Fájó vereség Csömörön

Szárszó Lajos - 2019. március 8. 20:38

Egygólos vereséget szenvedett Csömörön, így szinte biztosan lemondhat a bajnoki döntős álmairól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Abban az esetben, ha a Dunaferr futsal csapata életben szerette volna tartani döntős reményeit, ahhoz a ma esti Csömör elleni bajnokin győznie kellett volna. Természetesen ennek megfelelően készült Fehér Zsolt együttese a derbire, de Fekete Róbert nélkül, aki térdsérülése miatt sajnos nagyon sokáig nem léphet pályára. Husz Attila helyzetével indult a találkozó, mely remek alkalom volt Reveland számára, hogy bemutassa az első védést is. Fél perc elteltével azonban teljesen elaludt a Dunaferr védelme, hiszen Fischer a baloldalon teljesen egyedül maradt, s ezt azonnal gólra váltotta (1-0). Az, hogy nem kezdtünk jól enyhe kifejezés, hiszen bő egy perc múlva megduplázta előnyét a Csömör. Megint könnyen átjátszható volt a védelem, mely mellett könnyedén szaladt el Husz, majd kilenc méterről kilőtte a hosszú sarkot (2-0). Fehér Zsolt azonnal időt kellett kérjen, amely csak azért nem eredményezte a Dunaferr szépítését, mivel Sáhó hatalmas ziccerben nem találta el jól a labdát, melyet Németh gurított felé. Ami azonban akkor nem jött össze, három perccel később igen. Ezúttal remek passzokkal ment előre a Dunaferr. A labdajáratás végén Klacsák vállalta el a befejezést, ami kiválóan sikerült, hiszen lövése utat talált a hazai kapuba (2-1).

A gól után a meccs tempója még tovább fokozódott, mely láthatóan mindkét csapat játékosainak feszültségét felpaprikázta. A félidő feléhez érkezve vette át az irányítást az újvárosi együttes, melyhez a hazaiak több rossz passza is kellett. Fridrich ballábas bombáját ütötte ki vetődő mozdulattal Varsányi, melyet követően Németh lőtt hatalmas felső kapufát, majd Hosszú löketét védte a hazai kapus. Érett, de nem érkezett az egyenlítés, melyhez Öreglaki állt a legközelebb, de ő sajnos nem tudta kihasználni ziccerét. Nem úgy Klacsák, aki a következő akció végén szépen helyezett lövéssel mattolta Varsányit (2-2). Sőt, Klacsák akár a vezetést is megszerezhette volna, ám ekkor a lövést hárította a Csömör portása. Egyértelműen fölénybe került a játéknak ebben a szakaszában a Dunaferr, mely kisebb könnyelműsködéshez vezetett a védekezésben, mely addig fajult, hogy Hosszú és Maruzsi kemény szópárbajba keveredett. Fél perccel később jégkorong meccsre hasonlító jeleneteknek lehettünk tanúi, amikor majdnem tömegverekedés alakult ki a Dunaferr kispadja előtt, majd Reveland mutatta meg a játékvezetőnek a feje búbját, akire az ultrák öntöttek rá valamilyen folyadékot. Jókor jött a szünet, mely alatt volt idejük lecsillapodniuk a játékosoknak. A második húsz percet hasonló rohamokkal próbálta indítani a Csömör, mint az elsőt, így Revelandé volt az első védés Fischer lövése után.

Klacsák Bence két gólja is kevés volt a pontszerzéshez! (Képek: DO-archív)

A válasz Öreglakitól érkezett, majd Sáhó felső léc alá tartó lövését tornázta ki Varsányi. Az irányítás máris a Dunaferrnél volt, melyet Klacsák veszélyes lövése is jelzett. A folytatásban csendesedett a meccs, helyzetek sem alakultak ki egyik oldalon sem, melyet Varsányi bravúrja szakított meg, aki Klacsák közeli lövésénél mutatta be a meccs védését. Sáhó lapos próbálkozását is védte a hazai kapus, majd Fridrich Dávidét blokkolták a védők. De hiába volt nyomasztó a fölény, a vezetést mégis a hazaiak vették vissza. Husz cikázott keresztül a védelmen szűk tíz perccel a vége előtt, aki pontosan tette át a labdát az egyedül álló Fischernek, akinek annyi volt a dolga, hogy az üres kapuba gurítson (3-2). Ahhoz pedig, hogy ne legyen megint kettő a hátrány Reveland kellett, aki Maruzsi gurítását, majd Gémesi lövését hárította. Nagyobb energiákat kellett megint bevetnie a Dunaferrnek, melynek eredményeként záporoztak a bombák Varsányi kapujára, aki viszont mindent fogott. Az idő közben vészesen fogyott, miközben a forduló meglepetése alaposan érett. Jött is a taktikai váltás Fehér Zsolt részéről, aki kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára, ezzel azonban fel kellett vállalni az üresen hagyott kapu rizikóját. Másfél perccel a vége előtt Sáhó fejéről pattant a kapu fölé a labda, majd a játékvezető vetette észre magát, ezzel lassítva a játékot, mely a hazaiak számára volt kedvező.  Az egyenlítés azonban nem sikerült, így a vereséggel végleg elszálltak a Dunaferr döntős álmai.

Rubeola FC Csömör - Dunaferr DUE Dutrade FC 3-2 (2-2)

Rubeola FC Csömör: Varsányi Áron - Maruzsi Máté, Viz Fülöp, Husz Attila 1, Fischer Zsigmond Lóránt 2. Csere: Németh Máté - Tősér Gábor, Érsek Róbert, Gémesi Áron, Hujber Gábor, Bita László, Miletics Zsombor, Apatini Márk. Vezetőedző: Takó Csaba.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Öreglaki Norbert László, Németh Péter, Sáhó Kristóf, Hosszú Ádám. Csere: Rigó László - Klacsák Bence 2, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Móra Viktor, Csányi Dávid István, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.