A négy közé jutás a tét

spigott - 2019. február 7. 18:09

A Békéscsaba legyőzésével jutna be a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Erősen tartalékosan is remek győzelmet aratott a Vác elleni legutóbbi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melye pénteken újabb kihívás vár, ám ezúttal nem a K&H női kézilabda ligában, hanem a Magyar Kupában kell helyt állnia a dunaújvárosi kézilabdázóknak. György László együttese ugyanis pénteken este hat órától a Békéscsabát látja vendégül a sorozat újabb fordulójában, ahol már a legjobb négy közé jutás lesz a tét.

Mivel a párharc ezen az egy találkozón dől el, ezért a remélt továbbjutáshoz mindenképpen győzni kell a vendégek ellen, ugyanis a döntetlen, vagy egy esetleges vendégsiker a békéscsabaiak továbbjutását jelentené. A két gárda idén már találkozott egymással a bajnokságban, s bár a békéscsabai találkozón a mieink igen sima, 30-23-as győzelmet arattak, mint azt György László vezetőedző elmondta, ez semmit nem jelent a holnapi összecsapás előtt.

Képek: DO-archív

- Azon a mérkőzésen a támadójátékunk volt nagyon kreatív, ám azóta mindkét csapat sokat változott, szóval nem indulhatunk ki abból, hogy mi volt szeptemberben. Természetesen igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a találkozóra, s biztos vagyok abban, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, mert a Békéscsaba legutóbbi bajnokiján sima győzelmet aratott Budaörsön, s ez biztos, hogy kellő önbizalmat adott nekik. Ugyanakkor mi is egy jó mérkőzésből várjuk a holnapi negyeddöntőt, melyen remélhetőleg már a Vác ellen kevesebbet játszó Szalai Babettre is többet számíthatunk.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.