Három pontra hajt a DPASE

2019. március 16. (szombat) 9:03 - spigott

Nagy csatára számíthatnak a dunaújvárosi labdarúgók a Taksony elleni vasárnapi mérkőzésen az NB III Közép Csoportjának 19. fordulójában.

Fontos győzelmet aratott legutóbb a Rákosmente vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely 18 fordulót követően a negyedik helyen áll az NB III Közép Csoportjában. Lőrincz Emil gárdájának hátránya négy pont a harmadik SZEOL-hoz, s nyolc pont az élen álló Szentlőrinc SE-hez képest, s ahhoz, hogy tartsa helyét az élmezőny mögött, muszáj lesz sikerrel zárni az előtte álló fordulót is. Ez azonban nem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis vasárnap délután öt órától a hatodik Taksony látogat a Dunaújvárosi Stadionba.

Együttesünk következő vetélytársa kettő ponttal áll a DPASE labdarúgói mögött, s az első két tavaszi fordulót egy győzelemmel és egy döntetlennel hozták Szabados Tamás tanítványai, akik Dunaújvárosba is a pontszerzés reményében érkeznek. A dunaújvárosi labdarúgók ezúttal is számíthatnak jó védekezésükre, hiszen az idei szezonban eddig a mieink kapták a legkevesebb gólt, ezért Lőrincz Emil vezetőedző is abban bízik, hogy sikerül itthon tartani a bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

- Az, hogy tíz gólt kaptunk eddig, természetesen a játékosok érdeme, s az elmúlt években is az volt jellemző a csapatra, hogy stabilan, jól védekezik. A Taksony ellen többféle dologra készülünk, arra, hogy ők is stabilan védekeznek, mint azt a Szekszárd tette a legutóbbi hazai mérkőzésünkön, s arra is, ha nyílt sisakkal játszanak. A meccsnek biztos lesznek olyan periódusai, amikor mi fogunk dominálni, de olyan is, hogy náluk lesz többet a labda. Ebben a mezőnyben nem látok olyan csapatot, akit könnyen meg lehetne verni, de olyat sem, aki kiemelkedne a mezőnyből, szóval vasárnap is kemény meccsre számítok, de hazai pályán természetesen szeretnénk győzelmet aratni. Kis Balázs a Rákosmente elleni mérkőzésen piros lapot kapott, egy meccsre eltiltották, így rá nem számíthatunk, míg Farkas Viktor lezárta játékos pályafutását, az MTK szakmai stábjában kapott helyet, így természetesen ő sem lép pályára vasárnap.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!