Ezúttal egy pont jutott

Szárszó Lajos - 2019. február 2. 20:12

A Dunaferr SE NBI-es röplabdázói a Szolnok otthonában hullámzó teljesítményt nyújtva szenvedtek 3-2-es vereséget.

Két hazai összecsapást követően ezúttal idegenben, a Szolnok otthonában lépett pályára a Dunaferr SE NBI-es csapata. A fiúk a győzelem megszerzésének reményében utaztak el a Tisza-parti városba, ám ennek ellenére az első játék nem úgy sikerült, mint ahogyan azt szerették volna. Bár nem lehetett azt mondani, hogy rosszul kezdtek fiataljaink, de mivel nem sikerült ellépni a szolnokiak elől, a játékot mégsem lehetett hibátlannak mondani. A végjátékra is fej-fej mellett érkeztek meg a felek (21-21), majd az izgalmak csak fokozódtak, hiszen felváltva estek a pontok. 25-24-nél egy pontos előnynél nyithatott a Szolnok, de azt akkor még sikerült megoldani, viszont az utolsó pillanatban a hazaiak koncentráltak jobban (29-27). Az elvesztett, de bemelegítésnek kiváló első szett után alaposan felpaprikázódtak fiaink, akik akkora elszántsággal álltak bele a játékba, hogy az ellen nem volt ellenszer. Már 3-10-re is vezettek Tomanóczy Bálinték, akik ezt az előnyt sikeresen meg is tartották (6-14). Mivel a szolnokiaknak nem sikerült visszajönniük a meccsbe, és a legvégére rátettek még egy lapáttal Hatvany Zsolték, ennek eredményeként 15 pont előnnyel húzták be a szettet az újvárosiak (10-25). Ez a győzelem természetesen pozitívan hatott fiainkra, de nem annyira, hogy kézben tartsák a meccs irányítását. Összekapták magukat ugyanis a házigazdák, és folyamatosan egy-két pontos előnyben meneteltek előre (11-9). Úgy tűnt, hogy most ők lesznek a megállíthatatlanok (17-16), de szerencsére nem adták meg magukat Tomanóczy Tibor tanítványai. Folyamatosan próbáltak meg nyomást gyakorolni ellenfelükre, melynek eredménye előbb a fordítás (22-23), majd végül a győzelem lett (22-25). A negyedik játék Dunaferr szemszögből megint nem indult jól, mivel hamar ötpontos hátrányt sikerült begyűjteni (9-4). Ennél az állásnál azonban beragadtak a hazaiak, és úgy tűnt, hogy még az egyenlítés is sikerülhet (11-9), azonban a fiatalokra jellemző hullámzó teljesítmény miatt ekkor ez még nem jött össze. A folytatásban viszont nem csak egalizáltak, hanem a vezetést is átvették fiaink (19-20), mely a meccs befejezéséhez bizakodásra adott okot. Ez azonban nem sikerült, mert fordult a kocka, és végül a Szolnok húzta be a szettet (25-22), így ismét jöhetett a már megszokottá váló mindent eldöntő ötödik felvonás. Ennek elején felváltva szerezték a pontokat a csapatok (4-4), majd egy-egy hiba miatt megint mi kerültünk hátrányba (7-5). A Szolnok ráadásul növelni tudta vezetését (10:6), melyet meg tudott őrizni egészen a végéig (15-9), mellyel az övék lett a három pontból kettő. A Dunaferr így újabb egy ponttal gazdagodott.  

Fotó:DO-archív

Szolnoki Röplabda Klub – Dunaferr SE 3-2 (29-27, 10-25, 22-25, 25-22, 15-9)

Vezették: Suba István és Csizmarik József

Szolnoki Röplabda Klub: Timár Mike, Farkas Róbert Zsolt, Bodonyi Ákos, Tamasi Ákos, Szabó Péter, Soyvural Kevin, Oláh Dominik, Gazsi Gerő Zsombor, Csendes Csaba. Vezetőedző: Gulyás Ferenc Dunaferr SE: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.