Nem borult a papírforma

spigott - 2019. március 6. 19:39

Túl sokat hibázott ahhoz, hogy szorossá tegye a Győr elleni meccset a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapata, mely tizenegy gólos, 35-25-ös vereséget szenvedett a címvédő otthonában.

Idegenben, a bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető Győri Audi ETO KC otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A találkozónak egyértelműen a győriek voltak az esélyesei, s a zöld-fehérek jobban is kezdték a játékot, az első két gólt ők szerezték, s bár erre Grosch és Szekerczés válaszolni, az 6. perc végén már 6-3-as győri előnyt mutatott az eredményjelző. A nem túl jó kezdés ellenére nem esett össze azonban a Kohász, Csapó Kyra két nagy védése után szekercés, majd Ferenczy is bevette a hazai kaput, majd a 11. perc legvégén Kazai egy gyors indításból egálra hozta az állást (6-6).

A remélt jó folytatás azonban elmaradt, mert 7-7 után két technikai hiba és egy kihagyott ziccer után is könnyű gólt lőttek a győriek, így György Lászlónak a 15. percben időt kellett kérnie (10-7). A rövid pauza alatt sikerült is rendezni a sorokat, mert hamar feljöttek a mieink egyre, ám előbb Nicket, majd Boutit állították ki a játékvezetők, s a szimpla, majd kettős fórral maximálisan élni is tudtak a győriek, s a 19. percre 13-9-re megléptek a Kohásztól. Nem ment ekkor a mieinknek, eladott labdát, rossz lövések miatt bosszankodhatott a szakvezetés, s mikor a 24. percben megszerezte 15. gólját is a vendéglátó, György Lászlónak ismét magához kellett hívnia tanítványait (15-9). A Hosszú dunaújvárosi gólcsendet Szekerczés törte meg, s bár volt esély arra is, hogy háromra feljöjjön együttesünk, elég volt két újabb hiba, s ismét meglépett öttel az ETO, mely 17-12-es vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre.

Képek: DO-archív

Reméltük, hogy a második felvonásra sikerül pontosítani a támadójátékon, ám az első öt percben egymás után hagyta ki helyzeteit a Kohász, s ezt könyörtelenül kihasználta a hazai csapat, mely további három találattal növelte előnyét (20-12). Erre két győri kiállítás után kettővel válaszoltak Ferenczyék, ám egyenlő létszámban ismét gondot okozott a támadások pontos befejezése, s ezt nem is hagyta kihasználatlanul a hazai csapat, mely újabb könnyű gólokat szerzett, s a 46. percre már 26-16-os előnyre tett szert. A véghajrára értelemszerűen már nem maradt túl sok izgalom, s bár György László az 53. percben kikérte harmadik idejét, a hajrát is uralta a hazai csapat, mely végül 36-25-ös győzelemmel igazolta a papírformát.

Győri Audi ETO KC – DKKA 36-25 (17-12)

DKKA: Csapó – Grosch 4, Szekerczés 9, Cifra, Nick, Ferenczy 2, Kazai 2. Csere: Vártok (kapus), Szalai 3, Sirián 2, Bouti 1, Monori 2, Fodor, Mihály. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.