Bravúros siker idegenben

2019. március 10. (vasárnap) 8:42 - spigott

Közvetlen riválisa otthonában aratott szoros győzelmet az NB I/B-s felnőtt bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

Igen keménynek ígérkező mérkőzés várt szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapatára az NB I/B-s felnőtt bajnokság újabb fordulójában. Együttesünk ezúttal idegenben, az ötödik helyezett Mohács otthonában lépett pályára, s mivel a találkozó előtt a házigazdák egy ponttal jobban álltak a mieinknél, így egy bravúros győzelemmel az akadémisták megelőzték volna vetélytársukat. A két gárda őszi találkozóján a mieink végig vezetve arattak 28-25-ös sikert, s ahogy október derekán, úgy ezúttal is jobban kezdték a meccset fiataljaink, akik az első felvonást követően két góllal, 14-12-re vezettek vendéglátójuk ellen.

Kép: DO-archív

A térfélcserét követően is óriási csatát vívtak egymással a felek, ám a mieink egy gólt meg tudtak tartani sovány előnyükből, s végül 24-23-as sikert aratva gyűjtötték be a két bajnoki pontot. Mivel a mieink előtt álló csapatok közül a győri U19-esek meglepő vereséget szenvedtek hazai pályán a Gárdonytól, így együttesünk hátránya ismét csak két pont az ETO fiataljai mögött úgy, hogy a DKKA U19-es csapata egy meccsel kevesebbet játszott a zöld-fehéreknél.

A bajnokság állása: 1. NEKA 28 pont, 2. Szombathelyi KKA 27 pont, 3. Kozármisleny 20 pont, 4. Győri Audi ETO U19 19 pont, 5. DKKA U19 17 pont, 6. Mohácsi TE 16 pont, 7. Pénzügyőr SE 12 pont, 8. Gárdony-Pázmánd 12 pont, 9. Rinyamenti 11 pont, 10. Dorogi SE 8 pont, 11. Szekszárdi FGKC 7 pont, 12. Szombathelyi Haladás 3 pont.

A rovat további hírei: Sport

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.