Kohász-ezüstök Adán

doszerk - 2018. december 15. 13:41

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U12-es és U14-es együttese is a második helyen végzett az Adán megrendezett utánpótlás tornán.

Szerbiában, Adán szerepeltek a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei, melyek közül ezúttal az U12-es és az U14-es formáció mérette meg magát. A torna első napján a házigazdák ellen húztak szerelést fiataljaink, s az U12-esek bátor, szép játékkal arattak 24-12-es sikert vendéglátójuk ellen. Az U14-esek mérkőzése lényegesen szorosabban alakult, az első félidőben a házigazdák, míg a másodikban a mieink irányítottak, így igazságosnak mondható 16-16-os döntetlennel ért véget az összecsapás. A második napon két-két meccs várt fiataljainkra, s az U14-es gárda előbb a Kanizsa együttesét verte 22-10-re egy viszonylag szoros első félidő után, majd a jó erőkből álló Temerint is legyőzték 27-19-re Takács Józsefné tanítványai, s ez egyben azt is jelentette, hogy együttesünk bejutott a torna fináléjába, ahol ismét a Temerinnel nézett farkasszemet.

Kép forrása: kohaszkezi.hu

Eközben az U12-esek előbb a Crvenka együttesével mérkőztek meg, ám túl sok hibával játszottak ahhoz, hogy összejöjjön a pontszerzés, így végül az ellenfél örülhetett a 17-15-ös győzelemnek. A nap második találkozóján a Debeljaca ellen húztak szerelést Sánta Dóra tanítványai, ám a végig kiegyenlített csata hajráját az ellenfél bírta jobban (10-11). A torna vasárnapi zárónapján egy-egy meccs várt csapatainkra, melyek közül az U12-esek esélyt sem adtak a Kikindának, 21-7-es győzelmet arattak, s a körbeveréseknek is köszönhetően végül a második helyen fejezték be a tornát a Crvenka együttese mögött.

U14-eseink a torna fináléjában újra a Temerin ellen léptek pályára, de most nem sikerült megismételniük a csoportmeccsek alatt nyújtott jó teljesítményüket. A mieink elsősorban támadásban hibáztak többet, de védekezésük sem volt túl acélos, így a Temerin gárdája 20-17-es győzelmet aratva szerezte meg a torna első helyét, míg a mieink ezüstéremmel térhettek haza a minden szempontból rendkívül hasznos tornáról. A szép csapatsikerek mellett két különdíjnak is örülhettek a mieink, ugyanis az U12-eseknél Ferenci Lilla, míg az U14-eseknél Bankó Zoé szerezte meg a gólkirálynőnek járó díjat.

Eredmények

U12

DKKA – Ada 24-12
DKKA – Crvenka 15-17
DKKA – Debelcaja 10-11
DKKA – Kikinda 21-7

U14

DKKA – Ada 16-16
DKKA – Kanizsa 22-10
DKKA – Temerin 27-19

Döntő

DKKA – Temerin 17-20

DKKA U12: Cseri Barbara, Badacsonyi Petra, Erdős Helga, Horváth Lili Sára, Egejuru Euniké Sára, Kovács Panna, Cserháti Míra, Ecsődi Amanda, Sztojka Johanna, Ferenci Lili, Korshunova Maria, Molnár Melissza, György Rebeka, De Gaspari Lara. Edző:Sánta Dóra.

DKKA U14: Péli Dorottya, Abonyi Réka, Vaszócsik Míra, Szabó Aida, Balogh Dóra, Bankó Zoé, Dobos Hanna, Szalai Petra, Kiss Csenge, Somogyi Aisa, Kiss Flóra, Imre Viktória, Garbacz Petra, Hólik Anna. Edző: Takács Józsefné.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.