Filmmel és beszélgetéssel a megelőzésért

2019. március 4. (hétfő) 16:08 - Vass Ádám

Drogprevenciós program indult középiskolás diákok számára Dunaújvárosban. Az első alkalomra hétfőn délelőtt került sor a Dózsa moziban egy filmvetítéssel, valamint interaktív beszélgetéssel a szenvedélybetegségekről.

Három alkalommal, összesen közel ezerötszáz dunaújvárosi diák vehet részt azon a drogprevenciós programon, ami hétfőn délelőtt indult el a Dózsa moziban. A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (DBKEF), a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány szervezésében és a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával létrejött kezdeményezés során a diákok közösen megtekinthetik a Csodálatos fiú című drámát az Oscar-jelölt Steve Carrell és a szintén Oscar-jelölt Timothée Chalamet főszereplésével. A film egy hétköznapi fiú egyre súlyosbodó drogfüggőségéről és az őt segítő apa kilátástalannak tűnő harcáról mesél, megtörtént események alapján, kendőzetlenül.

A vetítés után a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány vezetőjének, Czere-Ambrus Máriának moderálásával egy akvárium interaktív beszélgetésre került sor, aminek lényege, hogy a nézőtéren ülő diákok, mint egy üvegen keresztül figyelhetik a beszélgetést. A színpadon Czere-Ambrus Mária mellett négy fiatal foglalt helyet, akik mindannyian küzdöttek szenvedélybetegségükkel, átestek a rehabilitáción és élettörténetüket nyíltan felvállalják, tapasztalataikat pedig őszintén megosztották a diákokkal. Mint mondták, a film remekül bemutatja, mi zajlott le az ő életükben is, és visszanézni azt, miken mentek keresztül és mikbe keverte őket a betegségük, vagy családjukat, rendkívül megrendítő volt. Szerintük mindig lehetne többet tenni a megelőzés érdekében, ezért tartják jó kezdeményezésnek ezt a programot, amitől azt remélik, sokakat eltántorít majd attól, hogy rálépjenek arra az útra, amin ők már végigmentek.

A program más diákokkal, de hasonló rendben március 8-án pénteken és 19-én kedden délelőtt folytatódik a Dózsa Mozicentrumban.

A rovat további hírei: Mozaik

A következő napokban ismét melegszik az idő

A következő napokban ismét melegszik az idő

2019. június 23. (vasárnap)

A következő napokban kevesebb helyen várható csapadék. Sok lesz a napsütés és melegszik is az idő: a hét közepén már 35 fok is lehet, de a hétvégére több fokkal mérséklődik a kánikula - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Figyelemfelhívás játékosan

Figyelemfelhívás játékosan

2019. június 22. (szombat)

Az egyenruhások izgalmas játékokkal, filmvetítéssel és érdekfeszítő előadásokkal hívták fel a vakációzó gyerekek figyelmét a nyár és a szünidő veszélyeire.

Vasárnap mérséklődik a meleg

Vasárnap mérséklődik a meleg

2019. június 22. (szombat)

A napsütés mellett a hétvégén is országszerte lehetnek záporok, zivatarok. A meleg is mérséklődik kissé, vasárnap mindenhol 30 fok alatt alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Elkezdődött az MMK nyári tábora is

Elkezdődött az MMK nyári tábora is

2019. június 19. (szerda)

Idén minden eddiginél többen vehetnek részt az MMK nyári táboraiban, hiszen három különböző is várja a nyári szünetben a gyerekeket.

A héten változékonyabb lesz az időjárás

A héten változékonyabb lesz az időjárás

2019. június 17. (hétfő)

A héten változékonyabb lesz az időjárás: a napsütés mellett zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt továbbra is jellemzően 25-30 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Zivatarokkal ér véget a kánikula

Zivatarokkal ér véget a kánikula

2019. június 15. (szombat)

Az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Még egy lapáttal rátesz a kánikula

Még egy lapáttal rátesz a kánikula

2019. június 15. (szombat)

A hétvégén is folytatódik a kánikula, szombaton akár 37 fok is lehet. Vasárnap már többfelé lehetnek zivatarok, így várható kisebb enyhülés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.