Várják a rajtot a focisták

spigott - 2019. február 27. 18:03

A Szekszárd elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg vasárnap délután öt órától az NB III-as pontvadászat tavaszi küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a felkészülés a Dunaújváros PASE labdarúgói számára, s Lőrincz Emil együttese vasárnap délután öt órától hazai környezetben küzdhet meg a szekszárdiakkal az első tavaszi pontokért az NB III Közép Csoportjában. A gárda szakvezetése szerdán kora délután sajtótájékoztatón számolt be a felkészülésről, s arról, hogy miként várja a hétvégi összecsapást. Mint azt Lőrincz Emil vezetőedző elmondta, akadtak kisebb nehézségeik a felkészülési ideje alatt, ám igyekeztek minden munkát elvégezni a mögöttük hagyott bő két hónapban.

- Január közepén kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra, távozott Zvara Dávid és Varga Róbert, igazolni sajnos nem volt lehetőségünk, illetve annyival bővült a keretünk, hogy több fiatal játékost is felhoztunk a felnőtt kerethez. A felkészülés ideje alatt nagyjából el tudtuk végezni a munkát, voltak kisebb problémáink egy-egy sérülés miatt, de a munkánk folyamatos volt. A kezdő csapat tagjain kívül nagyrészt fiatalok alkotják a keretet, nekik azért még idő kell, de az mindenképpen jó dolog, hogy velünk készülnek, velünk edzenek, s amennyiben úgy adódik, megkapják majd a lehetőséget a játékra is, hogy erősödjenek. Úgy gondolom, hogy nagyjából felkészültünk a tavaszi szezonra, s remélem, hogy eredményes játékra leszünk képesek a ránk váró mérkőzéseken, fogalmazott a DPASE szakvezetője.

Sándor Tamás, együttesünk játékosa is értékelte a mögöttük hagyott felkészülési időszakot.

- Egy mérkőzésünk alakult igen csúnyán a felkészülés alatt, s bár a csapat gerince együtt maradt, egy-egy sérülés miatt nem mindig tudtunk a legjobb összeállításban kiállni a meccseinkre. Ez viszont lehetőséget adott a fiataloknak arra, hogy megmutassák, mire képesek, s szerintem többen élni is tudtak a lehetőséggel. Úgy gondolom, hogy a védekezésünkkel nincs probléma, előre játékban viszont még valami hiányzik, de remélhetőleg a bajnokságban már kiszakad a gólzsák a csatárok előtt, árulta el a DPASE szélső védője.

Az utánpótlás játékosok beépítéséről Lőrincz Emil elmondta, hogy számukra most az a legfontosabb, hogy az U17-es csapat megnyerje a harmadosztályú bajnokságot, s egy osztállyal feljebb kerüljön, ezért a fiataloknak elsősorban ott kell helyt állniuk. Igaz ez Kovács Barnabásra is, aki U17-es játékosként már gólt is szerzett a felnőtt együttesben, s igaz ez a többiekre is. Jelenleg hat-hét fiatal edz a felnőtt együttessel, s az a cél, hogy a jövőben sok olyan fiatal legyen a keretben, aki kötődik a klubhoz és Dunaújvároshoz. "Vigyázni kell azonban velük, idő kell nekik, de az tény, hogy tehetségesek, ügyesek, jövőkép van bennük" - fogalmazta meg az utánpótlással kapcsolatos gondolatait Lőrincz Emil.

A bajnokság tehát vasárnap délután öt órától folytatódik együttesünk számára, méghozzá a 11. helyezett Szekszárd elleni találkozóval, mint azt a DPASE vezetőedzője elmondta, eltiltott játékosuk nincs a mérkőzés előtt, s páran ugyan kisebb sérülésekkel bajlódnak, de reméli, hogy hétvégén már minden labdarúgójára számíthat. A csapat várja már a bajnoki folytatást, s a szakember bízik abba, hogy sikerrel veszik az első tavaszi akadályt. Már csak azért is, mert épül-szépül a stadion, mely Lőrincz Emil szerint igen fontos a csapat tagjai és a szurkolók számára is.

- Természetesen a labdarúgóknak, az edzőknek és a nézőknek is fontos, hogy minél jobb körülmények közé jöjjön ki a stadionba. Sajnos jelen pillanatban nem mindenhol adottak ezek a lehetőségek, de nálunk szépen fejlődik, egyre szebb lesz a stadion, s ez természetesen jó érzés a játékosoknak. Fontos, hogy egy szép stadionban, jó pályán játsszon egy csapat, s úgy néz ki, hogy ez nálunk a közeljövőben maximálisan adott is lesz.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.