Vereség a nyitómeccsen

spigott - 2018. december 1. 16:45

A második félidőben sokat hibázott, így 28-25-ös vereséget szenvedett a hollandok elleni Európa-bajnoki nyitányon a magyar női kézilabda válogatott.

A legutóbbi világbajnokság bronzérmese, a hollandok elleni mérkőzéssel kezdte meg szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon ma délután három órától a magyar női kézilabda válogatott, melyben a DKKA két játékosa, Kazai Anita és Szalai Babett is kispadon kapott helyet.
A kezdés azonban nem alakult a legjobban a mieink számára, mert hiába szerezte Schatzl révén a magyar csapat az első gólt, erre hat perc alatt lőtt három találattal válaszoltak a hollandok. Bíró védései után azonban sorozatban négy találatnak örülhettek a mieink is, de az ellenfél is jól élt első előnyével, így a félidő derekához közeledve végén 5-5-os állást mutatott az eredményjelző. Nem sokáig, mert Lukács és Kovács találataival előbb kettővel, majd Tóvizi bravúros gólja után már hárommal állt jobban ellenfelénél a magyar csapat (8-5). Elég volt azonban két támadásban elkövetett hiba, s visszajöttek egy gólra a hollandok, akik a 30. percben, két kihagyott magyar ziccert követően úgy is egyenlítettek, hogy közben Kiss Éva hetest védett (11-11).

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

A második felvonást hasonlóan kezdte együttesünk, mint az elsőt, mert egy gyors gólt követően sorozatban rontották el támadásaikat a mieink, s ezt egy 3-0-s rohammal büntette az ellenfél, s mikor a 41. percben 18-15-re meglépett a holland csapat, időt kellett kérnie Kim Rasmussennek. A folytatásban egyik oldalon sem foglalkoztak sokat a védekezéssel a csapatok, így felváltva születtek a gólok, egészen a 49. percig, mikor Háfra találat után már csak egy gól volt a mieink hátránya, s jött is a holland időkérés (21-22). Kiss újabb védett büntetője után Kovacsics ugyan egyenlített, ám a kettős emberelőnybe kerülő ellenfél ismét meglépett kettő góllal (22-24). Hiába kért időt újra a magyar szakvezetés, sorozatban hibázta el lehetőségeit a magyar csapat, míg a hollandok nem tették meg ugyanezt, s miután megléptek öt találattal, már nem is adták ki kezükből a meccset, s végül 28-25-ös győzelmet arattak.

Magyarország – Hollandia 25-28 (11-11)

Magyarország: Bíró – Lukács 3, Kovács 5, Kovacsics 3, Mészáros 1, Háfra 5, Schatzl 4. Csere: Kiss (kapus), Planéta, Tóth G. 3, Pálos-Bognár, Lakatos, Tóvizi 1, Kazai 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

A magyar válogatott további programja

December 3. 18:00 Horvátország – Magyarország
December 5. 21:00 Magyarország – Spanyolország

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.