Barátságos meccs Montenegró ellen

doszerk - 2019. január 3. 9:02

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 5-én Podgoricában a montenegrói csapattal játszik barátságos mérkőzést.

Mivel a nemzeti együttes a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének december 2-i sorsolásán ötcsapatos csoportba került, a kijelölt tíz játéknap közül kettőn nem lép pályára: a szeptemberi és a novemberi dupla fordulóban csak egy Eb-selejtezőt játszik. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint "így ezekben a hónapokban felkészülési mérkőzéseket is játszik Marco Rossi együttese", az első ellenfelet pedig megtalálta Montenegró révén. "A montenegróiak elleni mérkőzés előtt már az Eb-selejtező sorozat felénél járunk majd, addigra jobban látjuk a helyzetünket a csoportunkban" - mondta az mlsz.hu-n az olasz szakvezető. "Nagy kísérletezést nem tervezünk a podgoricai mérkőzésre, amely azonban kitűnő lehetőség lesz arra, hogy még jobban felkészüljünk a szlovákok elleni, budapesti meccsre" - tette hozzá.

Kép: mlsz.hu

A szakember kifejtette, kevés idő van a közös gyakorlásra, ebből a szempontból nagy segítség lesz a most lekötött összecsapás, mivel így a válogatott tét nélkül tud olyan mérkőzést játszani, amelyen gyakorolhatja a taktikát. "A montenegrói válogatott erős csapat, előttünk áll a világranglistán, és olyan klasszisokkal rendelkezik, mint a Monacóban futballozó Stevan Jovetic, az Atlético Madridban szereplő Stefan Savic, vagy a Laziót erősítő Adam Marusic. A novemberi felkészülési mérkőzés ellenfelének megtalálásán is dolgozunk, jövő év elején várhatóan teljes lesz a programunk" - mondta Rossi. A magyarok eddig kétszer barátságos mérkőzésen játszottak Montenegró válogatottjával: 2007 márciusában a házigazdák történetének első válogatott meccsén, Podgoricában 2-1-es hazai siker, majd 2008 augusztusában a budapesti "visszavágón" 3-3-as döntetlen született. A montenegróiak jelenleg 44. helyen, hét pozícióval a magyarok előtt állnak a világranglistán.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.