Újra a Carissa Kupáért fociznak

spigott - 2019. január 4. 17:59

Ahogy az elmúlt években, úgy idén nagyon erős programmal várják a szervezők a Carissa Kupa elnevezésű jótékonysági kispályás labdarúgó torna résztvevőit.

Idén immáron 17. alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Carissa Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna küzdelmeit. A háromnapos nemzetközi megméretésen összesen harminckét együttes vesz részt, s a csapatok már ma megkezdték a küzdelmeket, így délután négy órától este tízig összesen tizenkét találkozót tekinthettek meg a sportág helyi kedvelői az egyetemi sportcsarnokban. A viadal szombaton már két helyszínen, a Campus Arénában, valamint a Dunaújvárosi Sportcsarnokban folytatódik: a városi sportcsarnokban fél tíztől, míg az egyetemen délelőtt tizenegy órától húznak szerelést a játékosok.

Vasárnaptól már csak a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendeznek mérkőzéseket, ám itt már "vérre megy" a játék, ugyanis reggel nyolctól a nyolcaddöntőkkel kezdődik meg az egyenes kieséses szakasz, míg délután kettőtől már a fináléba jutásért lépnek pályára a legjobb csapatok. Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, délután háromtól ismét összecsap egymással a Dunaújváros PASE és a Holler UNFC U9-es csapata, míg négy órától a Carissa Kupa idei gálameccsét rendezik meg, melyen a Dunaújvárosi Kohász, valamint Budapest Honvéd öregfiúk csapata méri össze egymással erejét egy várhatóan remek hangulatú összecsapáson. Az idei Carissa Kupa döntőjére öt órától kerül majd sor a sportcsarnok nagytermében, s mint azt Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elárulta, bíznak abban, hogy ezúttal is felejthetetlen élményekkel tudnak kedveskedni azoknak, akik kilátogatnak a viadalra.

- Nagyon vártuk már a kezdést, hiszen tényleg egy nagyszabású rendezvényen látjuk vendégül a tornán résztvevő csapatokat, s a viadal fényét mindenképpen emeli, hogy Beregszászról, Csantavérről, Erdélyből és Ausztriából is érkeztek együttesek a Carissa Kupára. Ma az A és B csoport mérkőzéseivel kezdődtek meg a küzdelmek az egyetemi sportcsarnokban, holnap viszont már két helyszínen folytatjuk a viadalt, míg vasárnap jön a véghajrá, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. Ekkor már különböző családbarát programokkal várjuk a sportcsarnokba kilátogatókat, délelőtt tizenegy órától délután háromig lehetőség lesz véradásra is. Külön szeretném kiemelni azt, hogy délután háromtól a DPASE utánpótlása méri össze erejét a dunaföldvári Holler UNFC U9-es együttesével, majd öttől a Gyimesi Lászlóval, Détári Lajossal és Pisont Istvánnal felálló Budapest Honvéd lép pályára a Dunaújvárosi Kohász egykori játékosai ellen. Az idei Carissa Kupa nemcsak a sportról, hanem a jótékonyságról is szól, s nagyon bízunk abban, hogy komoly segítséget tudunk nyújtani a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Terület Szervezetének. Természetesen nagyon hálásak vagyunk támogatóinknak, köztük kiemelten a Dunaújvárosi Egyetemnek, mely biztosította számunkra a Campus Arénát, valamint városunk önkormányzatának, mely ezúttal is főtámogatóként állt a rendezvény mellé.

A XVII. Carissa Kupa menetrendje

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.