Ismerős ellenfél érkezik

2019. január 12. (szombat) 8:00 - spigott

A több volt dunaújvárosi játékossal felálló Debrecen lesz a DKKA csapatának ellenfele a K&H női kézilabda liga ma esti fordulójában.

Egy kisebb megingástól eltekintve magabiztos, ötgólos győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Budaörs otthonában lejátszott legutóbbi bajnoki mérkőzésen. Együttesünk így már egymás után aratott negyedik sikerének örülhetett a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben, ám ahhoz, hogy tovább nyújtsa győzelmi sorozatát, egy igen nehéz ellenféllel szemben kell bizonyítania ma este hat órától. György László tanítványai ezúttal a több volt dunaújvárosi játékossal, Bulath Anitával, Kovács Annával, Oguntoye Viktóriával és Triffa Ágnessel felálló Debrecent látják vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban egy igen keménynek ígérkező összecsapáson.

Kézilabdázóink mai vetélytársa a hetedik helyen áll a tabellán, egy ponttal megelőzve a mieinket úgy, hogy eddig lejátszott tizenegy mérkőzésből ötöt megnyert, s egy döntetlen mellett öt alkalommal szenvedett vereséget. A debreceniek keretében több rendkívül rutinos és jó játékos mellett tehetséges fiatalok is találhatók, s mint azt György László vezetőedző elmondta, a csapat minden egyes tagjának a maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy itthon tartsák a rendkívül fontos bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

- Az ember olyan, hogy ha jóllakott, akkor elkényelmesedik. Annak, hogy a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésünket megnyertük, természetesen örülünk, de annyira azért nem laktunk jól a sikerekkel, hogy lenne okunk a lazításra, szóval továbbra is nagyon nagy koncentrációval kellett készülnünk az edzéseken a mai mérkőzésre. Senki nem engedheti meg magának a lazaságot, senki sem elégedhet meg az eddigi teljesítményével, hiszen mindig van javítani való, mindig van lehetőség az előrébb lépésre a fejlődésre. Mivel mai ellenfelünk igen erős egyéniségekből áll össze, ezért nekünk fokozott figyelem és koncentráció kell ahhoz, hogy sikerrel vegyük az előttünk álló újabb akadályt. A Debrecen egy nagyon jó csapat, egyénileg jó játékosokból áll, ismerjük őket, ahogy ők is valószínűleg minket, győzni akarnak ők is, mi is, szóval nagy csata várható, de remélem, hogy közönségünk támogatásával képesek leszünk olyan elszánt, jó játékra, amivel itthon tarthatjuk a bajnoki pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.

Hét edzőmeccs vár a focistákra

Hét edzőmeccs vár a focistákra

2019. január 15. (kedd)

Bő három hét alatt összesen hét edzőmérkőzés vár a Dunaújváros PASE labdarúgóira a téli felkészülési időszakban.