Filmmel és beszélgetéssel a megelőzésért

2019. március 4. (hétfő) 16:08 - Vass Ádám

Drogprevenciós program indult középiskolás diákok számára Dunaújvárosban. Az első alkalomra hétfőn délelőtt került sor a Dózsa moziban egy filmvetítéssel, valamint interaktív beszélgetéssel a szenvedélybetegségekről.

Három alkalommal, összesen közel ezerötszáz dunaújvárosi diák vehet részt azon a drogprevenciós programon, ami hétfőn délelőtt indult el a Dózsa moziban. A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (DBKEF), a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány szervezésében és a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával létrejött kezdeményezés során a diákok közösen megtekinthetik a Csodálatos fiú című drámát az Oscar-jelölt Steve Carrell és a szintén Oscar-jelölt Timothée Chalamet főszereplésével. A film egy hétköznapi fiú egyre súlyosbodó drogfüggőségéről és az őt segítő apa kilátástalannak tűnő harcáról mesél, megtörtént események alapján, kendőzetlenül.

A vetítés után a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány vezetőjének, Czere-Ambrus Máriának moderálásával egy akvárium interaktív beszélgetésre került sor, aminek lényege, hogy a nézőtéren ülő diákok, mint egy üvegen keresztül figyelhetik a beszélgetést. A színpadon Czere-Ambrus Mária mellett négy fiatal foglalt helyet, akik mindannyian küzdöttek szenvedélybetegségükkel, átestek a rehabilitáción és élettörténetüket nyíltan felvállalják, tapasztalataikat pedig őszintén megosztották a diákokkal. Mint mondták, a film remekül bemutatja, mi zajlott le az ő életükben is, és visszanézni azt, miken mentek keresztül és mikbe keverte őket a betegségük, vagy családjukat, rendkívül megrendítő volt. Szerintük mindig lehetne többet tenni a megelőzés érdekében, ezért tartják jó kezdeményezésnek ezt a programot, amitől azt remélik, sokakat eltántorít majd attól, hogy rálépjenek arra az útra, amin ők már végigmentek.

A program más diákokkal, de hasonló rendben március 8-án pénteken és 19-én kedden délelőtt folytatódik a Dózsa Mozicentrumban.

A rovat további hírei: Mozaik

Hőség - Figyelmeztetés az egész országra

Hőség - Figyelmeztetés az egész országra

2019. augusztus 19. (hétfő)

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat, a hőmérséklet délután 31 és 35 fok között várható.

A héten is sok lesz a napsütés

A héten is sok lesz a napsütés

2019. augusztus 19. (hétfő)

A jövő héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Augusztus 20-án is száraz idő várható, kánikulával. A hét második felében mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Ne feledkezzünk meg kedvenceinkről!

Ne feledkezzünk meg kedvenceinkről!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepet várhatóan az ország számos településén tűzijátékkal teszik emlékezetessé az ünneplők.

Melegszik az idő a hosszú hétvégén

Melegszik az idő a hosszú hétvégén

2019. augusztus 17. (szombat)

A hosszú hétvégén sok lesz a napsütés, csak kevés helyen várható zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

A Hankook Tire és a DTM 2023-ig meghosszabbítja az együttműködést

A Hankook Tire és a DTM 2023-ig meghosszabbítja az együttműködést

2019. augusztus 16. (péntek)

A Hankook Tire folyamatosan fejleszti a globális motorsport-marketingben megszerzett pozícióját, és a következő négy évben is a DTM kizárólagos beszállítója marad. Az abroncsgyártó és a DTM sorozatot szervező ITR megegyezett a partnerségi megállapodás előzetes meghosszabbításáról, amely így egészen 2023-ig él. 

Figyelmeztetés a zivatarok miatt

Figyelmeztetés a zivatarok miatt

2019. augusztus 13. (kedd)

Zivatarveszély és a várható sok eső miatt adott ki figyelmeztetéseket  - megyénkre is - szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nébih: fémdarab lehet a párizsiban

Nébih: fémdarab lehet a párizsiban

2019. augusztus 13. (kedd)

Fémdarab lehet a Kaiser márkájú Arany Pulyka párizsiban - hívja fel a figyelmet Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.