tehát így Dániára is, az iszlám vallásuk mellett el kell fogadniuk a dán jogrendszert és az együttélési szabályokat – fűzte hozzá a politikus.

A modellnek tulajdonképpen ez a lényege. Kiemelt feladat a dán nyelv oktatása és annak elsajátítása is. A jobbközép kormány programját széles körben támogatja mind a baloldal, mind a radikális jobboldal, így majdnem teljes nemzeti konszenzus alakult ki a témában.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Magyarországon nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset

Magyarországon nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset

2019. június 25. (kedd)

Pakson nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset, mert a két blokktípus tervezése teljesen más - mondta Kovács Antal kommunikációs igazgató a Paksi Atomerőműben tartott sajtóbejáráson.

Orbán: Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

Orbán: Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

2019. június 21. (péntek)

Manfred Weber és Frans Timmermans elbukott, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak Brüsszelben.

Gulyás: a családok költségvetése a jövő évi

Gulyás: a családok költségvetése a jövő évi

2019. június 20. (csütörtök)

A családok költségvetésének nevezte a jövő évit a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

2019. június 19. (szerda)

Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok nevében szerdán.

Elengedhetik Weber kezét

Elengedhetik Weber kezét

2019. június 19. (szerda)

Angela Merkel is megelégelhette a csúcsjelöltek körüli huzavonát, és német kormányzati források szerint a kancellár már az e heti ­uniós csúcstalálkozón kompromisszumot ajánlhat. Berlin végül az Euró­pai Központi Bank vezetését kaparinthatja meg ahelyett, hogy a bajor Manfred Webert juttatná az Euró­pai Bizottság élére - írja a Magyar Nemzet.

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

2019. június 18. (kedd)

A túlélésre játszanak – gyakorlatilag így lehet értelmezni azt, hogy a jobbikos képviselők közül egyre többen jelentik be, hogy az őszi önkormányzati választáson “független” polgármesterjelöltként mérettetik meg magukat - írja az Újvárosi Valóság.

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

2019. június 17. (hétfő)

Hétértékelő. Boros Bánk Levente szerint az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számonkérhető politikusként a választók elé állni, ezért keresnek külsős jelölteket - írja a Magyar Nemzet.