Filmmel és beszélgetéssel a megelőzésért

2019. március 4. (hétfő) 16:08 - Vass Ádám

Drogprevenciós program indult középiskolás diákok számára Dunaújvárosban. Az első alkalomra hétfőn délelőtt került sor a Dózsa moziban egy filmvetítéssel, valamint interaktív beszélgetéssel a szenvedélybetegségekről.

Három alkalommal, összesen közel ezerötszáz dunaújvárosi diák vehet részt azon a drogprevenciós programon, ami hétfőn délelőtt indult el a Dózsa moziban. A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (DBKEF), a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány szervezésében és a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával létrejött kezdeményezés során a diákok közösen megtekinthetik a Csodálatos fiú című drámát az Oscar-jelölt Steve Carrell és a szintén Oscar-jelölt Timothée Chalamet főszereplésével. A film egy hétköznapi fiú egyre súlyosbodó drogfüggőségéről és az őt segítő apa kilátástalannak tűnő harcáról mesél, megtörtént események alapján, kendőzetlenül.

A vetítés után a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány vezetőjének, Czere-Ambrus Máriának moderálásával egy akvárium interaktív beszélgetésre került sor, aminek lényege, hogy a nézőtéren ülő diákok, mint egy üvegen keresztül figyelhetik a beszélgetést. A színpadon Czere-Ambrus Mária mellett négy fiatal foglalt helyet, akik mindannyian küzdöttek szenvedélybetegségükkel, átestek a rehabilitáción és élettörténetüket nyíltan felvállalják, tapasztalataikat pedig őszintén megosztották a diákokkal. Mint mondták, a film remekül bemutatja, mi zajlott le az ő életükben is, és visszanézni azt, miken mentek keresztül és mikbe keverte őket a betegségük, vagy családjukat, rendkívül megrendítő volt. Szerintük mindig lehetne többet tenni a megelőzés érdekében, ezért tartják jó kezdeményezésnek ezt a programot, amitől azt remélik, sokakat eltántorít majd attól, hogy rálépjenek arra az útra, amin ők már végigmentek.

A program más diákokkal, de hasonló rendben március 8-án pénteken és 19-én kedden délelőtt folytatódik a Dózsa Mozicentrumban.

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

2020. június 02. (kedd)

Felhős, csapadékos és szeles, az évszakhoz mérten hűvös idő várható a hét első napjaiban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végére már mutat valamit magából a nyár!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.