Nem borult a papírforma

spigott - 2019. március 16. 14:36

Jól küzdött, ám végül hétgólos, 33-26-os vereséget szenvedett a Ferencváros elleni kupaelődöntőben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Rendkívül kemény feladat várt ma délután egy órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely a Ferencváros ellen lépett pályára Debrecenben a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.
A találkozónak egyértelműen a Bajnokok Ligájában is vitézkedő fővárosiak voltak az esélyesei, s a kezdés is számukra alakult jobban, mivel a mieink első három támadásukat elhibázták. A Fradi sem kezdett tökéletesen, de mikor Sirián megszerezte a Kohász első találatát, már kettőnél jártak a fővárosiak, akik Kovacsics góljával léptek el másodszor is kettővel a mieinktől (1-3). Erre ugyan még Kazai válaszolt, ám támadásban továbbra sem brillíroztak kézilabdázóink, s mikor a zöld-fehérek megszerezték hatodik találatukat is, már muszáj volt időt kérnie György Lászlónak a 12. percben (2-6). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így a Fradi tartotta magabiztos előnyét sőt, mikor a 22. percben Klivinyi is bevette az egyébként jól védő Csapó kapuját, már 6-11-es állást mutatott az eredményjelző. Sirián gólja és labdaszerzése után volt esély a feljebb zárkózásra, ám a kulcspillanatokban rendre jött egy technikai hiba, egy kihagyott ziccer, s ezeket könyörtelenül kihasználta a Fradi, mely a félidei szünethez érve már 17-11-es vezetésnek örülhetett.

Sirián Szederke nyolc gólt szerzett a Fradi ellen! (Kép: DO-archív)

Ugyan a második felvonás első gólját Bouti révén a mieink szerezték, erre újra kettővel válaszolt az ellenfél. György László tanítványai azonban ekkor sem adták fel, Nick duplájával feljöttek ötre, ám tovább nem jutottak, mert Klujber is megvillant kétszer, visszaállítva a fővárosiak hétgólos előnyét (15-22). A mieink azonban továbbra is igyekeztek kihozni magukból a lehető legtöbbet, Csapó bravúros védései után Sirián ötödször, míg Ferenczy egymás után kétszer is betalált, így a 43. percben már Elek Gábornak kellett magához hívnia tanítványait (18-22). A rövid pauza alatt rendezte is sorait a Fradi, mely két gyors találattal ismét meglógott a támadásban többször is hibázó Kohásztól, így a 49. percben György László is kikérte második idejét (19-25). Az 50. percben Ferenczy kapott piros lapot, ami tovább nehezítette a mieink helyzetét, ráadásul az emberelőnnyel jól élt a Fradi, mely az 50. percben már nyolc góllal állt jobban kézilabdázónknál (19-27). Időközben a három gólnál járó Nick megkapta harmadik két percét is, így kizárták a játékból, s bár a hibázni képtelen Sirián sorozatban szerezte góljait, a túloldal sem nagyon hibáztak a fővárosiak, így a hajrára már nem maradt izgalom. A Fradi végül végig vezetve aratott 33-26-os győzelmet, így bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, míg a mieink holnap délután háromnegyed négytől a bronzmeccsen léphetnek pályára az Érd ellen.

György László: - Hektikus mérkőzés volt ez részünkről, s bár a második félidő egy kicsivel jobb volt, mint az első, jelenleg van ekkora különbség a két csapat között. Sok hasonló hőfokú mérkőzésre lenne szükségünk a jövőben ahhoz, hogy tovább fejlődjünk.

DKKA – FRC Rail Cargo Hungária 26-33 (11-17)

DKKA: Csapó – Kazai 3, Ferenczy 2, Nick 3, Cifra, Szekerczés 4, Grosch. Csere: Vártok (kapus), Sirián 8, Szalai 4, Monori 1, Bouti 1, Mihály. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.