Dunaújváros Hetilap

Fejlesztések az öbölnél

2019. március 28. (csütörtök) 16:14 - Brousil Csaba

A kikötői öböl északi területén tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Hingyi László, a körzet képviselője az elvégzett mederkotrással kapcsolatban.

Cserna Gábor elmondta, hogy több mint húsz éve nem volt ilyen jellegű fejlesztés az öbölben, mint a mostani. Kiemelte, hogy ez a projekt a Szalki-sziget rekreációs fejlesztési projektjének egyik eleme. A mederkotrás mellett ebbe tartozik még a Remix épületének teljes körű felújítása, a szabadstrandon lévő öltözők és vizesblokkok teljes renoválása, a szabadtéri színpad átépítése és egy több mint két kilométeres futópálya építése, továbbá a nyári sporteseményekhez mobil lelátók építése is. A polgármester elmondta, hogy erre 1,1 milliárd forint állami támogatás áll rendelkezésre. Ezen nagy projekt célja, hogy a Szalki-szigetet tovább fejlesszék egy valódi közösségi térré. Jó úton haladnak, hiszen az eddig elvégzett felújítások, az itt megrendezésre kerülő fesztiválok, városi ünnepek mind azt mutatják, hogy a sziget ismét nagy népszerűségnek örvend a városlakók körében.

A mederkotrással kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy 51 ezer köbméter iszapot távolítottak el az öbölből, ezt egy engedéllyel rendelkező lerakóhelyre szállították uszályokkal. Ha a Duna vízállása a kritikus szint alá is csökken, az öböl vízmagassága a kotrásnak köszönhetően akkor is három méteres lesz, mely biztosítja a halállomány megmaradását. A polgármester kiemelte, a mederkotrás azt szolgálja, hogy az ide érkező kis hajókkal is ki tudjanak kötni, továbbá, hogy az 1400 városi horgászt ki tudja szolgálni az öböl. Mint mondta, a kotrás 165 millió forintba került. Az utómunkálatokra és az öböl környéki tereprendezésre az önkormányzat saját forrást biztosít, és ebben a munkában segítenek a horgászegyesület tagjai is.

Hingyi László elmondta, hogy az itteni fejlesztés ezzel nem ért véget, hisz a megnövekvő idegenforgalom újabb igényeket támaszt, melyeknek szeretnének is megfelelni. Szilárd burkolatú út építését tervezik az öbölhöz, illetve a Szalki-szigetre vezető út kiszélesítése, biztonságos járda és bicikli út kiépítése is a tervek között van. A képviselő elmondta, hogy ezen is dolgoznak már és a közeljövőben meg is valósítják majd ezeket a terveket.

A rovat további hírei: Közélet

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

2019. december 04. (szerda)

Egyeztető fórum létrehozását javasolja Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, amely az önkormányzat és a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek közötti párbeszédet, a közös munkát hivatott elősegíteni.

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

2019. december 03. (kedd)

"Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat!" – javasolta Pintér Tamás polgármester a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésén; az évzáró tanácskozásnak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme adott otthont ma délelőtt.

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak  – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

2019. december 02. (hétfő)

A közgyűlés döntése nyomán idén is 5 ezer forintos pénzbeli, szociális támogatást nyújt az önkormányzat a város nyugdíjasainak az ünnepek előtt. A feltételekről, valamint az esetleges kérelmek benyújtásának lehetőségéről szól az a közlemény, ami nemrég landolt a DO postaládájában.

Előtérben a háttér, avagy hogyan tovább, DO?

Előtérben a háttér, avagy hogyan tovább, DO?

2019. december 02. (hétfő)

Propaganda helyett (hír)értékelvű, független, közszolgálati feladatokat ellátó, mélyen olvasóbarát, vállaltan a helyi közösségek és teljesítmények iránt elkötelezett tartalmat kívánunk szolgáltatni – drága böngészők és aranyos mindenki, visszatértem harmadik gyermekemhez, mától újra a DO kötelékében ügyködöm! Beköszöntő  felütés a hajtás után!

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag - Itt a teljes program

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag - Itt a teljes program

2019. november 30. (szombat)

December 1-én az első gyertya meggyújtásával megkezdődik az idei Adventi Forgatag, színes programokkal és lélekhangoló műsorokkal várja a városlakókat a főtér. Mutatjuk, a részletes programot.

A rezsiutalványok kétharmadát már beváltották

A rezsiutalványok kétharmadát már beváltották

2019. november 30. (szombat)

A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok kétharmadát már beváltották a postákon, a beváltott utalványok összértéke meghaladta a 15 milliárd forintot - közölte a Magyar Posta szombaton az MTI-vel.