Vereség a rangadón

Szárszó Lajos - 2019. február 16. 13:17

Hiába Gurisatti Gréta öt gólja, 11-8-as vereséget szenvedett az UVSE elleni bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A női vízilabda OBI csúcsrangadóján a DUE-Maarsk Graphics az UVSE Hungest Hotels csapatát fogadta pályaválasztóként. Mivel a második helyezett játszott az elsővel, ezért igen érdekes találkozóra volt kilátásunk. Másfél percet kellett várni az első gólig, melyet a lilák emberelőnyből szereztek Rebecca Parkes révén (0-1), erre azonban gyorsan jött a mieink válasza Vályi Vandától, aki szintén emberelőnyt váltott gólra (1-1). A következő UVSE támadást azonban nem tudták kivédekezni lányain, melynek végén Szűcs Gabriella volt eredményes (1-2). A játékvezetők ezúttal a keményebb védekezést nem díjazták, így harmadszor is emberhátrányba kerültünk, melyet megint belőttek a fővárosiak. A fórt most Neushul Jamie Valerire játszották ki, aki közelről nem hibázott (1-3). Szerencsére a sporik a túloldalon is büntették a túlzott keménységet, így Antal szállt ki a medencéből, melyet most is Vályi Vanda használt ki (2-3). Potyogtak tehát a gólok az első hat percben, melyet követően mindkét kapus védett egyet-egyet, majd a remek újvárosi védekezésnek köszönhetően a miénk volt az utolsó támadásvezetés lehetősége, azt azonban nem sikerült eredményesen befejezni.

Az egyenlítésre a második ráúszást követően azonnal volt lehetőségünk, hiszen a labdát Vályi Vanda hozta el, de befejező lövés nem sikerült. Az ellentámadásnál UVSE ismét emberelőnybe került, azt azonban remek védekezéssel sikerült megoldani. A folytatásban a védekezések domináltak, majd Natasa Rybanska harcolt ki kiállítást, vagyis következhetett megint a hátrányos védekezés. Miután azonban kiegészült a csapatunk a labdát nem sikerült birtokolnunk, melyet Paul Kindred Ayre szerzett meg, aki bevette Kiss kapuját (2-4).

A középkezdést követően Gurisatti Gréta szeretett volna gyorsan válaszolni, ekkor viszont Gangl mutatta be klasszisát, majd az ellentámadás végén Kiss mutatott be bravúrt Mucsy lövésénél. Ezzel együtt felcsillant a remény felzárkózásra, hiszen Geraldine Mahieu szépített (4-5), viszont hátul nem tudtunk mit kezdeni Faragóval, akik megint kettőre növelte csapata előnyét (3-5). A középkezdés után Vivian Sevenich kiváló ütemben szerzett labdájával Paul Kindred Ayre lépett meg, aki helyzetét magabiztosan értékesítette (3-6), majd arról, hogy négy legyen közte Neushul Jamie Valeri gondoskodott, aki a dudaszó előtt egy másodperccel engedte el lövését (3-7).

Képek: DO-archív

Nagy bravúr kellett volna ahhoz, hogy innen, a négygólos hátrányból tudjon fordítani a DUE, viszont mindent megtettek a lányok ennek érdekében, hiszen Gurisatti szabaddobásból szépített (4-7). A védekezés azonban megint nem állt össze, melyet Faragó használt ki (4-8), majd a túloldalon Szűcs kiállítását nem sikerült kihasználnunk. Másfél perccel később azonban kétszer egymás után örülhettünk. Gurisatti harcolt ki büntetőt, melyet pontos kézzel értékesített (5-8), majd ugyan csak ő akcióból lőtte közelebb csapatunkat (6-8). Antal elpuskázott lövése után már az egygólos hátrányért támadhattunk, az azonban nem sikerült, ráadásul Paul Kindred Ayre megint betalált (6-9), ezzel az utolsó nyolc percet háromgólos előnnyel indíthatta az UVSE. Azt azonnal négyre növelte Rybanska révén (6-10), ahonnan már nem volt visszaút. Bő öt perccel a vége előtt Gurisatti akciógólja a hetedik találatunk volt (7-10), majd Neushul nyugtatta meg a fővárosi szurkolókat (7-11), hiszen ekkor már csak négy perc volt hátra a meccsből. Az utolsó percek annak ellenére, hogy Gurisatti belőtte büntetőjét (8-11) igazi izgalmakat nem tartogattak, hiszen ekkorra már eldőlt az összecsapás.  

DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hungest Hotels 8-11 (2-3, 1-4, 3-2, 2-2)

DUE-Maarsk Graphics: Kiss Alexandra - Menczinger Kata, Gurisatti Gréta 5, Geraldine Mahieu 1, Garda Krisztina, Vályi Vanda 2, Huszti Vanda. Cserék: Laura Aarts - Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta, Lara Luka, Ziegler Diána, Szellák Csenge, Sajben Nikolett, Vezetőedző: Mihók Attila.

UVSE Hungest Hotels: Gangl Edina - Neushul Jamie Valeri 3, Rebecca Parkes 1, Szücs Gabriella 1, Faragó Kamilla 2, Vivian Sevenich, Paul Kindred Ayre 3. Cserék: Maczkó Lilla - Antal Dóra, Keszthelyi Rita, Baksa Vanda, Mucsy Anna Mandula, Rybanska Natasa 1, Telek Dorottya. Vezetőedző: Benczúr Márton.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.