Újra itthon a Kohász

spigott - 2019. március 27. 8:05

A remek légiósokkal felálló Kisvárda ellen folytatja a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Magyar Kupa négyes döntője után másfél hetes szünet várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére, mely legközelebb szerdán este hat órától lép pályára a K&H női kézilabda ligában. György László tanítványai a tabella hetedik helyén álló, az utóbbi időben meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtó Kisvárda gárdáját látják vendégül este hat órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, méghozzá egy olyan mérkőzésen, mely egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek a mieink számára.

Együttesünk szerdai vetélytársa meglehetősen hektikus teljesítményt nyújt az utóbbi időben, hiszen amellett, hogy képes volt nagyon megszorítani a BL-címvédő győrieket (28-30), kikapott a Mosonmagyaróvártól, illetve legutóbbi hat találattal a Debrecen együttesétől is. A két gárda őszi találkozóján a remek légiósokkal (legutóbbi meccsükön 12-en voltak a keretben) felálló Kisvárda aratott 30-23-as győzelmet, vagyis van miért visszavágnia a Kohász csapatának, mely igyekszik a lehető legjobban felkészülni a szerdai bajnokira, s mint azt György László vezetőedző elárulta, ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el, muszáj lesz hatvan percen keresztül jól teljesíteniük.

Kép: DO-archív

- Az elmúlt időszakban kissé foghíjasan gyakoroltunk, ugyanis a korosztályos és felnőtt válogatottjaink hiányoztak, így volt, hogy csak nyolc játékossal tudtunk edzést tartani. Ennek ellenére megpróbáltuk kihozni a legtöbbet a gyakorlásokból, játszottunk edzőmérkőzéseket is, de igazán csak vasárnaptól tudtunk teljes kerettel készülni a szerdai találkozóra. A Kisvárdának minden poszton megvan a megfelelő játékosa, látható, hogy az irányító és a beálló kapcsolata nagyon erős náluk, erre mindenképpen kiemelt figyelmet kell majd fordítanunk védekezésben, míg támadásban nagyon bízom abban, hogy átlövésben erősek, hatékonyak leszünk, s akkor tudunk vívni egy olyan csatát, amiből akár győztesen is ki tudunk kerülni. Sajnos az utóbbi időben több mérkőzésen is előfordult, hogy egy-egy rosszabb periódussal magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, igaz volt ez az Érd és a Győr elleni bajnokin, de ebben a hibába beleestünk a Magyar Kupa bronzmeccsén is az Érd ellen. Vannak ilyen tízperces kihagyások, ezért muszáj lesz az első perctől az utolsóig koncentrálnunk, s ezeket a hullámvölgyeket kiszűrni a játékunkból.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.