Történelmi siker a birkózóknál

2019. február 27. (szerda) 12:05 - doszerk

Minden idők legjobb grundbirkózó eredményét érte el a Dunaferr SE vezetőedzője, Tombor István által felkészített mezőfalvi grundbirkózó csapat.

Pesterzsébeten rendezték meg február 23-án és 24-én a 2018/2019-es tanév Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjét, melyen az I. és II. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat a "Magyarország Diákolimpiai Bajnoka" címért. Az országos döntő a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), a Budapesti Diáksport Szövetség és az ESMTK Birkózó Szakosztályának közös szervezésében került megrendezésre, s az általános iskolások versengésében összesen 132 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 10-10 legjobb együttese..
A mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola az I. korcsoportban nevezett fiú csapatával, s már az óriási eredmény volt a csapattól, hogy már az elődöntőt megnyerve bejutott az országos fináléba, tekintett vissza a közelmúlt eseményeire Tombor István, a Dunaferr SE birkózó szakosztályának vezetőedzője.

"Nagy elszántsággal és rengeteg munkával a háta mögött vágott neki a 12   fős alakulat a megmérettetésnek. Az előzetes elvárásokat messze felülmúlva szerepeltünk, de ahogy mondani szokás evés közben jött meg az étvágy. A csoportmérkőzések során először legyőztük a Püspökladányból érkezett Erőss Lajos Református Általános Iskolát 6-1 arányban, a második fordulóban a pécsi Meszesi Általános Iskolát 5-2-re, a harmadik fordulóban az Orosházáról érkezett Eötvös József Katolikus Általános Iskolát is, simának mondható 7-0 arányban. A csoportban megszerzett első pozíció után következett az elődöntő, ahol a másik csoport második helyezettével kellett megküzdeni. A miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „B” csapatával kerültünk szembe, ahol igen változatosan alakult a csapattalálkozó eredménye. Az első két mérkőzést követően Kiss Dániel, és Tombor Benedek győzelmének örülhettünk, majd három vesztes küzdelem után Fekete Csaba egyenlítette ki a párharcot. Következett a +43 kilogrammban Pesei Sándor, aki legyőzte ellenfelét, így 4-3-mal biztosítottuk be a helyünket a döntőben.

Képek forrása: Dunaferr SE birkózó szakosztály

A végső összecsapáson a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „A” csapatával néztünk farkasszemet. Küzdelem forgatókönyve teljes mértékben az elődöntőhöz hasonlóan alakult, így egy újabb 4:3-as győzelmet behúzva vívtuk ki a bajnoki címet, megtörve ezzel a három éve veretlen miskolciak egyeduralmát. Hatalmas dicsőség ez a mezőfalvi iskolának és természetesen a gyerekeknek egyaránt, hiszen ilyen csapatsikerben még nem volt részünk" - fogalmazott Tombor István.

A bajnokcsapat névsora: 20 kg - Kiss István Dániel, 24 kg - Tombor Benedek, Görög Máté, 28 kg - Kovács Hunor, Gyenei Kevin, 32 kg - Huszár Rajmund, 38 kg - Fierpasz András, 43 kg - Fekete Csaba, Éva Balázs, +43 kg - Pesei Sándor, Zámbó Gergő, Krepsz Zalán.

A rovat további hírei: Sport

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Csak rövid ideig játszott jól, így egygólos vereséget szenvedett szombathelyi edzőmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Túl az első erőpróbán

Túl az első erőpróbán

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A válogatottban lévő játékosait nélkülöző Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Deggendorf együttesét fogadta.

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Nagy sikert hozott a strandröplabdázók küzdelemsorozata a Szalki-szigeten megrendezett I. szent István Kupán.

Kiss Balázsék az elődöntőben

Kiss Balázsék az elődöntőben

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Ugyan az utolsó pillanatban változtatni kellett az egységen, Kiss Balázsék így is bejutottak a kenu kettesek 1000 méteres számának elődöntőjébe a szegedi világbajnokságon.

Újra munkában a röplabdázók

Újra munkában a röplabdázók

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Még nem teljes a létszám, ennek ellenére megkezdte a felkészülését a 2019-2020-as idényre a Dunaferr SE röplabda csapata is.

Jonatán egyesben is továbbjutott!

Jonatán egyesben is továbbjutott!

2019. augusztus 21. (szerda)

Hajdu Jonatán a C1 200 méteres versenyszámában remek evezéssel jutott tovább a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

2019. augusztus 21. (szerda)

Magabiztos versenyzéssel nyerte meg a kenu kettesek 500 méteres számának előfutamát Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa a szegedi világbajnokságon.