Történelmi siker a birkózóknál

2019. február 27. (szerda) 12:05 - doszerk

Minden idők legjobb grundbirkózó eredményét érte el a Dunaferr SE vezetőedzője, Tombor István által felkészített mezőfalvi grundbirkózó csapat.

Pesterzsébeten rendezték meg február 23-án és 24-én a 2018/2019-es tanév Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjét, melyen az I. és II. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat a "Magyarország Diákolimpiai Bajnoka" címért. Az országos döntő a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), a Budapesti Diáksport Szövetség és az ESMTK Birkózó Szakosztályának közös szervezésében került megrendezésre, s az általános iskolások versengésében összesen 132 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 10-10 legjobb együttese..
A mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola az I. korcsoportban nevezett fiú csapatával, s már az óriási eredmény volt a csapattól, hogy már az elődöntőt megnyerve bejutott az országos fináléba, tekintett vissza a közelmúlt eseményeire Tombor István, a Dunaferr SE birkózó szakosztályának vezetőedzője.

"Nagy elszántsággal és rengeteg munkával a háta mögött vágott neki a 12   fős alakulat a megmérettetésnek. Az előzetes elvárásokat messze felülmúlva szerepeltünk, de ahogy mondani szokás evés közben jött meg az étvágy. A csoportmérkőzések során először legyőztük a Püspökladányból érkezett Erőss Lajos Református Általános Iskolát 6-1 arányban, a második fordulóban a pécsi Meszesi Általános Iskolát 5-2-re, a harmadik fordulóban az Orosházáról érkezett Eötvös József Katolikus Általános Iskolát is, simának mondható 7-0 arányban. A csoportban megszerzett első pozíció után következett az elődöntő, ahol a másik csoport második helyezettével kellett megküzdeni. A miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „B” csapatával kerültünk szembe, ahol igen változatosan alakult a csapattalálkozó eredménye. Az első két mérkőzést követően Kiss Dániel, és Tombor Benedek győzelmének örülhettünk, majd három vesztes küzdelem után Fekete Csaba egyenlítette ki a párharcot. Következett a +43 kilogrammban Pesei Sándor, aki legyőzte ellenfelét, így 4-3-mal biztosítottuk be a helyünket a döntőben.

Képek forrása: Dunaferr SE birkózó szakosztály

A végső összecsapáson a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „A” csapatával néztünk farkasszemet. Küzdelem forgatókönyve teljes mértékben az elődöntőhöz hasonlóan alakult, így egy újabb 4:3-as győzelmet behúzva vívtuk ki a bajnoki címet, megtörve ezzel a három éve veretlen miskolciak egyeduralmát. Hatalmas dicsőség ez a mezőfalvi iskolának és természetesen a gyerekeknek egyaránt, hiszen ilyen csapatsikerben még nem volt részünk" - fogalmazott Tombor István.

A bajnokcsapat névsora: 20 kg - Kiss István Dániel, 24 kg - Tombor Benedek, Görög Máté, 28 kg - Kovács Hunor, Gyenei Kevin, 32 kg - Huszár Rajmund, 38 kg - Fierpasz András, 43 kg - Fekete Csaba, Éva Balázs, +43 kg - Pesei Sándor, Zámbó Gergő, Krepsz Zalán.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

2020. május 31. (vasárnap)

Meghatározó lehet az egészséges életmód felé vezető úton, hogy milyen mozgást építünk be a mindennapokba. Milyen sportágat válasszunk? Miből választhatunk? Honnan fogjuk tudni, hogy nekünk való-e egy-egy edzésforma?

Elkészült a versenykiírás

Elkészült a versenykiírás

2020. május 31. (vasárnap)

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2020/2021-es felnőtt női és férfi NB I-es bajnokságok versenykiírását.

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.