Dunaújváros Hetilap

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

Brousil Csaba - 2019. március 19. 19:40

Húsz éves fennállását ünnepelte kedden a Darusín Kft, melynek központi telephelyén egy Kutató Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét tették le Cserna Gábor polgármester jelenlétében.

Az alapkőletétel előtt Radvánszki Sándor, a Darusín Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy éppen húsz éves a vállalkozás, mely ebből a húsz évből tizennyolc éve ezen a dunaújvárosi központi telephelyen tevékenykedik és fejleszt. Mint mondta szerte az országban Záhonytól Hegyeshalomig dolgozik a cég és vannak külföldi munkái is, mégis a dunaújvárosi telephely az igazi otthonuk, ahol a fejlesztések 18 éve nem állnak meg. Ezt bizonyítja az is, hogy egy Kutató Fejlesztő és Oktatói Központot építenek itt fel, melynek alapkőletételét összekapcsolták a húsz éves fennállásuk megünneplésével. 250 embert foglalkoztatnak és az ügyvezető mindannyiuknak megköszönte a sok éves kitartó munkát, mely lehetővé tette ezt az ünnepi pillanatot is.

Cserna Gábor beszédében gratulált a cég alapításának évfordulójához.

- Magyar emberek dolgoznak a gyárban magyar emberek irányításával. Akik folyamatosan fejlesztik a tevékenységüket, mert tudják, hogy csak így maradnak versenyképesek. Természetesen tudom és belátom, hogy az egészséges gazdaság két lábon áll. Magyarországon és Dunaújvárosban is. Kellenek a nemzetközi vállalatok, de kellenek a magyar tulajdonban lévő vállalkozások is- hangsúlyozta a polgármester.

- A Kutató, Fejlesztő és Oktató Központ megvalósítására úgy tekintek, mint ami a cég befektetése önnön jövőjébe. Egyrészt biztosítja munkavállalói képzését, másrészt becsatornázza a fiatalokat, a tanulni és érvényesülni akaró dunaújvárosi és a város vonzáskörzetében élő fiatalokat. Akik talán azért fognak Dunaújvárosban letelepedni és családot alapítani, mert a Darusín Kft. biztos jövőt kínál számukra – mondta Cserna Gábor, majd gratulált a cég minden dolgozójának, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy dunaújvárosi székhelyű vállalkozás idáig eljuthatott.

Ezután következett az alapkőletétel, melyen részt vett még a cég oktatási partnerének, a Bánki iskolának a képviseletében Schön Beatrix, az iskola igazgatója és Evgenii Vaganov, az ISD Dunaferr beruházási és karbantartási igazgatója is. Az ünnepség rövid fogadással zárult.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rovat további hírei: Közélet

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.