Három pontra hajt a DPASE

spigott - 2019. március 16. 9:03

Nagy csatára számíthatnak a dunaújvárosi labdarúgók a Taksony elleni vasárnapi mérkőzésen az NB III Közép Csoportjának 19. fordulójában.

Fontos győzelmet aratott legutóbb a Rákosmente vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely 18 fordulót követően a negyedik helyen áll az NB III Közép Csoportjában. Lőrincz Emil gárdájának hátránya négy pont a harmadik SZEOL-hoz, s nyolc pont az élen álló Szentlőrinc SE-hez képest, s ahhoz, hogy tartsa helyét az élmezőny mögött, muszáj lesz sikerrel zárni az előtte álló fordulót is. Ez azonban nem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis vasárnap délután öt órától a hatodik Taksony látogat a Dunaújvárosi Stadionba.

Együttesünk következő vetélytársa kettő ponttal áll a DPASE labdarúgói mögött, s az első két tavaszi fordulót egy győzelemmel és egy döntetlennel hozták Szabados Tamás tanítványai, akik Dunaújvárosba is a pontszerzés reményében érkeznek. A dunaújvárosi labdarúgók ezúttal is számíthatnak jó védekezésükre, hiszen az idei szezonban eddig a mieink kapták a legkevesebb gólt, ezért Lőrincz Emil vezetőedző is abban bízik, hogy sikerül itthon tartani a bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

- Az, hogy tíz gólt kaptunk eddig, természetesen a játékosok érdeme, s az elmúlt években is az volt jellemző a csapatra, hogy stabilan, jól védekezik. A Taksony ellen többféle dologra készülünk, arra, hogy ők is stabilan védekeznek, mint azt a Szekszárd tette a legutóbbi hazai mérkőzésünkön, s arra is, ha nyílt sisakkal játszanak. A meccsnek biztos lesznek olyan periódusai, amikor mi fogunk dominálni, de olyan is, hogy náluk lesz többet a labda. Ebben a mezőnyben nem látok olyan csapatot, akit könnyen meg lehetne verni, de olyat sem, aki kiemelkedne a mezőnyből, szóval vasárnap is kemény meccsre számítok, de hazai pályán természetesen szeretnénk győzelmet aratni. Kis Balázs a Rákosmente elleni mérkőzésen piros lapot kapott, egy meccsre eltiltották, így rá nem számíthatunk, míg Farkas Viktor lezárta játékos pályafutását, az MTK szakmai stábjában kapott helyet, így természetesen ő sem lép pályára vasárnap.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.