Biztos győzelem az Eger ellen

Szárszó Lajos - 2019. február 1. 14:14

A meccs végén kicsit kiengedett, de így is meggyőző sikert aratott az Eger elleni bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az Eger elleni ütközettel folytatta bajnoki szereplését. Bár mai ellenfelünk csapatában több feltörekvő fiatal mellett ott találjuk egykori két meghatározó kiválóságunkat, Szilágyi Dorottyát és McHunu Hlengiwet is, ennek ellenére a találkozó esélyese a DUE volt. Bár a magyar női vízilabdázók leggyorsabban úszó játékosa, Szilágyi Dorottya hozta el az első ráúszáskor a labdát, abból előnyt még sem tudtak kovácsolni az egriek. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek még emberelőnyből is, az első találatra azonban közel öt percet kellett várni. Ekkor egy nagyszerű labdaszerzést követően Vályi Vanda vette be a hazaiak kapuját (1-0), aki egy perc múlva megduplázta előnyünket (2-0). Biros Péter tanítványai azonban megpróbáltak tapadni a mieinkre, akik Ráski révén létszám azonos szituációból szépítettek (2-1). A második negyed elején Menczinger Kata nyerte az első úszópárbajt, majd a következő támadásunkat Lara Luka zárta eredményesen, aki center pozícióból növelte előnyünket (3-1).

A folytatásban mindkét fél kihagyott egy-egy emberelőnyt, de a célzások pontosságával sem volt minden rendben, hiszen a lövések rendre elkerülték a kapukat. A pontatlanságot McHunu Hlengiwe törte meg, aki előbb kiharcolt egy emberelőnyt, majd azt góllal fejezte be (3-2), míg a túloldalon Horváth Brigitta harcolt ki büntetőt, melyet Gurisatti Gréta pontos lövése követett (4-2), de a hazaiaknak erre is volt válaszuk Szilágyi Dorottya révén (4-3). A kétgólos előnyt Vályi Vanda átlövés találata állította vissza (5-3), majd Lara Luka labdaszerzését Menczinger Kata köszönte meg, aki Gurisatti passzát centerezte Horváth Anna kapujába (6-3). Az első félidő utolsó percében Brezovszki Gerda blokkja érdemelt dicséretet, hiszen így háromgólos előnnyel fordulhattunk. Azt sikerült gyorsan négyre növelni a ma is gólerősen játszó Vályi Vanda révén, aki ezúttal emberelőnyből növelte góljaink számát (7-3), majd Szilágyi Dorottya labdaszerzése után Tóth Csenge faragta a hátrányt (7-4). A következő támadás végén a Garda Krisztina által kiharcolt emberelőnyt Huszti Vanda váltotta gólra (8-4), a folytatásban azonban a kiváló védekezések után a támadásinkba csúszott be két kisebb hiba. Az egriek azonban ezt kisebb megingást nem tudták kihasználni, míg a túloldalon ismét villant Vályi Vanda (9-4).

Képek: DO-archív

Két perccel a harmadik nyolc perc vége előtt Ráski emberelőnyből szűkítette a különbséget (9-5), viszont az utolsó találatot Lara Luka vitte be, aki egy másodperccel a dudaszó megszólalása előtt centerből volt eredményes (10-5). A záró negyedre ötgólos megnyugtató előnnyel érkeztünk, melyet Gurisatti Gréta büntetőből hatra növelt (11-5), Szilágyi Dorottya viszont Horváth Brigitta kiállítását fejezte be eredményesen (11-6). Ettől függetlenül egy pillanatra sem kellett attól tartanunk, hogy hatalmas fordulat állhat be a mérkőzésen, hiszen a DUE remek játékkal magabiztosan irányította a találkozó végét is. Ez még akkor is igaz, ha Slingi megint csökkentette a hátrányt (11-7), hiszen erre azonnal volt válasza Vályi Vandának (12-7) és Gurisatti Grétának egyaránt (13-7). A találkozó hajrájában – bár ekkor kissé kihagyott a DUE védekezése - már csak a végeredmény beállítása volt kérdéses, mely időszakban Szilágyi Szabina, Szűcs Petra és Szilágyi Dorottya is feliratkozott a gólszerzők közé (13-9), akik ezzel csupán kozmetikázni tudtak. A DUE-Maarsk Graphics így győzelemmel tért vissza az Euroliga selejtezője után, ami kiváló előjel a bajnoki folytatást nézve.

DUE-Maarsk Graphics – ZF Eger 13-10 (2-1, 4-2, 4-2, 3-5)

DUE-Maarsk Graphics: Kiss Alexandra - Menczinger Kata 1, Gurisatti Gréta 3, Lara Luka 2, Garda Krisztina, Vályi Vanda 6, Huszti Vanda 1. Cserék: Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta, Geraldine Mahieu, Ziegler Diána, Szellák Csenge, Sajben Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila.

ZF Eger: Horváth Anna - Szilágyi Dorottya 3, Ráski Lilla 2, Tóth Csenge 1, Pulyblank Amelia, Mchunu Hlengiwe 2, Szilágyi Szabina 1. Cserék: Rompos Dóra Bernadett, Katona Zsófi Sára, Molnár Daniella, Bódi Fruzsina Krisztina, Szűcs Petra 1. Vezetőedző: Biros Péter.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.