A Paks sem okozott gondot

Szárszó Lajos - 2019. március 31. 19:31

A labdarúgó NB III 21. fordulójában az első félidőben szerzett két góllal tartotta itthon a bajnoki pontokat a Paks ellen a Dunaújváros PASE csapata.

A labdarúgó NB III 21. fordulójában a tabella negyedik helyén álló Dunaújváros a 14. helyezett Paks második együttesét fogadta. Mivel az utóbbi hét fordulóban csapatunk gólt sem kapott, és a legutóbbi három meccsét megnyerte, így jó formában várta a paksiak fiatal, lendületes csapatát. A győzelemre mindenképpen szüksége volt Lőrincz Emil alakulatának ahhoz, hogy tovább zárkózzon az előttük hat ponttal álló listavezető, Szentlőrinc SE-hez. Elbizakodottan azonban nem volt szabad pályára lépniük az újvárosiaknak, hiszen a vendégek alaposan bekezdték a tavaszi szezont, akik a legutóbbi két meccsüket megnyerték. Lendületesen kezdődött a találkozó, melynek nyolcadik percében Süvöltös fejelt alig kapu fölé, majd a tizenharmadik percben Mundi harcolt ki szabadrúgást. A labdát a sértett tekerte középre, melyet Kis fejelt kapu mellé. Meglepetésre a labdát a vendégek birtokolták többet, így nem volt meglepő, hogy ők kerültek többször be a tizenhatosunkra, vagy annak előterébe. Puskás a saját kapuja előterében mentett becsúszással hatalmas helyzetben a 18. percben, majd Hompót blokkolta Süvöltös lövését.

Tóth Tibor szerezte a DPASE első gólját! (Kép: DO-archív)

A védekezéssel tehát továbbra sem volt baj, viszont a 27. percig nem vezettünk veszélyes támadást. Ezért volt meglepetésszerű a vezetésünk. A 30. percben Tapiska küzdött meg a labdáért, melyet jól passzolt Tóth Tibihez, aki a bal alsó sarokba gurított (1-0). Kilenc perccel később Szepessy harcolt ki tizenegyest, melyet magabiztosan helyezett a kapuba (2-0). Ezzel megtört az a sorozat, hogy meccsenként csak egyetlen gólt tud szerezni az újváros. A térfélcsere után Tóth előtt adódott egyből lehetőség, majd Dorogi Mundi előkészítése után lőtt kapu mellé. Az 56. percben remek összjáték után Dorogi lapos lövését blokkolta a Paksiak utolsó embere, majd Mundi szabadrúgása után Szepessy lábáról szállt alig mellé a labda. Egyértelmű volt a hazai fölény, ráadásul az ellenfél támadásit már a térfél közepén sikerült megállítani. A csereként beállt Lőrincz dolgoztatta meg Pokornit a 73. percben, majd Kovács csúsztatása után Tóth gurítását védte lábbal a vendégek kapusa. Az utolsó percekben megpróbált megújulni a Paks, de a mieink remekül őrizték előnyüket, ezzel együtt a győzelemért járó három pontot.

Dunaújváros PASE – Paksi FC II 2:0 (2:0)

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter – Kis Balázs, Puskás Gábor Sándor, Mundi Roland (Kovács Barnabás a 76. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert (Kiss Patrik Márk a 70. percben), Sándor Tamás, Hompót Dániel, Barna Zsolt, Tapiska Géza (Vajda Brendon a 89. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Paksi FC II.: Szabó Balázs - Berdó Máté, Cseke Benjámin (Lőrincz Attila László a 70. percben), Nagy Richárd, Kiliti Róbert, Györgye Erik Martin (Bognár Dávid a 60. percben), Zachán Péter, Kesztyűs Barna, Opavszky Balázs Szilárd, Szalai András József, Pál Márton Vilmos (Nagy Ádám István a 70. percben), Süvöltös Adrián. Vezetőedző: Tököli Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.