Elmaradt a továbbjutás

Szárszó Lajos - 2019. január 25. 19:22

Nem sikerült továbbjutnia a DUE-Maarsk Graphics csapatának a női vízilabda Euroliga Kassán megrendezett selejtezőjéből.

Új kiírásban, új rendszerben zajlik az idei női vízilabda Euroliga. Ennek megfelelően Európa legjobb 20 csapatát négy csoportba osztották be, mely alapján a DUE Maarsk Graphics a „B” jelűbe került. A kiírás érdekessége, hogy innen a legjobb nyolc jut tovább a kupából, vagyis ahhoz, hogy a továbbjutás meglegyen, legalább csoport másodikként kell zárni. A DUE rendkívül erős ellenfelekkel, a spanyol CN Sabadell, az olasz Rapallo Nuoto, a görög Vouliagmeni NC és a szlovák Olympia Kosice került össze. Már az első, az olasz RAP Rapallo Nuoto elleni meccs is ezt támasztotta alá, melyen a mieink hatalmas küzdelemben, csupán egy góllal múlták felül ellenfelüket (9-8). A második meccsen sajnos fájó vereséget szenvedett a Mihók alakulat a görög Vouliagmenitől, akik az utolsó negyedben tudták a maguk javára fordítani a meccset (11-13).

Kép: DO-archív

Ezek alapján a ma kora esti mérkőzésen a mieinktől már bravúrra lett volna a szükség a továbbjutást illetően a Sabadell elleni csatában, akiknek a játékerejét jól érezteti az olaszok elleni nyolc gólos különbségű győzelmük. A DUE találkozó első negyedében még tudta tartani a lépést spanyol riválisával szemben (2-3), de az egygólos hátrány a második nyolc perc végére megduplázódott (4-6). Fordulatot harmadik felvonás sem hozott, melyet két góllal vesztettünk el (5-9), így a befejező nyolc percben óriási bravúrra lett volna szükség a fordításhoz. Ez azonban ma nem volt benne a lányainkba, akik végül hatgólos vereséget szenvedtek (7-13). A mieinkre vasárnap, a holnapi pihenőnap után zárásként 11.30-tól a szlovák Olympia Kosice elleni mérkőzés vár.

A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics eredményei:

Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics – RAP Rapallo Nuoto (olasz) 9-8 (2-2, 2-3, 3-2, 2-1)
Gólszerzők: Gurisatti Gréta 3, Geraldine Mahieu 1, Garda Krisztina1, Vályi Vanda 4

Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics – Vouliagmeni (görög) 11-13 (3-3, 3-4, 4-2, 1-4)
Gólszerzők: Horváth Brigitta. 4, Vályi Vanda 3, Garda Krsiztina 2, Geraldine Mahieu, Luka Luka 1

Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics - CN Sabadell (spanyol) 7-13 (2-3, 2-3, 1-3, 2-4)
Gólszerzők: Gurisatti Gréta 3, Vályi Vanda 3, Garda Krisztina 1

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata: Kiss Alexandra Klaudia, Brezovszki Gerda, Menczinger Kata, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine Frederique, Luka Lara, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Vályi Vanda, Huszti Vanda, Szellák Csenge Fanni, Aarts Laura Petronella. Vezetőedző: Mihók Attila

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.