Döntőre készül a válogatott

doszerk - 2019. március 26. 12:43

Négy dunaújvárosi játékos küzd azért, hogy tagja legyen az Európa Kupa torinói hatos döntőjére utazó női vízilabda válogatott keretének.

Tizenkilenc játékossal, köztük négy dunaújvárosival készül az Európa Kupa hatos döntőjére a magyar női vízilabda válogatott. Mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja beszámolt, a hétvégén pihenőt kaptak a játékosok, hétfőtől azonban ismét edzések a műsoron: a napi két vízi tréning mellett videózás, szárazföldi edzés, kondiedzés, valamint mentális tréning is szerepel a programban. A válogatott szerdán reggel edz még egyet a Margitszigeten, ezt követen indul a péntektől vasárnapig tartó Európa Kupa hatos döntő helyszínére, Torinóba.
A szövetségi kapitány szerint jól illeszkedik a sorba a soron következő megméretés az év főeseménye, a nyári kvangdzsui világbajnokság, illetve azt megelőzően a budapesti Világliga Szuperdöntője előtt.

Kép: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

"Fokozatosan épül a program, a Világliga selejtezőjében volt alkalmunk kísérletezni, húsz játékosnak adtunk lehetőséget. Ennél most egy fokkal nagyobb téttel bír ez az Európa Kupa, amely egy mini Európa-bajnokságnak is tekinthető, hiszen a kontinens legjobb hat csapata vesz részt rajta” – fogalmazott Bíró Attila.
Csapatunk a címvédő Görögország ellen ugrik medencébe, sikere esetén pedig másnap a négy között Oroszország legjobbjaival találkozna. A kapitány 19 fős keretet szűkít majd le 15-re, s ezzel kapcsolatosan Bíró Attila megemlítette, nagy a valószínűsége annak, hogy ebből a garnitúrából kerül majd ki a dél-koreai olimpiai kvalifikációs világbajnokságra utazó keret is, ugyanakkor lehet még változás is, s nem csak formahanyatlás vagy sérülés miatt.

Kép: MTI (Illyés Tibor felvétele)

Az Európa Kupa döntőjében a válogatott először játszik a decemberben elfogadott szabálymódosítások szerint. A szakvezető ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a szurkolók ezekből leginkább csak annyit vesznek majd észre, hogy a játék gyorsabb lesz, a csapatoknak kevesebb idejük lesz támadni, ezzel pedig több hiba adódhat. Az Európa Kupából az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A női válogatott kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC).

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).

Női Európa Kupa, hatos döntő, Torino
A program

2019. március 29., péntek
A négy közé jutásért
Magyarország–Görögország, 15:30
Spanyolország–Hollandia, 17:00

2019. március 30., szombat
Az 5. helyért, 13:30
Elődöntő
Oroszország–Magyarország/Görögország, 15:00
Olaszország–Spanyolország/Hollandia, 16:30

Március 31., vasárnap
A 3. helyért, 15:00
Döntő, 16:30

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.