Hazai búcsú a szezontól

spigott - 2019. február 22. 7:49

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Zaklatott szezont zárnak ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az idei bajnokságnak nagy reményekkel nekivágó alakulat a Fehérvári Titánok ellen zárja a 2018/2019-es szezont, ám a cél ezúttal nem az elődöntőbe jutás lesz, hanem az, hogy ne csússzon vissza az Erste Liga utolsó helyére a DAB együttese. Utóbbira sajnos meg is van az esély, hiszen abban az esetben, ha a mieink ma vereséget szenvednek hazai pályán a Titánoktól, s a Vasas legyőzni a már rájátszásba jutott Gyergyói HK-t, akkor helyet cserél a kélt gárda a tabellán, s az Acélbikák sereghajtóként fejezik be az idei szezon küzdelmeit.

Azt a szégyent persze szeretnék elkerülni a dunaújvárosi jégkorongozók, ám Borbás Gergely vezetőedző ennek ellenére sem titkolta csalódottságát a szezon utolsó ligameccse előtt.

- Nincsenek szavak arra, hogy milyen mélyen vagyunk jelenleg. Ma azért lépünk jégre, hogy elkerüljük az utolsó helyet, illetve a becsületünkért kell küzdenünk, ahogy korábban is mondtam. Valószínűleg arra is jó lehetőség lesz a mérkőzés, hogy a vezetőség megnézze, hogy ki az, akire lehet számítani a jövő szezonban is, mert véleményem szerint elég élesen körvonalazódik az, hogy kire nem lehet. Megértjük a szurkolóink csalódottságát, és nem is szeretnék nekik mást üzenni, csak azt, hogy köszönjük a kitartásotokat. Mivel mást nem tudunk tenni, ezért a szezon után azonnal el kell kezdenünk építkezni a következő bajnokságra.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.