Ismerős ellenfél érkezik

2019. január 12. (szombat) 8:00 - spigott

A több volt dunaújvárosi játékossal felálló Debrecen lesz a DKKA csapatának ellenfele a K&H női kézilabda liga ma esti fordulójában.

Egy kisebb megingástól eltekintve magabiztos, ötgólos győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Budaörs otthonában lejátszott legutóbbi bajnoki mérkőzésen. Együttesünk így már egymás után aratott negyedik sikerének örülhetett a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben, ám ahhoz, hogy tovább nyújtsa győzelmi sorozatát, egy igen nehéz ellenféllel szemben kell bizonyítania ma este hat órától. György László tanítványai ezúttal a több volt dunaújvárosi játékossal, Bulath Anitával, Kovács Annával, Oguntoye Viktóriával és Triffa Ágnessel felálló Debrecent látják vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban egy igen keménynek ígérkező összecsapáson.

Kézilabdázóink mai vetélytársa a hetedik helyen áll a tabellán, egy ponttal megelőzve a mieinket úgy, hogy eddig lejátszott tizenegy mérkőzésből ötöt megnyert, s egy döntetlen mellett öt alkalommal szenvedett vereséget. A debreceniek keretében több rendkívül rutinos és jó játékos mellett tehetséges fiatalok is találhatók, s mint azt György László vezetőedző elmondta, a csapat minden egyes tagjának a maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy itthon tartsák a rendkívül fontos bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

- Az ember olyan, hogy ha jóllakott, akkor elkényelmesedik. Annak, hogy a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésünket megnyertük, természetesen örülünk, de annyira azért nem laktunk jól a sikerekkel, hogy lenne okunk a lazításra, szóval továbbra is nagyon nagy koncentrációval kellett készülnünk az edzéseken a mai mérkőzésre. Senki nem engedheti meg magának a lazaságot, senki sem elégedhet meg az eddigi teljesítményével, hiszen mindig van javítani való, mindig van lehetőség az előrébb lépésre a fejlődésre. Mivel mai ellenfelünk igen erős egyéniségekből áll össze, ezért nekünk fokozott figyelem és koncentráció kell ahhoz, hogy sikerrel vegyük az előttünk álló újabb akadályt. A Debrecen egy nagyon jó csapat, egyénileg jó játékosokból áll, ismerjük őket, ahogy ők is valószínűleg minket, győzni akarnak ők is, mi is, szóval nagy csata várható, de remélem, hogy közönségünk támogatásával képesek leszünk olyan elszánt, jó játékra, amivel itthon tarthatjuk a bajnoki pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Alakul a program

Alakul a program

2019. június 23. (vasárnap)

Négy felkészülési mérkőzés már biztos vár augusztusban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára.

Aranyos Cetcápák

Aranyos Cetcápák

2019. június 23. (vasárnap)

A Multisteel Cetcápák győzelmével ért véget a második alkalommal megrendezett Peca Foci Kupa a Szalki-szigeten.

Osztályt váltott a DPASE!

Osztályt váltott a DPASE!

2019. június 22. (szombat)

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, s jutott fel a másodosztályba a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a Biatorbágy elleni párharcban.

Két dunaújvárosi a válogatottban

Két dunaújvárosi a válogatottban

2019. június 22. (szombat)

A Dunaferr SE versenyzői közül Hajdu Jonatán kenu egyesben, míg Kiss Balázs a kenu kettesek versengésében vehet részt az Európa Játékokon.