MEVZA tornára készültek

Szárszó Lajos - 2018. december 22. 13:31

Dunaújvárosban edzőtáborozott az U18-as Magyar Röplabda Válogatott, melynek gerincét a DSE Röplabda Akadémia játékosai adják.

Nagy munka folyt az elmúlt napokban a Dunaújváros Sportcsarnok kistermében, ahol Tomanóczy Tibor vezetésével edzőtáborozott az U18-as korosztályos röplabda válogatott. A cél az volt, hogy az újjáalakult együttes játékosai az edzések ideje alatt jobban megismerjék egymás játékát, játékfelfogását, így a december 27-i MEVZA tornán minél összeszokottabb, eredményesebb játékot mutassanak. A Dunaújvárosban eltöltött időszakban napi két edzéssel készültek a fiúk, melyek között nem csupán a labda került elő, hanem a fizikai felkészülésre is hangsúlyt fektettek. A fő cél a technikai elemek csiszolásán, egymás játékfelfogásának kiismerésén, a játék összecsiszolásán volt, tudtuk meg Tomanóczy Tibor szövetségi edzőtől.

Tomanóczy Tibor bízik a jó szereplésben! (Kép: DO-archív)

- Az U18-as korosztályos válogatott előre, tudatosan felépített edzésprogrammal készül a 2020-as Európa bajnoki selejtezőre. Ennek az egyik állomása volt a dunaújvárosi edzőtábor. A programban több nemzetközi tornán való szereplés is szerepel, így a két ünnep közötti, december 27-től 30-ig tartó MEVZA torna, melyet Mariborban rendeznek. Ezen nem először veszünk részt, de a mostani válogatottnak, mely öt hazai csapatból kerül ki, ez a megmérettetés ebben az összeállításban újdonság lesz. A válogatott gerincét a DSE Röplabda Akadémia játékosai adják, kiegészülve kecskeméti, szolnoki, kaposvári, győri fiatalokkal. Bízom abban, hogy jó meccsek után szép sikerrel zárunk majd, bár most még nagyon a felkészülés elején vagyunk. Én nyáron kaptam meg a válogatott szakmai munkájának irányítását, és mivel ennek a korosztálynak több bajnokságban is helyt kell állnia, így nehéz összetartást, edzőtábort létrehozni. Így ez a mostani volt az első alkalom, hogy több napot voltunk együtt. Bízom abban, hogy 2019-ben több alkalmunk lesz arra, hogy közösen gyakoroljunk majd, illetve nemzetközileg elismert csapatok ellen játszhassunk felkészülési mérkőzéseket. A maribori tornán szeretném, ha legalább a bronzérmet elérnénk, de ha jól kijön a lépés, akkor az aranyéremért is játszhatunk majd.

A válogatott játékosai kiélezett csatákra, nehéz mérkőzésekre számítanak, de sikerre éhesen utaznak Mariborba, így bíznak a lehető legjobb eredmény elérésben. 

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.