Nem volt esély a fővárosban

2019. február 11. (hétfő) 13:01 - spigott

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói is vereséget szenvedtek az UVSE otthonában lejátszott vasárnapi bajnokin.

Hosszabb, közel két hónapos szünet után folytatódott a DFVE vízilabdázói számára az utánpótlás bajnokságok küzdelemsorozata. A dunaújvárosi serdülő és ifjúsági csapatra igen kemény feladat várt a hétvégén, ugyanis vasárnap délután az idei szezonban még hibátlan UVSE otthonában ugrottak medencébe fiataljaink.
A serdülők összecsapása két negyeden keresztül viszonylag szorosan alakult, ugyanis a fővárosiak hiába szereztek kétgólos előnyt az első nyolc percben, a második felvonást sikerült egálra hoznia a mieinknek, így a nagyszünetre megmaradt a két gárda közti kétfás különbség (7-5). A fordulás után viszont beleerősítettek a házigazdák, a harmadik negyedet 4-1-re megnyerve léptek el a DFVE-től, majd a negyediket is 2-1-re megnyerve arattak végül 13-7-es győzelmet.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak találkozója sajnos még simábban alakult, ugyanis az első negyedben összeszedett kétgólos vezetésüket a másodikban további négy találattal növelték a vendéglátók, így már a félidei szünethez érve eldőlt a pontok sorsa (11-5). A második félidőben így hiába sikerült két szorosabb negyedet hoznia fiataljainknak, végül az UVSE örülhetett a 17-9-es sikernek. Utánpótlás csapataink közül a serdülő tizenkét mérkőzést követően a hetedik, míg az ifjúságiak az ötödik helyen állnak a bajnokságban.

Eredmények

Serdülők
UVSE Hunguest Hotels – DFVE 13-7
(4-2, 3-3, 4-1, 2-1)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 2, Somogyvári Lili 2, Jonkl Csenge 1, Erdélyi Hédi 1, Szabó Nikolett 1.

Ifjúságiak
UVSE Hunguest Hotels – DFVE 17-9
(5-3, 6-2, 3-2, 3-2)
Gólszerzőink: Szellák Csenge 5, Fülöp Fanni 2, Huszti Vanda 1, Pál Réka 1.

A rovat további hírei: Sport

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.