Nagyot küzdött, de kikapott a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2019. február 15. 21:18

Nagy csatában maradt alul a listavezető Berettyóújfalu elleni hazai mérkőzésen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A futsal NBI alapszakaszát negyedik helyen záró Dunaferr DUE Dutrade FC ma már a rájátszás első mérkőzését játszotta újonnan kialakított ötcsapatos csoportjában. Ráadásul a legerősebb ellenféllel, a Berettyóújfaluval szemben lépett pályára Fehér Zsolt együttese, akiktől, az alapszakaszból hozott pontszámok miatt kettő ponttal le voltak maradva. És mivel a kiírás úgy szól, hogy a csoportok első két helyezettjei játszzák a bajnoki finálét, ezért ma mindenképpen győzelmi kényszerrel lépett pályára a Dunaferr. Csapatunkban azonnal a kezdőben mutatkozott be Öreglaki Norbert, akire hatalmas szükség van, mivel kiesett az idei sorozatból a hazai gólzsák Fekete Róbert, akire térdműtét vár. Úgy tűnt, hogy a hazaiak voltak az elején az idegesebbek, amely a tét rovására volt írható, ennek ellenére a mieink szereztek vezetést. Pál tette nagy erővel középre a labdát, melyre Hosszú startolt a hosszú oldalról, és az ő, valamint a védő érintésével jutott a labda a vendégek kapujába (1-0). Egy perc múlva Rábl mentett hatalmasat a Dunaferr helyzetnél, majd öt a négy elleni játékra álltunk rá, mellyel a lélektani előnyt szerettük volna kihasználni. Miután ez nem hozott sikert visszaállt a rend. Sáhó lövését védte az ötödik perc végén Tihanyi, majd Klacsák lapos labdája ment centikkel mellé. Fölényben játszott ekkor Fehér Zsolt csapata, így váratlanul érkezett Takács egyenlítése a nyolcadik perc végén (1-1).

Válaszként Pál egy oldalberúgás után eresztett el bombát, majd megint váratlanul jött az MVFC találata, amely Németh lábáról vágódott a kapuba (1-2). Ettől viszont a vendégek paprikázódtak fel, és hirtelen döntésre szerették volna vinni a meccset, így nagyon kellett a védekezésben a koncentráció. Rigó védett kapujából kifutva a hatos vonalon, de fél perc múlva azonban már tehetetlen volt Nagy Imre tíz méterről leadott lövésénél (1-3), vagyis az első percekhez képest nagyot változott a játék képe. Öt perccel a vége előtt Klacsák egy remek akció végén lőtt kapufát, majd a kipattanót Hosszú tűzte rá, azt azonban Tihanyi védte. Megint át állt csapatunk a vészkapusos rendszerre, melyből Pálnak, majd Öreglakinak volt lövése, de sajnos megmaradt a kétgólos hátrányunk. A második játékrészt Cseresnyés kezdte a kapunkban, akinek a védőket is ki kellett segítenie a 22. perc végén. Kellett a mieinknek közel négy perc ahhoz, hogy ismét felvegyék a meccs ritmusát, majd egy vendég tűzijátékot úsztunk meg Cseresnyésnek köszönhetően. Fél perccel később azonban mi örülhettünk. Hosszút még szabálytalanul sem tudták megállítani a vendég védők, aki a kilencesről lőtt bomba gólt (2-3). Sajnos azonban gyorsan betalált az MVFC. Még rendezetlen volt a védelem, melyet Amilcar használt ki (2-4).

Viszont a túloldalon egy kezezést nem láttak szándékosnak a sporik, ami mondani sem kell, nem jött jól, melytől alaposan felpaprikázódtak a kedélyek a kispadok körül. Hazai részről megint jött a taktikai váltás az öt a négy elleni játékban, de a labdatartásnál előrébb nem jutottunk ezzel. A labdajáratás azonban mégis bejött, hiszen egy körben eltett labdát Németh a kapufa segítségével juttatott a kapuba (3-4). Hosszú egy előretörést követően centikkel tekert a bal kapufa mellé, majd Pál kapott piros lapot, ezzel két perces emberhátrányba kerültünk. Ezt hősies védekezéssel sikerült megoldani, viszont az idő közben vészesen fogyott. Cseresnyés e meccs védést mutatta be Rábl tekerésekor, majd megint meg kellett húzni a vészkapusos felállást. Ez azonban most sikert hozott, hiszen Hosszú egyenlített, aki hajszálpontosan lőtte ki a bal alsót (4-4). A középkezdés után azonban egy olyan gólt kaptunk, amilyen nincs is. Cseresnyés próbálta kirúgni a labdát, amely az ott álló Javier lábáról pattant a kapunkba (4-5). A kegyelemdöfést Javier adta meg, aki saját térfeléről emelt az üres hazai kapuba, ezzel végleg eldöntve a találkozót (4-6). Sáhó találata csak szépségtapasz volt (5-6), de így is nagy dicséretet érdemel a hatalmasat küzdő Dunaferr.

Dunaferr DUE Dutrade FC – MVFC Berettyóújfalu 5-6 (1-3)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó László - Öreglaki Norbert László, Németh Péter 1, Klacsák Bence. Hosszú Ádám 3. Cserék: Cseresnyés Alex - Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Pál Patrik Krisztián, Sáhó Kristóf 1, Móra Viktor, Csányi Dávid István, Kovács Krisztián, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi Csaba - Sanchez Barrena Francisco Javier 2, Rábl János, Da Silva Gomes Ricardo Amílcar 1, Henrique Da Silva Rafael. Cserék: Mezei Dávid, Nagy Sándor Tamás, Nagy Imre 1, Daróczi Dávid, Gál István, Harmati Tamás, Trencsényi János, Takács Zoltán 1, Loch Sergio. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.