Új intézményvezető a drogambulancia élén

Vass Ádám - 2019. február 26. 11:56

Az MRE Újváros Drogambulancia és a bűnmegelőzési osztály közös drogprevenciós stratégiáját már az újonnan kinevezett Centgraf Károly intézményvezető fogja koordinálni városunkban.

Személyi változás történt a Petőfi úton található MRE Újváros Drogambulancia élén. A kedd délelőtti ülésen ugyanis hivatalosan is munkába állt Centgraf Károly intézményvezető. Centgraf Károly korábban tizenöt éven át dolgozott a ráckeresztúri református gyülekezet bentlakásos intézményében és más helyeken is rengeteg tapasztalatot szerzett, amik segíthetik őt a munkájában. Mint mondta, egyszerre több szolgáltatást is nyújtanak a függőknek, legyen az szociális, vagy egészségügyi segítség, ezért elsődleges feladatai közé a stáb és a munkatársak igazgatása lesz. Szerinte ugyanis fontos a munkavállalókkal törődni, hiszen csak az tud igazán segíteni, aki maga is jól érzi magát. Mindezek mellett természetesen az adminisztrációs feladatokat is ő végzi majd, és megpróbálja saját elképzeléseit megvalósítani, a stratégiáit pedig úgy felépíteni, hogy megtartsa az intézmény rendszerének jelenleg jól működő részeit.

Orgovány Zoltán, a Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (DBKEF) elnöke a kedd délelőtti ülésen a személycsere mellett egy másik fontos témát is megtárgyalt a jelen lévő szakemberekkel, méghozzá a készülő prevenciós terveket. Decemberben ugyanis átfogó és részletes kutatás fejeződött be a város közel ezer hetedik és tizenkettedik évfolyamos diákjának bevonásával. Az „Ifjúság kutatás Dunaújvárosban” című felmérés egyben az aktualizálásra kerülő városi Drogstratégia alapanyagául is szolgál majd és felhasználják a kutatás eredményeit is. Ennek az átfogó stratégiának a részleteit dolgozzák ki folyamatosan az üléseken résztvevő szakemberek és intézményvezetők, kiegészülve immár Centgraf Károllyal is. 

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.