Remekelt az utánpótlás

2019. február 18. (hétfő) 13:08 - spigott

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Ugyan a felnőtteknek nem sikerült a bravúr, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei jó esélyekkel léptek pályára a korosztályos és másodosztályú felnőtt bajnokság küzdelmeiben. A DKKA serdülő és ifjúsági csapata Siófokon vendégszerepelt szombaton, s aratott könnyed, sima győzelmeket. A serdülők találkozójának első félideje még kissé szorosan alakult, hiszen a szünethez érve "csak" három góllal vezettek fiataljaink, ám a fordulást követően támadásban és védekezésben is feljavultak a Kohász kézilabdázói, akik a második harminc percet 19-8-ra, míg a mérkőzést végül 34-20-ra nyerték meg, így továbbra is a hatodik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Az ifjúságiak siófoki összecsapása valóságos gólzáport hozott, hiszen már az első félidőben több mint harminc találatig jutottak a csapatok. Izgulnia azonban nem kellett a dunaújvárosi szakvezetősnek, mert ezekből húszat a mieink értek el, így a félidei pihenőre már hétgólos előnnyel vonulhattak Vártok Ákos tanítványai. A második felvonásban tovább növelte előnyét a DKKA, s bár védekezésében akadtak azért hiányosságok, így is kiütéses, 41-28-as győzelemmel erősítette meg harmadik helyét a táblázaton.

Mihály Petráék nem adtak esélyt a Siófoknak! (Képek forrása: kohaszkezi.hu/Nagy Gergő felvételei)

A hét utolsó napján már hazai környezetben kellett vitézkednie akadémiánk U19-es együttesének, mely a Gárdon-Pázmánd ellen folytatta az NB I-es felnőtt bajnokság küzdelmeit. A két csapat őszi mérkőzésén a mieink komoly bravúrt bemutatva 32-23-as győzelmet arattak, s ezt most sikerült lemásolni, ugyanis 13-10-es félidei vezetést követően 32-23-as sikerrel húzták be a két pontot fiataljaink, akik továbbra is igen előkelő pozícióban, az ötödik helyen állnak a felnőttek mezőnyében.

A rovat további hírei: Sport

Duna-parti sikerműhely

Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök)

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

A hajrában nyertek az esélyesek

A hajrában nyertek az esélyesek

2019. június 26. (szerda)

A Dunaferr Vasas és a Dunabiztos Micro együttesei jutottak be a XVII. Dunaújváros Kupa csütörtök esti fináléjába.

Elmaradt a finálé

Elmaradt a finálé

2019. június 26. (szerda)

Előfutamában az ötödik, a középfutamban a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán az Eurőpa Játékokon.

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda)

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Kilencedik hely Minszkben

Kilencedik hely Minszkben

2019. június 26. (szerda)

A kilencedik helyen végzett Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a minszki Európa Játékok C2 1000 méteres versenyszámában.

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda)

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.