Történelmi siker a birkózóknál

2019. február 27. (szerda) 12:05 - doszerk

Minden idők legjobb grundbirkózó eredményét érte el a Dunaferr SE vezetőedzője, Tombor István által felkészített mezőfalvi grundbirkózó csapat.

Pesterzsébeten rendezték meg február 23-án és 24-én a 2018/2019-es tanév Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjét, melyen az I. és II. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat a "Magyarország Diákolimpiai Bajnoka" címért. Az országos döntő a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), a Budapesti Diáksport Szövetség és az ESMTK Birkózó Szakosztályának közös szervezésében került megrendezésre, s az általános iskolások versengésében összesen 132 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 10-10 legjobb együttese..
A mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola az I. korcsoportban nevezett fiú csapatával, s már az óriási eredmény volt a csapattól, hogy már az elődöntőt megnyerve bejutott az országos fináléba, tekintett vissza a közelmúlt eseményeire Tombor István, a Dunaferr SE birkózó szakosztályának vezetőedzője.

"Nagy elszántsággal és rengeteg munkával a háta mögött vágott neki a 12   fős alakulat a megmérettetésnek. Az előzetes elvárásokat messze felülmúlva szerepeltünk, de ahogy mondani szokás evés közben jött meg az étvágy. A csoportmérkőzések során először legyőztük a Püspökladányból érkezett Erőss Lajos Református Általános Iskolát 6-1 arányban, a második fordulóban a pécsi Meszesi Általános Iskolát 5-2-re, a harmadik fordulóban az Orosházáról érkezett Eötvös József Katolikus Általános Iskolát is, simának mondható 7-0 arányban. A csoportban megszerzett első pozíció után következett az elődöntő, ahol a másik csoport második helyezettével kellett megküzdeni. A miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „B” csapatával kerültünk szembe, ahol igen változatosan alakult a csapattalálkozó eredménye. Az első két mérkőzést követően Kiss Dániel, és Tombor Benedek győzelmének örülhettünk, majd három vesztes küzdelem után Fekete Csaba egyenlítette ki a párharcot. Következett a +43 kilogrammban Pesei Sándor, aki legyőzte ellenfelét, így 4-3-mal biztosítottuk be a helyünket a döntőben.

Képek forrása: Dunaferr SE birkózó szakosztály

A végső összecsapáson a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „A” csapatával néztünk farkasszemet. Küzdelem forgatókönyve teljes mértékben az elődöntőhöz hasonlóan alakult, így egy újabb 4:3-as győzelmet behúzva vívtuk ki a bajnoki címet, megtörve ezzel a három éve veretlen miskolciak egyeduralmát. Hatalmas dicsőség ez a mezőfalvi iskolának és természetesen a gyerekeknek egyaránt, hiszen ilyen csapatsikerben még nem volt részünk" - fogalmazott Tombor István.

A bajnokcsapat névsora: 20 kg - Kiss István Dániel, 24 kg - Tombor Benedek, Görög Máté, 28 kg - Kovács Hunor, Gyenei Kevin, 32 kg - Huszár Rajmund, 38 kg - Fierpasz András, 43 kg - Fekete Csaba, Éva Balázs, +43 kg - Pesei Sándor, Zámbó Gergő, Krepsz Zalán.

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.

David Mazurek az Acélbikáknál

David Mazurek az Acélbikáknál

2019. június 25. (kedd)

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

2019. június 24. (hétfő)

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.