Gőzerővel készülnek a tornászok!

Szárszó Lajos - 2019. március 8. 13:22

A Dunaferr SE tornászai az idei évben is szeretnének maradandót alkotni a Kiskunfélegyházán megrendezésre kerülő Matolay Nemzetközi Emlékversenyen.

Az, hogy az idén is lesz Matolay Nemzetközi Emlékverseny már jó ok arra, hogy megtudjuk, hogyan végezték munkájukat a Dunaferr SE tornászai, hiszen ez az a verseny, amely a hosszú, munkával telt téli időszak első igazi megmérettetése. A dunaújvárosiakat ráadásul számos siker köti ehhez a tornához, így például Kovács Zsófiát is, akire kislányként először itt figyeltek fel a magyarországi szakemberek. A mostani, március 30-án és 31-én megrendezendő verseny kiemelt jelentőségű, hiszen ezúttal a Nemzetközi Emlékverseny összekapcsolódik az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnoksággal. A Dunaferr SE tornászai ennek megfelelően nagy energiákkal készülnek, tudtuk meg Török Dániel edzőtől.

- Kiemelten fontos számunkra a Matolay Emlékverseny, hiszen ifjúsági tornászaink számára a világbajnokságra történő csapatba kerülés előtt ez lesz az első válogató. Erre, az első ifjúsági világbajnokságra június végén kerül sor, melyet örömünkre Magyarország rendez. A válogatott kerete jelenleg tizenkét fős, mely a Matolay után hat fősre csökken. A Dunaferr SE ebben a mezőnyben két tornásszal, Böszörményi Csillával és Makovics Mirtillel büszkélkedhet, így számukra ez most igazi téttel bíró verseny lesz. Rájuk abban az esetben, ha benne lesznek a szűkített keretben még rengeteg munka vár, így többek között április végén egy portugáliai verseny, ahol a létszámot a Vb csapatra szűkítik majd, hiszen csak a legjobbak képviselhetik hazánkat a világversenyen. Mi ennek megfelelően alakítottuk ki a téli felkészülési időszakot, mivel most mind a négy szeren nemzetközi szintű gyakorlatot kell bemutatni. Ez azt jelenti, hogy itt már nem elég az alapokat rendkívül magas szinten tudni, bemutatni, hiszen ezekben a gyakorlatokban már kemény anyagerőnek kell lennie. Ahhoz, hogy egy ilyen korú tornász a nemzetközi porondra ki tudjon lépni már az összes követelménynek meg kell feleljen, mely nem egyszerű feladat. Ráadásul az összetett teljesítmény számít, vagyis mind a négy szeren a maximumot kell nyújtania.

- Hogyan sikerült a felkészülésetek?

- A felkészülésünk közepesnek mondható, hiszen voltak sérülések, és az influenza sem került el bennünket, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. Igazából nem lehet megmondani, hogy mire leszünk képesek, így az értékelést majd csak a verseny jegyzőkönyvének ismeretében fogom megtenni. Voltunk már felméréseken, melyek alapján bizakodhatunk, de a válogatás a versenyeredmény alapján történik majd. Az elsődleges célunk, hogy azzal a gyakorlattal álljunk a bírók elé melyet nyárra a világbajnokságra, az EYOF-ra, majd az Olimpiai Reménységek Versenyére is készítünk, hiszen fontos lenne, hogy ezek előtt versenyrutint szerezzenek a gyermekeink.

- Kikkel készültök a Matolayra, hiszen ez egyben az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokság egyik állomása is?

- Ide egy öt fős csapatot kell kiállítani, melyben egy felnőtt tornász mellett, aki nálunk Kovács Zsófia, négy utánpótlás korú versenyzőt kell nevezni. Erre a négy helyre jelenleg öten, így Makovics Mirtill, Böszörményi Csilla, Mayer Gréta, Makai Lilla és Bolya Sára próbálnak meg bekerülni. Ők egyébként egyéniben biztosan indulnak majd a Matolay Emlékversenyen, és az alapján fog kiderülni, hogy közülük kik lesznek a csapat tagjai.

A versenyen több kiemelt vendég vesz részt, így dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, Berki Krisztián olimpiai bajnok, Hidvégi Vid olimpikon tornász, Kovács Zsófia Európa-bajnoki 2. helyezett tornász és Böczögő Dorina olimpikon, válogatott tornász.

Program:

Március 30., szombat: 11 órától II-III. korcsoport összetett, majd 15 órától I. korcsoport összetett

Március 31-én 10:30-tól I-II-III. korcsoport szerenkénti döntők

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.