Tovább a fejlődés útján

Vass Ádám - 2018. december 10. 19:34

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Sikeres évet tudhat maga mögött a Dunaferr SE úszó szakosztálya. A 2018-as évet lezáró ünnepséget a hagyományoknak megfelelően a Campus étteremben tartották, ahol az egyesület vezető és edzői mellett a versenyzők is jelen voltak a legkisebbektől a legnagyobbakig. Köszöntőt tartott Bene Vera szakosztályvezető is, aki szerint ez az év mindenképpen arról lesz később emlékezetes, hogy idén október végén kellett elhagyniuk az otthonukat, vagyis az uszodát a felújítás miatt. Mint mondta, erre már év eleje óta készültek, mégis sok nehézség adódott a költözéskor, ugyanakkor megmutatkozott közösségük ereje is és az összetartozásuk. Külön kiemelte az idősebb versenyzőket, valamint a szülőket, akik mindenben segítségükre voltak az egyesületnek és a fiatalabb versenyzőknek is.

Az új helyszínek azonban biztosítják a lehetőséget a nyugodt munkára a következő nyárig, amikor újra birtokba vehetik a vadonatúj és minden tekintetben korszerű uszodát. Kiemelte azt is, hogy mindezen nehézségeik ellenére sem az időeredmények, sem az érmek száma nem csökkent, sőt kifejezetten jól alakulnak, ahogyan az egyesület tagjainak létszáma is, ami ebben az évben is nőtt.  Ez annak is köszönhető, hogy az önkormányzattól minden segítséget megkaptak és az iskolák, különösen a Vasvári iskola is nyitottan, rugalmasan áll a változásokhoz. Az idei eredményekkel kapcsolatban elmondta, a versenyzők 48 megmérettetésen képviselték a Dunaferrt, amelyek közül három külföldi verseny volt, valamint részt vettek az első hazai rendezésű világkupán is. Ezeket az eredményeket figyelembe véve az országos ranglistán a tavalyi 26. helyezést megjavítva már a 21. helyen állnak a sorban.

A helyezésük azért is kiemelkedő, mert az országban több, mint száznegyven egyesület van jelenleg. Még impozánsabb az, hogy annak a mindössze kilenc egyesületnek a tagjai, akik ebben a naptári évben minden korosztályban pontszerző helyeket értek el, méghozzá összesen tizenhét dunaferres fiatallal. Őket Bene Vera szakosztályvezető külön is megemlített és a többiek hatalmas tapssal méltatták. Az est végén jó hangulatú beszélgetés és vacsora kezdődött, valamint elkezdték tervezgetni a 2019-es évet, ami talán az ideinél is jobb lehet majd.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.