Megérdemelt hazai siker

Szárszó Lajos - 2019. március 17. 19:04

Számtalan helyzetéből egyet a hajrában gólra váltott, így itthon tartotta a Taksony elleni bajnoki pontokat a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A labdarúgó NB III 19. fordulójában a negyedik helyezett Dunaújváros PASE a mögötte mindössze két ponttal lemaradó Taksony együttesét fogadta. A hazaiak célja annak ellenére, hogy nem a legerősebb csapatukat tudták pályára küldeni, hiszen legutóbb Kis Balázs kapott piros lapot, amely automatikusan egy mérkőzésről történő eltiltást von maga után, a győzelem megszerzése volt. A hetedik percben adódott az első lehetőség Szemán előtt, aki bő húsz méterről lőtt centikkel kapu fölé. Barna lábában volt az első gólhelyzetünk, de ő lövés helyett az emelést választotta, pedig a kapuval pont szemben állt.

A 12. percben egy baloldali szöglet után Szepessy ollózott szép mozdulattal kapu fölé, aki egy perccel később Horváth beadását fejelte alig kapu mellé. Fölényben játszott a hazai csapat, melyet a rövid idő alatt kiharcolt három szöglet is jelzett, ennek ellenére Szilágyi veszélyes szabadrúgását kellett Pokorninak hatástalanítani. A következő percekben lassult egy kicsit az iram, majd ismét Szepessy vált főszereplővé, akinek fejesét védte Szűcs. A 30. perc végén Mundi jobb oldali szabadrúgását öklözte ki szép mozdulattal Szűcs, majd Puskás középre tartó lövését védte a vendég kapus. Egy remek Mundi labdaszerzése után Tóth előtt adódott helyzet, de sajnos az is kimaradt csakúgy, mint fél perccel később Kiss közeli lövése, melyet Szűcs kapus bravúrral tolt a kapufára, így maradt a gól nélküli első félidő. Kiss Patrik lőhette volna a vezető gólunkat a második 45 perc elején, amennyiben bátrabban vállalkozik, de nem tudta eldönteni, mit is akar valójában, így blokkolták a lövését.

Az irányítást megint magához ragadta a DPASE, majd Horváth Kevin kapott remek passzt, akinek közeli lövését Szűcs lábbal hárította. Érett, de nem született meg a gól. A 66. percben ráadásul egy veszélyes kontra végén Pokorninak kellett védenie Galambos lapos lövését. Két perccel később veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Taksony, ám Szilágyi csúnyán mellé, fölé lőtt. Negyed órával a vége előtt Szepessy cselezte be magát a tizenegyes pontig, de a lövésébe Patály időben lépett bele, majd Dorogi gurítása ment egy centivel mellé. Ami azonban 84 percig nem sikerült, az a végén igen. Puskás tört előre bátran, majd tizenhat méterről hatalmas gólt zúdított a taksonyi kapuba (1-0), melyre az ellenfélnek már nem volt válasza.

Dunaújváros PASE – Taksony 1:0 (0:0)

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter –Kiss Patrik Márk (Tapiska Géza a 74. percben), Puskás Gábor Sándor, Mundi Roland (Kovács Barnabás a 87. percben), Dorogi Renátó, Horváth Kevin, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Sándor Tamás, Hompót Dániel, Barna Zsolt. Vezetőedző: Lőrincz Emil.
 
Taksony SE: Szűcs Lajos - Meiszter Márk, Hesz Olivér, Kozári Csaba, Szilágyi Máté, Szemán Lajos, Patály János, Wágner András Gusztáv, Galambos Gábor, Tóth György (Balogh Alex a 33. percben), Molnár Márkó Miklós (Tárkányi Gergő az 55. percben). Vezetőedző: Szabados Tamás.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.