Mosolyogva, vidáman játszani

spigott - 2019. március 15. 8:32

Nem nyomja az esélyesség terhe a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatát a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjében.

Fennállása óta második alkalommal jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely az előttünk álló hétvégén Debrecenben küzdhet meg azért, hogy szépen zárja a sorozat idei küzdelmeit. Ez persze egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis a mieinken kívül a Győr, a Ferencváros és az Érd, vagyis a bajnokság első három helyezettje jutott be az elődöntőbe, ráadásul György László tanítványai a remek erőkből álló, s kiváló formában játszó Ferencváros ellen lépnek pályára szombaton.

A fináléba jutásról döntő összecsapás favoritjának a fővárosi zöld-fehérek számítanak, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy kézilabdázóink eleve feltett kezekkel lépnének pályára a szombati összecsapáson, s mint azt György László vezetőedző elmondta, szeretnének jó teljesítményt nyújtani az elődöntőben, valamint a vasárnapi helyosztón is.

- Nagyon büszkék voltunk arra, amikor két éve, az akadémia fennállása óta először bekerültünk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, s most ugyanilyen büszkeséggel várjuk a sorozat véghajráját. Úgy gondolom, hogy az ideáig vezet út is bizonyította, hogy megérdemelten jutottunk el idáig, ugyanis az EHF Kupában vitézkedő Siófokot búcsúztattuk el a két fordulóval ezelőtt, majd a sorsolás szerencséjének köszönhetően a Békéscsabával is hazai pályán játszhattunk a négyes döntőbe jutásért. Elit társaságban vagyunk, a bajnokság első három helyezettje jutott el rajtunk kívül idáig, közülük kettő a Bajnokok Ligájában szerepel nem is akárhogyan.

Képek: DO-archív

Ez nekünk óriási dolog, s nagy öröm, ugyanakkor, ha már eljutottunk idáig, megpróbáljuk tudásunk legjavát nyújtva szerepelni mind a két előttünk álló találkozón. Nem mi vagyunk az esélyesek a Fradi elleni elődöntőben, de éppen ezért felszabadultan, bátran, vidáman és mosolyogva játszhatunk szombaton, mert mi már azzal óriási bravúrt értünk el, hogy eljutottunk idáig. Ez persze nem jelenti azt, hogy feltartott kezekkel lépnénk pályára, sportemberként minden meccsen a maximumot szeretnénk kihozni magunkból, s így lesz ez a Fradi ellen is.

A Magyar Kupa négyes döntőjének programja

2019. 03. 16. 13:00 DKKA – FTC-Rail Cargo Hungaria
2019. 03. 16. 15:15 Érd – Győri Audi ETO KC
2019. 03. 17. 15:45 bronzmérkőzés
2019. 03. 17. 18:00 döntő

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.