Üzenet a csalódottaknak: fog még Orbán lábai előtt csúszni-mászni Weber!

2019. március 22. (péntek) 8:02 - doszerk

Érthető a csalódottsága néhány lelkes kormánypárti szavazónak a szerdai Orbán-bejelentés miatt. Voltak, akik azt várták, a Fidesz végre kilép az Európát és saját elveit is eláruló, hazug és zsaroló néppártból, sőt jól rájuk is vágja az ajtót - írja a Pesti Srácok.

Ám egy felelős államférfi túl kell hogy lásson mégoly jogos sértettségén, indulatain – hisz Európa jövője a tét! Már csak azért sem érdemes csalódottnak lenni, mert ellenzékünk tombol – ebből is látszik, az ország szempontjából kedvező dolog történt szerdán. Amúgy a most csalódott jobboldaliak gyorsan megbékélnek majd, ha májusban azt látják, ezek a Manfred Weber-féle nyálkás csigaszerűségek csúsznák-másznak Orbán, Salvini és a többi, Európát védő politikus előtt, a támogatásukért esedezve. „A bosszú hidegen tálalva a legjobb.”

Sok jobboldali, nemzeti-konzervatív elkötelezettségű, kormánypárti honfitársunk azt várta, abban bizakodott, hogy a Fidesz végre kilép az Európai Néppártnak nevezett megélhetési árulók gyülekezetéből. Minthogy nem ez történt, akadnak, akik elégedetlenek, kétségbeesettek, dühösek. Megaláztatásként élik meg a történteket. És a maguk szempontjából tán igazuk is van.

Csakhogy.

A politika többről szól sértett óvodások, haragos szomszédok civakodásánál. Mi megtehetjük, hogy megszakítjuk a kapcsolatot a minket sértegető, rólunk hazudozó szomszéddal – de felelős politikus nem teheti meg, hogy a személyes sértettségét, egyébként jogos indulatát, revánsvágyát az ország érdekei, az őt megválasztók képviselete elé helyezze. A Fidesz és személyesen Orbán Viktor is okkal-joggal lehet sértett, amiért az Európai Néppárt jó része föladta a pártszövetség eredeti elveit, árulóvá lett, a balosok, liberálisok, kommunisták és zöldek hazugságait visszhangozva támadja, gyalázza, fenyegeti hónapok óta legsikeresebb tagpártját, a Fideszt. Az egyoldalú kilépés tehát indokolt és jogos válasz lett volna minderre.

Ám a májusi európai parlamenti választás várhatóan jelentősen átalakítja majd az erőviszonyokat. A kizárólag saját hatalmukkal foglalkozó Weber- és Juncker-féle csúszómászók akkor szembesülnek majd a bevándorlásellenes erők megerősödésével, és remélhetőleg azzal is, hogy még a balliberális–zöld–kommunista rémkoalícióval együtt sincs meg a többségük a fontos döntésekhez, tisztviselők megválasztásához – a Fidesz és barátai támogatása nélkül. Most még nem tudjuk, hogy döntenek az európai választók.

  • Könnyen előfordulhat, hogy a Fidesz 13-15 képviselője lesz a kulcs a fontos döntésekhez. Európa jövője múlhat rajtuk. Ezért azzal, hogy Orbán Viktor szerdán nem vágott el minden szálat, ami az Európai Néppárthoz fűzte, államférfihoz méltó, megfontolt döntést hozott. Még ha – gondolom – viszketett is a tenyere, hogy átadja Daulnak a keze ügyében lévő kilépő nyilatkozatot…

A JÓ DÖNTÉS BIZONYÍTÉKA

Már csak azért sem érdemes bosszankodni a szerdai „önfelfüggesztés” miatt, mert láthatólag honi ballibbant pártjaink és sajtókülönítményük tombol. A Szemkilövető konkrétan a haját tépi. És ha ők bármi okból tombolnak, az mindig kétséget kizáróan bizonyítja: a haza szempontjából valami üdvös dolog történt.

Olyan még talán/esetleg/csak-csak előfordulhatott a történelemben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tévedett, urambocsá’ rosszul fogalmazott. Olyan viszont soha, hogy a honi balliberálisoknak bármikor, bármiben igazuk lett volna. 

És amikor tombolnak, akkor a szokásosnál is harsányabban hazudoznak. E hazugságcunami egyik fele arról szól, hogy a néppárt függesztette föl a Fidesz tagságát büntetésből. A balliberális propagandagyárak kivétel nélkül ezt a valótlanságot hozták címlapjukon.

Pedig, miként arra a 888 rámutatott, a néppárt honlapján egészen más olvasható. Aszerint ugyanis: az Európai Néppárt elnöksége és a Fidesz közösen egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az Európai Néppártban egészen addig, amíg az értékelő bizottság jelentése el nem készül. 

A hazudozás másik csapásiránya, hogy a Fidesz páriává vált a kontinensen, mindenki retteg az érintésétől. S mivel a hazudozók szerint félő, hogy a kormánypárt miatt Magyarország uniós tagsága veszélybe kerülhet, ezt elkerülendő a szocialisták máris aláírásgyűjtésbe kezdenek. (Szegénykék pár(t)jukat ritkítóan hülyék, hiszen jó esetben pár százezer aláírást tudnak előkaparni, akkor pedig – a saját „logikájukat” ellenük fordítva – közölhetjük velük: „Több mint kilencmillió magyar nem kér sem belőletek, sem az unióból, pupákok!”) 

Ám ez az erőlködés, ez a szánalmas bolhacirkusz is azt mutatja, hogy az ellenzék nem örül a szerdai napnak. Nem az történt, amit ők akartak: nem zárták ki a Fideszt. 

MIT KÉPZELNEK EZEK MAGUKRÓL?

Abban igazuk van a csalódott jobboldaliaknak, hogy amikor egy házasság annyira megromlik, mint a Fidesz és a néppárt kapcsolata, és látszik, semmi esély a megjavítására, akkor ki kell belőle lépni. Különben rámegy az ember egészsége. Nem szabad egy fedél alatt maradni olyanokkal,

  • akik a vesztünkre törnek;
  • akik Európa sírját ássák;
  • akik erőszakkal el akarják árasztani barbárokkal kontinensünket;
  • akik pont ugyanazokat a hazugságokat terjesztik Magyarországról, mint a szénaboglyafejű holland bolsevik-hippi vagy a mi Szemkilövetőnk. 

Aki pont ugyanúgy néz ki és ugyanazt mondja, mint az ellenségeink, az valószínűleg az ellenségünk. Az ellenséggel pedig senki sem akar cimborálni. Ebből fakad az indulat, az elkeseredés sokaknál. Miért hagytuk szó nélkül az eddigi sértéseket, kioktatásokat, hazugságokat, gyalázkodásokat, fenyegetéseket, zsarolásokat? Meg egyáltalán: milyen jogon pofáznak bele a mi kis demokráciánk működésébe (az köszöni szépen, jól van), a magyar parlament által elfogadott törvényekbe (CEU-hiszti) vagy a politikai kampányok témájába (Juncker-poszterek)? Ki hatalmazta föl a néppártot ilyesmire? A néppárt az anyánk, hogy mindenbe beleszólhat?

  • Mit tudnak ezek a Weber-félék a demokráciáról? Mit tud róla a néppárt vezető erejét adó németországi „jobboldal”, ahol egy migránsellenes Facebook-poszt után elvihet a rendőrség, és ahol kisgyermekes német családokat tesznek utcára, hogy a lakásukba afrikai ingyenélőket telepítsenek?

Semmit. Se demokráciáról, se kereszténységről, de még a valódi liberalizmusról sincs halvány képzetük sem. Népakarat? Ugyan. A népnek azt kell akarnia, amit nekik. És a Fidesznek is. Különben szankció, fenyegetés, kirúgás jön. Kétségtelenül vérforraló, megalázó, szégyenteljes mindaz, amit saját „szövetségesei” műveltek a Fidesszel. És ha innen, szigorúan az igazságosság, a méltányosság és az elvek szférája felől közelítünk a szerdai nap történéseihez, akkor okkal lehetnek bosszúsak, dühösek, elégedetlenek egyesek. Hiszen a Fidesz nem hagyta ott a francba ezt a romlott társaságot, sőt még ennek a csigagerincű takonylénynek, ennek a Webernek fognak kampányolni… 

  • Ám a mostani csalódottságot gyorsan feledteti majd, ha májusban ezek a nyálkás politikusszerűségek csúsznák-másznak Orbán, Salvini és a többi elvhű politikus előtt, a támogatásukért esedezve. „A bosszú hidegen tálalva a legjobb.”

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

Kenőpénzzel, zsarolással „koordináltak” Gyurcsányék a tavalyi országgyűlési választások előtt

Kenőpénzzel, zsarolással „koordináltak” Gyurcsányék a tavalyi országgyűlési választások előtt

2019. július 16. (kedd)

Nesze, itt egy „költségtérítés okosba”, csak lépj vissza szép csendben, mi az, hogy nem kell, akkor fideszbérenc leszel, mindenki annak fog tartani, erről gondoskodunk – csak egy megtörtént példa arra, hogy miképp koordinál zsarolnak Gyurcsány Ferencék az olyan körzetekben, ahol más ellenzéki indulók is megmérettetnék magukat.

Magyarország tovább erősödhet az EP-választás után

Magyarország tovább erősödhet az EP-választás után

2019. július 16. (kedd)

Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A magyar kormány soha nem áldozza fel egyetlen nemzeti közösségét sem

A magyar kormány soha nem áldozza fel egyetlen nemzeti közösségét sem

2019. július 16. (kedd)

A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha - jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.

Köpönyegforgatók hava

Köpönyegforgatók hava

2019. július 15. (hétfő)

Fekete-Győr András mozgalma kapitulált, feladott mindent, amit éveken keresztül ígért követőinek, az alapítóknak, akik jelentős része már máshol – vagy inkább sehol – sem politizál.

Hidvéghi Balázs: Kiélezettebb európai parlamenti ciklus várható

Hidvéghi Balázs: Kiélezettebb európai parlamenti ciklus várható

2019. július 15. (hétfő)

Ma már nem lehet fontos döntést hozni az unióban a visegrádi négyek véleményének figyelembevétele nélkül – mondta a Fidesz EP-képviselője

Gyurcsány nem összefogni, hanem leszámolni akar

Gyurcsány nem összefogni, hanem leszámolni akar

2019. július 15. (hétfő)

Szanyi Tibor megsemmisülésnek nevezte az EP-választást a szocialisták számára, az MSZP vezetői pedig szerinte csak a pozíciókra és a még meglévő pártvagyonra koncentrálnak

A 2020-as költségvetés a családokról szól

A 2020-as költségvetés a családokról szól

2019. július 15. (hétfő)

A 2020-as költségvetés elfogadása azt mutatja, hogy az országgyűlési képviselők döntő többsége egyetért a családok megerősítésére, az elért gazdaság eredmények megvédésére, az ország biztonságának fenntartására, valamint az adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitika folytatásával.